Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek izjava profesorja dijaku, ki ima popravca

izjava profesorja dijaku, ki ima popravca

Mu že takoj reče, češ k meni ne hodi na prvi rok, ker nobeden ne naredi, oz. nobenega ne spustim.
Vem, sama je kriva za pridelek, ampak izjava me je pa malo zmotila. Torej, naj sploh ne gre, ali naj gre? Še kdo doživel kaj takega?

malce ga razumem
prej se v celem letu dijak ni zmogel naučit za tisto dvojko, potem pa bi isto snov lahko znal v treh tednih do popravnega?

Ponavadi profesorji rečejo tako zato, ker menijo, da je preveč snovi, da bi se naučila za pozitivno v dveh tednih, če je prej imela cveke celo leto.

nova
Uredništvo priporoča

Ista je ko stara (torej ti)! Ali naj gre ali ne? Pa kaj se ti to sprašuješ! Itak, da naj se uči in naj GRE! Mislim, sam hvatal bi krivine. Še kako drži tisti rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa!!!!! Naj ponavlja letnik, edino to si zasluži!!!!

Naj gre, že iz razloga, da bo videla kako sploh poteka, kaj lahko pričakuje, mogoče pa ji celo uspe.

včasih pa ni ravno tako…. marsikateri dela čez leto, pa mu spodleti za las , pol verjetno ne rabi veliko do dvojke. če pa je res na free celo leto pol je pa res, da se ne more v dveh tednih naučit cele snovi.

Seveda naj gre…naj se potrudi in da vse od sebe…
Pri nas je ena metala, ker se ji je splačalo.

Popravila ni zadnjega testa, zato je fasala popravca. Ostalo je bilo v se pozitivno.

Seveda naj gre, še sploh, če je problematična samo zadnja ocena.

moja hči je imela takole poprvca. Vse ocene skozi leto je imela pozitivne, zadnji test je pisala šus in ga ni popravila z ustno oceno (bila vprašana isti dan, ko je dobila test nazaj) in je imela popravca. Ga je naredila na prvem roku. Naj gre

Seveda naj gre.

Težko rečem karkoli naprej-ne poznam profesorja in njegovih metod, niti dijaka.

Odnosi med njimi so zelo pomembni…..

Zoprna si, ker se obešaš na en stavek profesorja. Otroci kot otroci pa če si jim učitelj zameri takoj malo drugače rečejo, da bodo izpadli še bolj ubogi dijaki oz. da se ti bo smisila, učitelj pa nepravičen in nestrokoven. Sama je kriva za zaključen popravc in naj kar nosi posledice! Če pa mene vprašaš je to rekla le za to, ker ve, da ne bo uspela, ker ima premalo časa. Dvomim, da bi učitelj to izjavil, če je šlo res samo za eno neuspešno popravljeno kontrolno nalogo. Če si že takšna kot si pokliči omenjenega učitelja in ga vprašaj, če ima smisel, da pride na 1. rok.

svetuje, da gre! Glej prvi rok je začetek julija, torej, do tja je še 14 dni, veliko časa in lahko se nauči, seveda, če razume snov, drugače pa hitro razložit in bo…seveda pa bi jaz svetovala še nekaj…naj gre jutri do profesorja in ga dobi na samem ali prosi za pogovor…prizna mu naj, da ji je žal, ker si je pridelala popravca, da se zaveda, da to ni to kar si želi in se bo do prvega roka poskušala naučiti in bo k njmeu vseeno prišla, čeprav jo je tako prestrašil in da ga prosi za razumevanje, pomoč, ker ji je res žal, da se prej ni pridno učila!!!

Po eni strani je res. Če ima celo leto nezadostno, se v 10-14 dneh ne da naučit. Profesorjev način mi pa ni všeč. Ne slišim prvič.

Če je izpit tudi pisni, mora ta dokazljivo zadoščati standardom znanja, torej profesor ne more vreči nekoga, ki pravilno reši zadosten del pisnega dela izpita, na ustnem pa je komisija, ki skrbi za to. Vse drugo so blodnje neuspelih dijakov.

Dober profesor tega stavka nikakor ne bi smel nikoli izreči.

Dober profesor bi moral vliti vsaj malo vzpodbude in vsaj malo optimizma vsakemu dijaku, ki ima popravca. Ker nekaj pozitivnih, svetlih besed lahko naredi čudeže, dijaku da zagon in voljo za učenje, itd…Ko pa te nekdo tako zabije že v štartu, pa…oh, joj, saj niti volje nimaš za učenje, če že vnaprej veš, da te vrže.

Če pa je tako, da pri tem profesorju nobeden v prvo ne naredi…bi pa bilo treba malce raziskati, zakaj je tako, a ne ? Lahko se profesorji med sabo dogovorijo, da bodo določeni dijaki imeli popravce, padli na prvem roku, medtem pa jim drugi profewsor (kolega) nudi drage inštrukcije. Ja tako se dobi dodaten zaslužek…žalostno ampak resnično…

New Report

Close