Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style izjemno poškodovani lasje.

izjemno poškodovani lasje.

živjo.
imam problem in prosim, da mi pomagate.
stara sem 15 let.
moji lasje so bili v otroštvu popolnoma ravni.
imela sem dolge lase, ko pa sem prišla v obdobje pubertete, sem si lase ostrigla(do ramen) in kar naenkrat so se mi skodrali oziroma zvili(predvidevam, da zaradi vpliva hormonov).
hotela sem imeti ravne lase kot včasih.
najprej sem poskusila z vsemi šamponi za ravnanje las, ki pa nikoli niso pomagali.
zato sem pričela z likanjem.
likala sem jih vsak dan ali pa vsak drug dan.
kmalu so se kazale posledice in velikokrat sem se držala odločitve, da likalnika ne bom več uporabljala. vendra nikoli nisem dolgo zdržala, saj izgledam mnogo bolje, če imam ravne lase.
sedaj, po treh letih pogostega likanja, so moji lasje štrleči, naelektreni, izpadajoči, konice pa razcepljene in zožane.
uporabljam šampon in balzam joico za poškodovane lase, vendar so moji lasje še vedno v katastrofalnem stanju.
če bi imela dolge lase, si jih ne bi več likala, vendar si moram vsake nekaj časa odstriči okrog 10 centimetrov, saj so zelo poškodovani, zato je njihova dolžina še vedno le do ramen.
rada bi si podaljšala lase, vendar mi starši ne dovolijo.
kako naj si rešim lase pred popolnim propadom?
rada bi imela lase, ki bi segali do pasu.
prosim za pomoč.
hvala.

Draga Anč.
Nehajte likati lase, pa bodo vlažni, lepi, sijoči in zdravi.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

heii.

z likanjem sem prenehala. =)

uporabljam tudi lorealovo elselve masko proti lomljenju las.

upam, da se bo stanje izboljšalo.

kako pa lahko pomogam pri prekomernem izpadanju las.?

lep pozdrav.

Ali si pred likanjem uporabljala kakšno zaščito za toploto? Če si redno likaš lase, potem obvezno potrebuješ to. Js ti priporočam da kupš v spreju, dobi se pa v vseh frizerskih salonah, men najbl odgovarja od schwarzkopfa sprej Osis. Obvezno kupi, tako si boš v nadalje zaščitila lase. Ker pa imaš že poškodavane ti za zdravljenje las priporočam masko in balzam za poškodavane lase od keune (tudi dobiš v frizerskih salonih). Meni je to precej pomagalo, ker tudi sama 3 leta nisem uporabljala zaščite pred likanjem in so bili moji lasje katastrofa. Zdaj ko uporabljam zaščito, masko in balzam teh problemov nimam več, in tudi lase si lahko puščam daljše, saj mi ni treba vsak mesec k frizerju 🙂

Izpadanje – lomljenje las verjetno – je posledica prevelike izsušenosti zaradi likanja. Le počakajte, da lasje lepo zrastejo. Vmes postrižite poškodovane lase – vse.
Pa lepe kodre želim. Le ne pretiravajte z tistim – do pasu.Dolgčas.
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

heiii…

Tudi jaz sem si približno 2 leti redno likala lase, ker imam naravno skodrane, želim pa si ravnih:)

Sama sem se zavedala da likanje zelo škodi, vendar so moji lasje izgledali ravni precej bolje…

Zdaj sem z likanjem delno prenehala. Likam si samo prednje pramene. Rezultati so že vidni…

Uporabljam olivno olje, ki ga nanesem VEDNO pred pranjem in ga pustim na laseh cca. 1 uro…Šampone za poškodovane lase in silikon…

Verjamem,da bodo nekega dne moji lasje izgledali zdravi…

Sedaj sem zadovoljna z kodri, včasih pa sem jih enostavno sovražila!!!

Kar narava da, pač moramo sprejeti:)

Lep pozdravček vsem!!

hei men se tut ful lomijo lasje ampak to se dogaja sam pozimi
pa tut lasje mi veliko odpadajo
pa newem kateri šampon naj uporabljam ima kdo kakšen nasvet za moje lase??
by:Amy

Ko sem bla mala sem mela lepe kodraste lase na koncu in frufru ki je bil lepo raven ker nisem negovala svojih las mi jih je mama odstrigla od takrat naprej pa nekje d svojega 12 leta sem imela lepe dolge ravne lase do pasu pa povrhu so imeli še lesk in sjaj potem pa sem si v obdobju pubertete nekje v 13 letu porezala lase do ramen in so se začeli kodrat pri pa ne da bi bili kodrasti od korena las do nekje ušes imam ranvo potem pa malo valovito in mi ni ušeč rada bi imela popolnoma ravne lase kot takrat ko sem bila majhna nwm če bom mela še kdaj tako lepe ravne lase mogoče ko mi malo zrastejo zdaj jih iamm le do ramen pa so ful gosti pa zgledam res čudaško s etmi lasmi ker so fullll gosti pa raje jih spejam v čop ki mi ne paše preveč haha

kaj naj naredim nočem jih ravnat ker to uniči strokturo las !!!

odkrila sem kako lahko z rokami zravnaš lase !!! zvečer sem si prala glavo ker sem pred tem likala lase in sem imela mastne no oprala sem lase z straight & easy šamponom(nema veze ker je šampon tega preporočam oteži lase)potem sem jih splahnila z mrzlo vodo si jih nekja časa pustila da je odtekla voda malo ožmeknila malo na rahlo obrisala lase z brisačo in samo z prsti šla skozi lase insem to nekaj časa delala in ko so se pusošili nisem mogla vrjet po 1 letu valovitih las so moji lasje bili ravni tako kot sem hotela in nemrem vrjet res je super probajte nič ne stane !

lejte mene pa sam zanima kera je naibolsia krema al pa neki pudobnga za pred raunanjem las

STEVO
Re: izjemno poškodovani lasje.

06.11.08 22:19 Moderator
Draga Anč.
Nehajte likati lase, pa bodo vlažni, lepi, sijoči in zdravi.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič

glede tega se ne strinjam popolnoma, ker si ne likam že pol leta in se mi niso niti za stotinko popravili…vsak 2. mesec hodim redno k frizerju da mi striže špice ….tudi hočem imeti dolge lase in mislim, da nikoli ne bom prišla do prave dolžine, sem pa že poskusila približno vse šampone, ki jih v mulleru al pa dm-u lahko dobiš in niso za nobeno rabo!!!!!

živjo
starost:17 let
moji lasje…..sploh newem weč kaj narediti..
naravno rjavi
blond prameni
likanje-da
dolgi

moji lasje so tako mastni da si jih moram oprati vsak dan
nimam več živcev najraje bi se pobrila
prosim vas če mi lahko daste kakšen nasvet glede mastnih las ker je to nevzdržno.

Danijela lepo pozdravljena.

Kdaj se je pojavilo prekomerno izločenje maščobe in koliko časa se že umivate vsak dan?

Glede na vaša leta je za prekomerno maščenje lahko krivo ravnovesje hormonov. Predlagam vam, da se obrnete na dermatologa, ki vam bo pregledal lasišče in priporočil primeren šampon.

Opozorila pa bi vas na to, da vsakodnevno umivanje las, zruši ravnovesje oz. ph lasišča. Rezultat tega je lahko mastno ali srbeče lasišče ter masten prhljaj.

Predlagam vam, da pogostost umivanja zmanjšate najprej na dva dni in ga nato po mesecu ali dveh zmanjšate na tri dni. Vsekakor bo najtežje prvi teden, vendar boste morala potrpeti in vašemu lasišču dati možnost da se umiri in pridobi naravno ravnovesje.

Predpogoj za rešitev vaše težave je obisk dermatologa, saj boste le tako lahko izvedela točen vzrok in se boste tako lažje spopadla s težavo.

Lp
Naya

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

lasišče ne srbi in nimam prhljaja težava traja že 2 leti
hvala za vaš odgovor

Torej se je težava pojavila v času pubertete, ta nemalokrat povzroča mastno kožo, lasišče ter aknavost.

Upam, da boste s pomočjo dermatologa uspeli rešiti vaš probelm, želim vam vso srečo,

Lp
Naya

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

imam zelo napihnjene lase,uporabljala sem velik šamponov ampak ni pomagalo.zelo so napinjeni,seveda ko ih zlikam mam ravne ampak me strah da ih bom unicila z likalnikom.prosim pomagite mi kako naj mam normalne lase ne pa tako napihnjene.

Maja lepo pozdravljena.

Mislim, da bo Japonsko trajno ravnanje las prava rešitev zate.
Več o tem si prosim preberi tukaj članek japonsko trajno ravnanje las

Vsekakor bo veliko manj škodljivo kot konstantno likanje z ravnalcem las.

Lp
Naya 😉

Žiujo! 🙂

Ja js maam že doug časa probleme z lasmi.. vedn k si umijem lase so drug dan napihnjeni,skodrani in uglaunm GROZA ! :-S Začela sm si likat lase in k grem vn se mi kr skodrajo.. kaj lah nrdim da bom mela normalne, ravne lase in k bom šla vn da se mi ne skodrajo?

Hvala ! 🙂

Nika,

tole bo idealna rešitev vaših težav Japonsko trajno ravnanje las

Lp
Naya

Živijo…
Mene pa zanima kaj nej naredim s svojimi lasmi.
Stara sm 16,in počasi obupujem nad svojimi lasmi. Sicer so se mi po tam nekje trinajstem letu malce bolj zgostili, prej sem namreč imela zelo redke, ampak je to edina dobra stvar pri njih. Drugače sem ko ptičje strašilo – lase so vedno močno naelektrene,štrlijo na vse strani, in imam povsem razcepljene konice – kljub temu, da si lase dokaj redno strižem (na dva meseca si postrižem konice)in si jih v žiulenju še skoraj nikoli nisem likala. Naj omenim še to, da si jih perem samo enkrat na teden, pa še to je včasih preveč, ker skoraj nikoli nimam mastnih – ko si jih oprerem, si jih natrem še z olivnim oljem, pa bolj malo pomaga – že naslednji dan mi spet štrlijo na use strani. Vem, da imam izredno suhe, a ne vem kako si pomagati?

zdravoo!
tudi jaz si že pribljižno 3 leta likam lase in imam totalno uničene želim si imeti dovge a mi prepočasi rastejo. frizerka mi je priporočala nego las katera popravi lase in v njih vnese neke vitamine in pospeši rast las vendar nočem tvegat ker je kar drago okoli 40 evrov. prosim za nasvet če je že kdorkoli to probal.

Maša,
v studiu Evilhair takšno stanje las zdravimo z keratinskimi tretmaji, keratinska obloga + globinska maska. En tretma stane od 15 do 35 eur, odvisno od dolžine las, po potrebi se postopek ponovi v roku 4 do 8 tednov.
Keratini las ojačajo in podaljšajo življensko dobo konic, tako lahko pridobite na dolžini.
Nič vam nebo pospešilo rasti las, saj je to genetsko pogojeno, lahko pa pazite na konice.

Lp
Naya

zivjo !
Zanima me kaj da naredim .
Moji lasje so bili veckrat barvani ter blanzerani.Cez cas sem se odlocila da si naredim trajno, ampak moji kodri so izgledali kot drede, cisto posuseni lasje kot slama . Kaj mi svetujete da lase spravim v boljse stanje da jih nebi potrebovala odstrici?

Sem Ruby
Imam 12 let
Kot otrok sem imela kodraste lase pravijo da imami naravno kodraste lase a to pomeni da mi bodo odpadli. Mojemu očetu ko so se začeli kodrati je dejal da so mu začeli odpadati.
Pomagjte nočem biti plešasta preden bom imela hči ali sina in nočem biti plešasta babica.
Kako si lahko pomagam .

Lasje odpadajo zaradi moškega hormona testosterona. Uporabljaj šampon brez parabenov in silikonov pa se ti nima kaj zgoditi. Najboljše je Afroditina kopriva. Drugače pa Janševa hči ima lase.

New Report

Close