Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izkoriščevalci msnipulatorji

Izkoriščevalci msnipulatorji

Spoštovanje se ne meri v evrih, ampak v dejanjih

Vedno znova slišim, kako “ni več ljudi, ki bi hoteli delat”.

Ampak resnica je drugačna: ljudje nočejo biti izkoriščani.

Ko nekdo pride pomagat na kmetijo, za 7,50 € na uro, brez malice, brez prevoza – in vmes gleda, kako si domači lastniki privoščijo redne dopuste, potovanja, nohte vsake tri tedne – potem je jasno, zakaj “ni delovne sile”.

Pa saj niso nori.

Ljudje niso leni – samo utrujeni so od tega, da jih nekateri še vedno gledajo kot služinčad.

Da jim niti vode ne ponudijo, medtem ko delajo v prahu in vročini.

Spoštovanje ni nekaj, kar si zaslužiš z jamranjem.

Spoštovanje si zaslužiš s tem, kako ravnaš z drugimi. In če ne zmoreš niti osnovne človečnosti, potem se ne čudi, da ostajaš sam – na njivi in v vesti.

Ne gre za denar. Gre za odnos.

In odnos, ki ponižuje, dolgoročno ne preživi.

z glasom mnogih, ki si tega ne upajo povedati naglas.

Vse ženske, ki prenašajo svoje moške, tašče, svakinje, samo nimajo dovolj denarja, da bi odšle. Je to tudi suženjstvo?

Odgovor na objavo uporabnika
Veleposestniki, 09.06.2025 ob 13:56

Spoštovanje se ne meri v evrih, ampak v dejanjih

Vedno znova slišim, kako “ni več ljudi, ki bi hoteli delat”.

Ampak resnica je drugačna: ljudje nočejo biti izkoriščani.

Ko nekdo pride pomagat na kmetijo, za 7,50 € na uro, brez malice, brez prevoza – in vmes gleda, kako si domači lastniki privoščijo redne dopuste, potovanja, nohte vsake tri tedne – potem je jasno, zakaj “ni delovne sile”.

Pa saj niso nori.

Ljudje niso leni – samo utrujeni so od tega, da jih nekateri še vedno gledajo kot služinčad.

Da jim niti vode ne ponudijo, medtem ko delajo v prahu in vročini.

Spoštovanje ni nekaj, kar si zaslužiš z jamranjem.

Spoštovanje si zaslužiš s tem, kako ravnaš z drugimi. In če ne zmoreš niti osnovne človečnosti, potem se ne čudi, da ostajaš sam – na njivi in v vesti.

Ne gre za denar. Gre za odnos.

In odnos, ki ponižuje, dolgoročno ne preživi.

z glasom mnogih, ki si tega ne upajo povedati naglas.

Lepo napisano! Bravo!

Pa ona ženska, ki je 3 dni nazaj tu gor spraševala, kaj naj naredi, ker je v rizični nosečnosti in mora počivat (=upoštevat navodila zdravnika), mož in tast/tašča pa jo silijo delat na kmetiji.

A to pa ni suženjstvo?

Seveda da škodi plodu. Ženska se mi smili.

Ampak ker ni v delovnem razmerju, je še hujša sužnja kot če bi bila. Upam, da ji dajo vsaj kaj za jest.

Vprašam, 09.06.2025 ob 14:02

Pa ona ženska, ki je 3 dni nazaj tu gor spraševala, kaj naj naredi, ker je v rizični nosečnosti in mora počivat (=upoštevat navodila zdravnika), mož in tast/tašča pa jo silijo delat na kmetiji.

A to pa ni suženjstvo?

Seveda da škodi plodu. Ženska se mi smili.

Ampak ker ni v delovnem razmerju, je še hujša sužnja kot če bi bila. Upam, da ji dajo vsaj kaj za jest.

Bi rada videla nekoga, ki bi mene v nekaj prisilil, kontra mojemu zdravju ali zdravju otroka.

Kaj pa ji bodo, če reče “ne”? Uporabili bič?

Če manipulatorjem rečeš- ne- …si vse drugo kot človek…, zmerjanje in tak dalje…- tako delujejo …Rabiš bit močan, da  izpelješ , greš, se rešiš, in tak dalje…Veliko jih je pa -ujetih- v čustvena , denarna …kdo ve vse kakšna razmerja in potrpijo, trpijo …In tu jamrajo…Vedno je rešitev, vedno . A , veš…včasih smo točno mi tisti -izbrani- kateri rabimo tem manipulatorjem dat vedet, da takole pa ne bodo- več- ravnali z nami in drugimi, jim odpreti oči, jih pošolati , jim dat lekcijo…Ja , saj potem pa čukavo gledajo …/ kako si nekdo -drzne- …/ a, veš saj nisem tko mislil in tak dalje… obračajo besede in igro…Sam pogum.

Bravo994, 09.06.2025 ob 14:00

Lepo napisano! Bravo!

Pa dobr no!!! A to se na kmetijah dogaja?? Mislm faaak! Ej sem s kmetije…pa nimam ne nohtov, ne dopusta skoz….pa še svojo službo povrh. Gazda od kmetije vstaja ob 4h zjutraj da vse nardi!! Pismo materno od kje vam te kmetije???  S kere bedne sekte ste ta folk zblojen tle gor pa res ne vem!!!

New Report

Close