Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Izkušen

Izkušen

Poslušam športnega novinarja in ušesa me boljio, ko vztrajno ponavlja besedo najizkušenejši. Se je jezik spremenil in sem nekaj prespala? Kolikor se spomnim je tako – izkušen, bolj izkušen, najbolj izkušen. Zelo bom hvaležna za kakšen komentar.

Hja, v dvomih je dobro kam pogledati in včasih smo presenečeni:

http://search.freefind.com/find.html?id=97686693&pageid=r&mode=ALL&n=0&lang=sl&query=stopnjevanje

(točka 2., recimo, ali pa kar vse)

Hvala Filip vem, da si dobro mislil samo jaz nisem računalniški strokovnjak in, ko sem odprla to stran je takoj nastala neka ovira in bi se morala prijavljati ali kaj? Pa še zanima me stopnjevanje v slovenskem jeziku ne v angleščini.

V SP2001 je pri “izkušen” napisano tudi stopnjevanje “izkušenejši”. Veliko pridevnikov je možno stopnjevati na oba načina.

Aha, še aktivna povezava na tisto zgoraj:

Aktivno povezavo naredite tako, da napišete naslov med znaka .

Alice napisal:

> Hvala Filip vem, da si dobro mislil samo jaz nisem računalniški
> strokovnjak in, ko sem odprla to stran je takoj nastala neka
> ovira in bi se morala prijavljati ali kaj? Pa še zanima me
> stopnjevanje v slovenskem jeziku ne v angleščini.

Da bi se morala prijaviti?? Ne vem, meni se ni treba, pa tudi nisem računalniški strokovnjak (niti jezikovni :). Stopnjevanje v angleščini da je na tisti strani???? Alice, poskusi morda še enkrat.

Zvedavec, hvala za navodilo glede vpisovanja aktivne povezave – nisem vedel, pa tudi nikjer ni to pojasnjeno tukaj.

Vsem hvala za pomoč, posebno Zvedavcu, ki me je popeljal naravnost do skrivnosti besede izkušen. Sedaj vem, da me ušesa ne bodo smela več boleti, toda nikoli mi beseda izkušenejši ne bo postala domača…

Vsem? Samo dva sva bila 😉

Ni za kaj, Filip. Tudi jaz nisem našel, da bi bilo to kje opisano, ampak nekoč je na forumu nekdo to omenil, zdaj pa prenašam naprej 🙂

New Report

Close