Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izkušnje s kosmodiskom

izkušnje s kosmodiskom

Kot že v naslovu,me zanima ,če ima kdo doma kozmodisk in kako je kaj zadovoljen.Če se sploh splača to kupit,ker ima moj mož velike težave z križem.Zanima pa me za kosmodisk aktiv .
Hvala

meni ni pomagal tako da ……………….

Možu je pomagal še tisti izpred 15 let.

Jaz imam tud tistega izpred 10 in več let. Ko me boli križ, ga namestim, in neprekinjeno nosim. Po parih dneh je bolje….ampak ne morem zagotovo zatrditi, ali mi pomaga kozmodisk ali le “čas”.

Jaz uporabljam tisti pas za okoli pasu (torej ne navpičnega, ne vem, kako se jim strokovno reče).

Namestim ga vedno, ko delam kaj, ob čemer je hrbet še bolj obremenjen, ali ko me hrbet že boli (kar pa je izredno redko, odkar redno tečem). Prej me je ob obremenitvah vedno zvilo in sem morala vzeti tableto proti bolečinam, če dam gor kozmodisk, nimam težav. Mož bo moral začeti migati, pa bo tudi s hrbtom bolje. Verjetno tudi shujšati? Vsak odvečni kg je huda obremenitev za hrbtenico!

meni pomaga…..križni…..enih dvakrat na leto ga uporabim…drugače pa hoja, utrjevanje hrbtnih mišic….s tem 10 let uspešno prelagam operacijo….in moj nevrokirug pravi da sem uspešna (imam rahel zdrs ploščice)…..

…izkušenj. Poznam pa dva primera čisto nasprotujoča si. Eden pravi, da mu precej pomaga, drugi pa, da čisto nič.

Imam oba, navadnega in križnega. Da bi rekla, da pomaga, ko je bolečina že tu, ne morem, ker mi ne. Je pa križni fini, če se le spomnim, da si ga namestim pred kakšnim delom, jer naj bi bila sklonjena (recimo sesanje, kaj na vrtu), ker ja, se na nek način prepreči razbolenje.

Jaz sem ga uporabljala leta, ko pa mi je kiropraktik povedal da je isti učinek če si dam pas za ledvice ker poanta je ta da greje križ imam od takrat samo navaden pas za ledvice in deluje enako kot kosmodisk. Pri smučanji je dosti lažje če imam ledvični pas kot pa kosmodisk.

New Report

Close