Izkušnje z Yoox-om
Spoštovani,
zanima me, kakšne so vaše izkušnje s spletnim nakupovanjem na Yoox-u. Jaz sem za to spletno stran izvedela šele pred kratkim in marsikje sem zasledila, da imajo kvalitetne stvari in da se da marsikakšen kos dobiti po razumni ceni. Izbiro imajo res veliko.
Moja izkušnja od danes je pa negativna. Namreč, iščem neko obleko za bolj slavnostno priložnost in sem si nagledala eno, ki se mi zdi kljub velikemu znižanju še vedno draga (cca.140 eur, originalna cena 460 eur!). Material navadni poliester, ampak kroj mi je pa zelo všeč. Seveda sem tudi poguglala malo in najdem obleko na neki italijanski spletni strani znižano s 70 na 44 eur, na ameriškem Yoox-u stane pa 78 dolarjev. Meni se zdijo to ogromne razlike … Zanima me, ali preverjate kdaj cene šr drugje, ker meni to diši na konkreten nateg. Me ima, da bi jim pisala.
Hvala že vnaprej, lp
Vrtnarka1
živjo,
poznam yoox in druge strani…kar zadeva ameriškega yooxa moraš vedeti,da ti potem naši še carino zaračunajo, koliko, je odvisno od zneska. Veliko naročam na drugi amerisški strani in je fino, ker že takoj izračuna carino , ki jo plačaš in to je to, spet neka druga ameriška me je veliko bolj oskubila carine.
So pa cene različne ja…yoox zna imeti fajn stavri in veliko cenejše, imajo pa foro, da stare stvari, ki so bile recimo dve leti nazaj 150, so danes 300… tako da ja…znajo nategnt, grdo povedano.
Ne vem pa kaj boš dosegla, če jim pišeš, to je grupa net-a-porter in so zelo močni….
Pred enim mesecem sem kupovala hlače na Yooxu. Znižane so bile s 490 na 86 in zelo lepe. Sem pa opazila, da gledam na švedski strani Yooxa. Ko sem jih hotela naročiti v Slovenijo, se mi je pokazala cena 164. Ugotovila sem, da nategujejo nas, t.i. vzhodne trge. Poslala sem jim mail in odgovorili so mi, da imajo tako cenovno politiko. Ko sem malo raziskovala, sem ugotovila da podobno delajo tudi druge firme. EU se bori proti temu, ker cenovna diferenciacija na spletu ni v skladu z evropsko direktivo. Poslala sem mail Evropskemu potrošniškemu centru, kjer bodo posredovali naprej. Sicer nacionalne zakonodaje niso vedno v skladu z evropskimi direktivami tako da vprašanje, kakšen bo učinek. Tako da kar pogumno, več se nas pritoži pa bomo kaj spremenili. 😊