Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Izkušnje z zasebnimi krediti

Izkušnje z zasebnimi krediti

Zdravo,

vem, vem, da so zasebni posojilodajalci (ne banke) znani kot oderuhi, vendar me vseeno zanima, ali je kdo z njimi imel dobro izkušnjo? Je kdo na tak način vzel hipotekarni kredit?

Hvala lepa za informacijo 🙂

Lp

Hipotekarni kredit z oderuskimi obrestmi bi bil samomor!

Nikoli in nikdar mi niti na kraj pameti ni bilo posluževati se takih “privat kreditov”……….

Banke so edini zanesljivi vir, EDINI!

jaz poznam gospo, ki je vzela tak kredit in ga odplačuje že leta…
upnik se oglasi vsake toliko časa in zateži za denar…verjetno ga je že n-krat odplačala, ampak si ne upa nič storiti in pač da denar…
tako da pls pojdi raje na banko, če si želiš mirnega življenja…

Odvisno pri komu… enkrat sem takole nekaj vzel pri očetu… in je bilo vse OK in vsi zadovoljni… On je dobil nazaj nekaj več, kot bi dobil obresti v banki, jaz sem ceneje in bolj neobvezno prišel do denarja…

Od čistih neznancev raje ne bi, od znancev pa le z uradno in podpisano pogodbo.

Stran od tega kakor vas nesejo noge. Sem videl nekaj krutih primerov, da je res podobno kot samomor.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Tudi jaz imam sosedo, ki je zgubila službo pa se je zapufala najprej pri banki, ko ji tam niso več dali pa je šla k oderuhom (neko zasebno podjetje). Po letu in pol so oni lastniki njenega stanovanja in jo mečejo ven. Od takih samo bejži kot te nesejo noge.

Vse je odvisno koliko resen plačnik boš. Vse banke in zasebne posojilnice morajo poslovati po določenih zakonskih pravilih,tako da pri banki imaš nižje obresti pa težje prideš do kredita, pri posojilnicah pa prideš lažje do kredita s tem, da si moreš v zakup vzeti visoke obresti. In to da se ljudje zapufajo in nismo zmožni plačevati svojih obveznosti in potem krivijo vse druge, ni stvar ne banke ne posojilnice ampak vsakega posameznika kakšno plačilno disciplino ima. Vsak ve preden vzame kredit, da si more papirje, ki jih podpisuje prebrati in vprašati, če kaj ni jasno,ne da brezglavo vse po čez podpišejo samo, da pridejo do denarja, ko pa je treba odplačevati kredit pa so vsi drugi krivi.
Lp

New Report

Close