Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izkušnje z zobnimi implantanti

Izkušnje z zobnimi implantanti

Zgleda, da bom ob zgornjo šestico. Zobozdravnik predlaga mostiček ali implantant.

Sama bi sicer raje implantant (brušenje sosednjih zob za mostiček mi ne diši), samo o njem vem zelo malo. OK, internet nudi veliko informacij, a so večinoma “reklama” za drage storitve.

Mene pa zanimajo konkretne izkušnje ljudi, ki imajo to čudo v ustih, po možnosti že leta. Kako se obnese, ali so možne kakšne komplikacije, kako poteka vstavitev?

Zobozdravstveni turizem me ne zanima; če bom šla v to, bom izbrala zanesljivega izvajalca v Sloveniji. Rada bi imela kvalitetno reč, če že.

Ima oče; komplicirano je bilo ko so delali… kup zobarskih operacij, vrtanja v čeljust… cel inženiring nizkih gradenj. Par mesecev je trajalo, da so se rane vmes zarasle in so lahko delali naprej.
Nekaj tednov je jedel bolj mehko hrano…

Res pa je, da jih ima več – mislim da 6 in kup umetnih zob, obešenih na te implantate.
Vendar pa zdaj, ko je proces že davno mimo in pozabljen – je kot tridesetletnik in z zobmi nima nobenega problema.

Jaz sem bila pred desetimi leti v isti dilemi. Zobar mi je odsvetoval implantant, toda končno odločitev sem morala sprejeti jaz, odločila sem se za mostiček in še zdaj, po toliko letih, nimam nobenih težav s tem ali sosednjimi zobmi.

Implantanti pridejo v poštev v mlajših letih, tja do 45, mogoče max 50, če nimaš kakšne osteoporoze.

Jaz imam tri od januarja.
Odločila sem se za implantoloski center na mlaki, ker sem želela, da mi to opravi kirurg in v slo.
En teden je bilo boleče, sedaj se vrascajo in čakam na drugi del nadgradnje do poletja.
Jaz bi se raje odločila za implantat.

odvisno od tega, ali imas 7 in 5 v redu oz. zdravi. ce sta zoba se cisto brez plomb, ju je skoda brusiti za mosticek. v tem primeru bi ti predlagal implantat. ce pa sta zoba ze splombirana (s tem mislim veje plombe), pa ju daj zbrusiti in si daj delat mosticek. Mosticek je tudi cenejsi in manj zakompliciran postopek kot pri implantatih.
c e pa se bos odlocila za implatate, si NUJNO izberi dobrega kirurga, ki obvlada svoj posel. Postopek je pa tak kot ga je opisla Rok-1. ko se vse poceli, sploh ne ves da imas v ustih tujek, ni razlike od lastnih zob.
pa 1 x letno obvezna kontrola pri kirurgu, ki ti je implantate delal.

New Report

Close