IZLET SAMO V DISNEYLAND
Sama sem med prvimi obiskala Pariški Disneyland, ko je bil odprt še samo za VIP in novinarje pred uradno otvoritvijo. Je dosti večji od Gardalanda in je za več generacij. Meni je hudo kičast, to mi res ni všeč. Ne bi pa nikoli šla z agencijo, ker mi gre na živce, da sem vezana na ure in nisem svobodna… Sem šla trikrat na kakšna potovanja z agencijo in sem bila vedno razočarana…
Bila v Parizu, samo v disneylandu, preko agencije, ampak to ne pomeni, da so me oni vodili. To pomeni, dasem samo preko njih imela organiziran prevoz in karte, ničesar drugega. Je pa bila to enkratna akcija, v točno določenem terminu, sedaj je ne ponujajo več. Ima pa wiena airport pogodbo z enim od hotelov v disneylandu, imaš zelo konkurenčne cene, katere zajemajo letalo, hotel + dvodnevni vstop v disneyland. Preveri!!! Mislim, da je bila cena okoli 340 za štiri dni, za vse prej našteto.
Sicer pa Disneyland in Gardaland težko primerjaš med seboj. V Gardalandu je največ adrenalinskih atrakcij, Disneyland pa je prvenstveno tematski (adrenalina je veliko manj, oz. je veliko bolj razpršen po resno velikem parku). Je pa zraven Disneylanda še en park Walt Disney studio, ki se ga prav tako splača ogledati (ga je treba doplačati), vendar sem ga jaz v dvodnevni karti imela v ceni.
Registriraj se na njihovo stran, večkrat na leto dajo ven cenovno zelo zanimive ponudbe. Mi smo šli letos za tri dni, uredili še easyjet letalske karte in za tri osebe je vse skupaj s polpenzionom v hotelu prišlo nekaj čez 1000€ vključno s kartami za park in letom.
Gardaland je v primerjavi z Disneywordom veliko bolj adrenalinski, v Parizu je več atrakcij za manjše otroke. Ni pa tako zelo velik kot zgoraj predstavljajo, mene je prvič, ko smo šli, malo razočaral, ker sem pričakovala nekaj res ogromnega.
V enem dnevu komot vidiš vse, če le ni gužve.