Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izlet Sistiana – Duino: kje parkirati avto??

izlet Sistiana – Duino: kje parkirati avto??

radi bi šli na izlet po “rikijevi poti” od Sistiana do Duino, zanima me kje lahko parkiramo avto, po možnosti zastonj, pred kakšno trgovino??, ali je kakšno urejeno parkirišče??

Prvič, pa brez zamere – to sta slovenska kraja s slovenskima imenoma Sesljan in Devin.

Parkirišče: če prideš po stari cesti z Opčin je na koncu Sesljana odcep za marino, tam zaviješ levo na parkirišče pri gostilni. Je brezplačno in tudi iz gostilne ni nihče pritekel, ki bi imel kaj proti. Prav ob parkirišču je tabla za začetek Rilkejeve poti.

v Devinu pa je ravno tako na začetku naselja parkirišče.

Želim vam lep izlet, razgledi s poti so čudoviti.

pot pa je Rilkejeva in ne rikijeva

Ja,lep povdarek.
Pa se vozijo Lj in podobni po Proseku in sprašujejo v ang.jeziku?!!
Ljudje,ste na Krasu!!!

No, saj zdaj bodo šli tja na izlet in bodo videli, kako je 🙂 Čeprav povem po pravici, jaz tudi v teh krajih pijačo vedno naročim po italijansko, razen če me ljudje že ogovorijo po slovensko…

Najprej pozdrav v materinem jeziku(kot naredijo vsi ponosni državljani,bodisi španci,nemci,avstrijci).In potem se potrudim vsaj nekaj besed v jeziku domačinov!

Erika

Slovenski kraji tak kot niso Koper,Piran itd Slovenski kraji.

Tisti parkplac je minimalen in je v sezoni zaseden verjetno že ob sedmih zjutraj. Mogoče je laže najti parking na koncu Rilkejeve poti, v Devinu?

So pa to lepi slovenski kraji.

Odgovor na objavo uporabnika
ne grem na kavo, 20.08.2021 ob 15:38

Tisti parkplac je minimalen in je v sezoni zaseden verjetno že ob sedmih zjutraj. Mogoče je laže najti parking na koncu Rilkejeve poti, v Devinu?

So pa to lepi slovenski kraji.

Slovenski??

Kot prvo NISO v Sloveniji in kot drugo nas je tukaj Slovencev ostalo le za vzorec. Se v 70 letih prejsnjega stoletja nas je bilo SLovencev okoli 80%.Sedaj ce smo na 10% Vje ze veliko. Lp iz Nabrezine.

izletniki, 18.05.2009 ob 17:53

radi bi šli na izlet po “rikijevi poti” od Sistiana do Duino, zanima me kje lahko parkiramo avto, po možnosti zastonj, pred kakšno trgovino??, ali je kakšno urejeno parkirišče??

POt je Rikljieva, kraja sta slovenska in imata temu ustrezni imeni Sesljan in Devin. Bo šlo?

Napotek, 21.08.2021 ob 00:47

POt je Rikljieva, kraja sta slovenska in imata temu ustrezni imeni Sesljan in Devin. Bo šlo?

Kraja sta v Italiji in Slovencev je tam ostalo za vzorec. Bo slo?

KAK TO, DA NE VESTE TEGA, DA STA TO KRAJA V ITALIJI IN NE V SLOVENIJI??? NEVERJETNO KAJ LAZI PO TEJ ZEMLJI……..😱

Anonimno 2588, 20.08.2021 ob 14:25

Erika

Erika?

New Report

Close