Najdi forum

Izlet v Rim

Čez praznike se odpravljamo v Rim. Z avtom. Kaj naj si ogledamo, katere so nujne znamenitosti…. Kolosej, Trevi, Španske stopnice, Vatikan in kaj še? Kakšen nasvet?
Hvala za vaše ideje, Ana

Mi smo ogledali še panteon, rimski trg in beneški trg. Mogoče še kaj, pa sem pozabila. Pa privoščite si kakšno kosilo s pravo italijansko hrano. Meni je bila noro dobra pica, tista prava italijanska margherita, take v sloveniji še nisem jedla.

In zakaj bi bilo karkoli nujno videt? Pač greš pogledat, kar te zanima – zgodovina, arhitektura, umetnost, parki, kulinarika …
Odpri kako spletno stran rimskega/italijanskega turizma, poglej, kaj je za videt in si izberi, kar se ti zdi zanimivo.

Joj no. Pod “nujno” je gospa mislila katere znamenitosti so takšne, da bi jih bilo škoda izpustiti, če si že enkrat v Rimu. In so torej “nujne” za pogledat.
Seveda pod to spada zgodovina, arhitektura, umetnost… Zanimali pa so jo konkretni predlogi.

http://ontheworldmap.com/italy/city/rome/rome-sightseeing-map.jpg

tole so top turistične lokacije, ti pa izberi kar ti ustreza. Poleg Koloseja, Trevi fontane, Pantheona in Španskih stopnic so meni top usta resnice https://en.wikipedia.org/wiki/Bocca_della_Verit%C3%A0 in Vatikan.
pa itak … nekam se usedeš in opazuješ utrip mesta 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Obupen čas ste izbrali za ogled Rima. Dren bo povsod.

Še jaz se uštulim zraven. Za katero znemenitost se splača plačati vstopnino? Kolosej? Muzei Vaticani me ne preveč zanimajo, bolj bi si ogledala antični Rim. Kaj še?

Vatikanske muzeje, če vas res blazno ne zanimajo, odsvetujem zaradi gneče notri.
Sicer je pa Rim en sam muzej, tudi če si vse samo od zunaj ogleduješ.
Za kolosej v kombinaciji s forumom ni neka visoka vstopnina.
Meni je bil prekrasen Tivoli, nekoliko ven iz mesta.

Hvala. Pogledam še kaj je ta tivoli. 🙂

New Report

Close