Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Izlet v Sarajevo, a se splača?

Izlet v Sarajevo, a se splača?

Ojla! Služba organizira izlet v Sarajevo. Me zanima, če je tam kaj zanimivega za šoping, kakšne trgovine kaj imajo, pa cene, skratka, kaj lahko pričakujem, se še nisem odločila če bi šla. Pa ne zaradi kakih nacionalnih nagibov, ampak preprosto nisem žurerski tip, me ne zanimajo lokali, rajši bi bi privoščila kakšno uživancijo. A slučajno priporočate kakšno savno, lepotne rituale?
Hvala pa lep dan vsem!

Bila sem tam pred cca 20 leti. Ne vem, kako je zdj, po vojni. Vsekakor bi šla, če bi imela organiziran izlet. Videla bi Baščaršijo, pa muzeje, pa Džamije, pa staro arhitekturo…. imajo tudi kopališča…

Pozdravljena!
V Sarajevu imaš več tržnic s štandi z oblačili, kot jih imajo v B.Luki, Prijedoru, Kladuši, povsod v Bosni. Tam po ugodnih cenah dobiš ful stvari za oblečt. Imaš pa tudi drage butike, če padaš na znamke. Sarajevčanke so vedno bile rade lepo oblečene in urejene, tako da imaš tudi ogromno lepotilnih salonov in ostalega, pa še cenejše je kot tukaj, ker so tudi plače dosti nižje. Jaz pa ti priporočam ogled znamenitosti Sarajeva, ker cunje in masaže imaš tudi v SLO, nimaš pa Baščaršije in Begove džamije, Ilidže – izvira reke Bosne, …
No, kakor koli se boš odločila, uživaj in pozdravi mi Sarajevo!
Lp

Da greš na izlet v Sarajevo moraš biti “pomalo otkačen”. Meni pomeni izlet, zaznati utrip mesta, ogledati si zanimivosti, poklepetati z domačini v lokalni beznici, tudi žurirati, če hočeš. Trgovin je polno, samo dvomim, da bi te sploh zanimale, kajti zahtevnejši turisti si želite razvajanja v kopelih in masaže. Te imaš pa – roko na srce – najverjetneje kar v bližini svojega doma.
Ples dervišev je javnosti nedostopen, vsaj zdi se mi tako!?

Lp

Raje ostani doma, ker nisi za Sarajevo. To je za kofetkanje, sprehajanje, žuriranje…..

Tudi mi gremo v petek zjutraj v Sarajevo.Za tri dni. Baje je tam superca.Imamo pa v soboto še ogled Mostarja.Vaše izkušnje kot kaže so pozitivne, zato komaj čakam. Še kaj kar se ne sme zamuditi?

OBVEZNO! Baklave v Sarajbosni (na koncu Baščaršije, še naprej po glavni učici, mimo cerkve, ne moreš sfalit, na vogalu je drogerija Yves Rocher, slaščičarna je nekaj vrat naprej).
Če so ti všeč malo odpičeni čevlji z etno navdihom si obvezno kupi aladinke- imajo jih na Baščaršiji, ampak edine prave so na glavni ulici že bolj proti koncu (papučar- Sarač).
Sarajevo je mmmmmmmm!

Če se greš v Sarajevo kopat in savnat, raje ostani doma. Bo ceneje. Izleti so namenjeni spoznavanju kulture, naravnih in kulturnih znamenitosti nekega naroda.

Se popolnoma strinjam z ostalimi. V Sarajevo (ali kam drugam) se gre zato, da se začuti utrip mesta, da se lepo kofetka, sprehaja, ogleda znamenitosti, kaj dobrega poje…. savno in lepotilne salone imaš tudi doma, seveda si pa lahko tudi to privoščiš, ampak zdraven vsega ostalega.

lp

New Report

Close