Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Izmenjajmo si predloge za kosila na dopustu

Izmenjajmo si predloge za kosila na dopustu


point paprik je v tem, da jih že kuhane in zmrznjene vzameš poleg :PPP

a ti bi jih spodaj delala, ali kaj?
haha
[/quote]

Ja, ene v tej temi pravijo, da skoraj ni preprostejše jedi od filanih paprik in jih kuhajo na licu mesta.

Če te tako zelo skrbi za denar in imaš občutek, da je tisto, kar imaš v shrambi, zastonj, vzemi čim več živil s seboj! Tako da na morju kupuješ res samo kruh, zelenjavo, sladoled. Doma si narediš okvirni jedilnik in vzameš ustrezna živila, na primer zavitek makaronov, količino riža za eno kosilo, zavoj kosmičev, če jih seveda jeste, količino kuskusa, če ga seveda jeste, dve kili krompirja, trajno mleko, sir, namaze, grisine, piškote …


no,to je konkretna izkušnja in konkreten nasvet, hvala. ampak, vseeno si ne predstavljam v evrih, ker doma osnovne stvari in prigizke že imam v omari ali shrambi, tam pa moram vse sproti kupit. zelo prav usmerjaš, ampak vseeno: koliko cca zapravite za hrano v apartmaju za en teden ali 10 dni? saj zdaj že veste, če hodite večkrat – koliko načrtujete za s sabo na HR?
[/quote]

Najceneje je tako, da si vsaj mesec prej narediš plan, koliko dni boste na morju, koliko dni od tega boste kuhali, kaj boste jedli, kaj vse potrebujete še poleg kosil, kaj od tega lahko zamrzneš in kaj potrebuješ sveže in podobno, potem pa začneš lovit akcije in kupuješ meso, testenine, riž, mleko, kavo in podobno in kuhaš, zmrzuješ, tudi kruh lahko zamrzneš, skratka, naštimaš si vse, kar potrebuješ, zadnji dan kupiš nekaj svežega sadja in zelenjave, kar boš potrebovala na morju, v bistvu zelenjavo samo za solato, ker boš itak imela vse ostalo pripravljeno in zmrznjeno. Tako ti na morju ostane le sladoled, kavice, pijačka in nekaj svežega sadja-zelenjave za dokupit.

Računaj tako, da kar vzameš doma iz shrambe, boš itak morala dokupit, ko se vrneš, torej nič ni zastonj, razen če ti shrambo fila mama.

Meni osebno je taka vrsta pripravljanja brezvezna in zamudna, s sabo vzamem edino kaj takega, kar se bo v hladilniku pokvarilo in seveda sol, poper, sladkor, olje, take drobnarije, začimbe v glavnem, ostalo vse kupim tam. Zapravimo več že zato, ker doma imamo vse trgovce na dosegu nog in izkoristim vse akcije, pa tudi za kavice, limonadice in sladoled gre nekaj, poleg tega pa seveda hodimo še ven jest.

Najceneje je tako, da si vsaj mesec prej narediš plan, koliko dni boste na morju, koliko dni od tega boste kuhali, kaj boste jedli, kaj vse potrebujete še poleg kosil, kaj od tega lahko zamrzneš in kaj potrebuješ sveže in podobno, potem pa začneš lovit akcije in kupuješ meso, testenine, riž, mleko, kavo in podobno in kuhaš, zmrzuješ, tudi kruh lahko zamrzneš, skratka, naštimaš si vse, kar potrebuješ, zadnji dan kupiš nekaj svežega sadja in zelenjave, kar boš potrebovala na morju, v bistvu zelenjavo samo za solato, ker boš itak imela vse ostalo pripravljeno in zmrznjeno. Tako ti na morju ostane le sladoled, kavice, pijačka in nekaj svežega sadja-zelenjave za dokupit.

Računaj tako, da kar vzameš doma iz shrambe, boš itak morala dokupit, ko se vrneš, torej nič ni zastonj, razen če ti shrambo fila mama.

Meni osebno je taka vrsta pripravljanja brezvezna in zamudna, s sabo vzamem edino kaj takega, kar se bo v hladilniku pokvarilo in seveda sol, poper, sladkor, olje, take drobnarije, začimbe v glavnem, ostalo vse kupim tam. Zapravimo več že zato, ker doma imamo vse trgovce na dosegu nog in izkoristim vse akcije, pa tudi za kavice, limonadice in sladoled gre nekaj, poleg tega pa seveda hodimo še ven jest.
[/quote]

madona ene ste pravi prehranski generali
najprej strategija, potem pa taktični napad na trgovine in kuhinjo, na koncu je premagan še zmrzovalnik

:)))

respect!!

haha

Za poletni dopust na morju nimam pojma, ker kuhamo, kadar se nam ljubi in kar nam ravno takrat pač diši. Ob prihodu gremo v trgovino in nabavimo, kar ostane nepokvarljive hrane, pustimo spodaj, prav tako je v kuhinji vse (sol, poper, olja, kis, sladkor, kava…). Od doma pa nesemo samo to, kar je v hladilniku že načeto in do vrnitve ne bi počakalo in pa nekaj zrele zelenjave z domačega vrta.

Za dopust kje na kakem pardnevnem izletu ali pa za smučanje pač naredimo jedilnik in kupimo točno to, kar bomo pojedli, da s sabo jemljemo točno to in nič več, po kruh pa seveda hodimo tam, kjer smo. A ne kompliciramo, testenine z eno omako, njoki z drugo, rižota … skratka stvari, ki so od prihoda v apartma do postrežbe na mizi pripravljene v prej kot pol ure.

eni se mi res smilite, ko imate tako naporno življenje… celo leto moraš tako trpeti poleg tistega kuhanja…

meni pa je hotel z malim otrokom muka isusova. da si tam omejen na tisto malo sobico, da imaš določen točen čas, kdaj lahko greš jest, da imaš lahko kvečjemu en mini balkončič, ki je glih za glih za brisačo posušit… zvečer si prisiljen se prestavljat po rivi, nekih kafičih, ker nimaš nič svojega, da se počiš dol in uživaš…

vstanemo, ko nam je, zajtrk imamo na terasi pred apartmajem, v nabavo se malo sprehodiš, po sveži kruh, ali pa tistega že mož nabavi, ko gre s psom zjutraj na sprehod, za kosilo imaš to, kar si zaželiš in ne kr neki, kar ti servirajo….

kuhanje pa mi res ni napor. Hotele imam pa za potovanja, ne za dopust.
[/quote]

Meni je pa v hotelu čisto fino. Vsi obroki so do-do in to vsaj 2 uri, običajno 3 in v tem času pa res lahko ujameš obrok. Samo 1x smo jedli tako, da je bilo določeno, kaj kuhajo, pa še to si imel na izbiro 3 menije in si se en dan prej odločil, kaj boš jedel naslednji dan. Drugače pa so self-servis obroki, na izbiro imaš pa res ogromno različnih jedi in kombinacij, da lahko vsak dan ješ, kar ti srce poželi.
V mestnih hotelih res težko dobiš balkon, ampak v hotelih na morju so pa tudi balkoni spodobni in imajo stole in mizico, tako da ne sušiš samo brisač, ampak lahko tudi posediš na njem. Veš, tudi vsi apartmaji nimajo balkonov, kaj šele, da bi imeli cele terase, moraš prav iskat apartma s teraso.

Zvečer po večerji itak paše en sprehod, mi smo ponavadi v hotelih, ko imaš na izbiro, greš na sprehod ob obali med borovci ali greš v mesto, nikdar se ne prekladamo po kafičih, če nam že zapaše kaj pit, spijemo v hotelskem baru.

Pa nisem neka razvajenka, ker če gremo v apartma, tam kuham tudi filane paprike in se mi to sploh ne zdi zamudno, itak, ko je največja vročina nismo na plaži, takrat lepo naštimam paprike in dam kuhat, vmes skočim v morje, ker imamo apartma itak 2m od plaže, ko sem nazaj, so paprike kuhane :))

Nas hotel pride približno 11.000 Eur za 14 dni tako da mora to biti res dober avtodom….

Nas hotel pride približno 11.000 Eur za 14 dni tako da mora to biti res dober avtodom….
[/quote]

In hotel je v Dubaju s sedmimi zvezdicami? Ah, veš kaj, kar imaj ga. To zame ni dopust. Še avtodom mi deluje bolj privlačno, pa nisem nek fan kampiranja.
Raje bi najela vilo nekje na samem tik ob obali, vse ostalo zame ni dopust. Ampak kakor komu paše…

Kuhamo podobno kot doma,razen če moj kaj ulovi,nekaj kupimo od ribicev. Za kuhanje imamo na dopustu več časa kot doma,tako,da ne nosimo kuhane hrane s sabo. Imamo pa osnovno zalogo v avtodomu,da nam ni treba ene par dni nabavljati. Ko smo hodili v app smo osnovna živila peljali s sabo. Včasih gremo jest ven,pac nič posebnega.
Na smučanje pa nesem v app že vse skuhano in zamrznjeno. Ko pridemo utrujeni s smučišča,samo pogrejemo.
Ampak smo sami odrasli,skoraj.
Z malimi otroci smo hodili v app s polpenzionom,se je obneslo,hotel pa ne najbolj.

In hotel je v Dubaju s sedmimi zvezdicami? Ah, veš kaj, kar imaj ga. To zame ni dopust. Še avtodom mi deluje bolj privlačno, pa nisem nek fan kampiranja.
Raje bi najela vilo nekje na samem tik ob obali, vse ostalo zame ni dopust. Ampak kakor komu paše…
[/quote]

Seveda ni bil point v hotelu ampak je bil replika na pisanje nekoga drugega. Očitno pa ti nevoščljivost ni dala miru, da si se morala obregniti ob naše počitnice.

Evo jaz sem tudi ena od tistoh, ki 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari nese seboj. Hodimo pa na dopust z avtodomom in nikoli ne vemo kje bomo pristali in kakšen bo dostop. Pa itak mi je škoda časa za nakupe po možnosti v kakem velikem centru kjer se ne znajdeš in iščeš stvari.
Naš jedilnik: 2 konz golaža, prebranca, barilo omake, riž, moka, domača zelenjava, par kosov mesa.
To imamo za cca 8 dni za 6 dni računam da bomo jedli zunaj. Vedno gremo v lokalno oštarijo probati njihove jedi, obvezno kak dan preživimo ob suhi hrani to ko smo na poti.
Vsem ene lepe in dolge počitnice želim.

Meni je pa v hotelu čisto fino. Vsi obroki so do-do in to vsaj 2 uri, običajno 3 in v tem času pa res lahko ujameš obrok. Samo 1x smo jedli tako, da je bilo določeno, kaj kuhajo, pa še to si imel na izbiro 3 menije in si se en dan prej odločil, kaj boš jedel naslednji dan. Drugače pa so self-servis obroki, na izbiro imaš pa res ogromno različnih jedi in kombinacij, da lahko vsak dan ješ, kar ti srce poželi.
V mestnih hotelih res težko dobiš balkon, ampak v hotelih na morju so pa tudi balkoni spodobni in imajo stole in mizico, tako da ne sušiš samo brisač, ampak lahko tudi posediš na njem. Veš, tudi vsi apartmaji nimajo balkonov, kaj šele, da bi imeli cele terase, moraš prav iskat apartma s teraso.

Zvečer po večerji itak paše en sprehod, mi smo ponavadi v hotelih, ko imaš na izbiro, greš na sprehod ob obali med borovci ali greš v mesto, nikdar se ne prekladamo po kafičih, če nam že zapaše kaj pit, spijemo v hotelskem baru.

Pa nisem neka razvajenka, ker če gremo v apartma, tam kuham tudi filane paprike in se mi to sploh ne zdi zamudno, itak, ko je največja vročina nismo na plaži, takrat lepo naštimam paprike in dam kuhat, vmes skočim v morje, ker imamo apartma itak 2m od plaže, ko sem nazaj, so paprike kuhane :))
[/quote]

Zaman razlagaš o hotelih, ker tukaj na MON-u imamo perle, ki ne bi šle v hotel, pa če jim bi kdo plačal!!!
No, jaz grem z veseljem. Balkoni so dovolj veliki, dobri hoteli imajo tudi bazen in plažo blizu, ogromna izbira hrane je, vedno vzameva PP, zajtrk imaš tja do 10. ure, ponekod celo do 10.30 ure, večerja od 18h do 21h. Če to ni dovolj časa…

Zaman razlagaš o hotelih, ker tukaj na MON-u imamo perle, ki ne bi šle v hotel, pa če jim bi kdo plačal!!!
No, jaz grem z veseljem. Balkoni so dovolj veliki, dobri hoteli imajo tudi bazen in plažo blizu, ogromna izbira hrane je, vedno vzameva PP, zajtrk imaš tja do 10. ure, ponekod celo do 10.30 ure, večerja od 18h do 21h. Če to ni dovolj časa…
[/quote]

Ne moreš da verjameš, vendar zame ne:(. Na plažo se popoldan spravim nekje okoli pete ure in potem ostanem do konca (beri do 08.00), ko pridem nazaj, pod tuš in eto ti ga na, ura je devet. Torej večerja odpade….. . Samo eno leto sem bila poleti v hotelu (podaljšan vikend) in sem tudi videla, kaj je ob pol devetih še ostalo od vse te grozne izbire……ena velika žalost. da bi pa ob šestih hodila s plaže, mi pa na kraj pameti na pade, ko je takrat vendar najlepše.

P.S. Za zajtrk ne bi bilo težav, ker na morju itak že ob pol šestih zjutraj okoli strašim.(.

Ampak, kakor komu paše, jaz vem, da v hotel poleti nikdar več.

Ne moreš da verjameš, vendar zame ne:(. Na plažo se popoldan spravim nekje okoli pete ure in potem ostanem do konca (beri do 08.00), ko pridem nazaj, pod tuš in eto ti ga na, ura je devet. Torej večerja odpade….. . Samo eno leto sem bila poleti v hotelu (podaljšan vikend) in sem tudi videla, kaj je ob pol devetih še ostalo od vse te grozne izbire……ena velika žalost. da bi pa ob šestih hodila s plaže, mi pa na kraj pameti na pade, ko je takrat vendar najlepše.

P.S. Za zajtrk ne bi bilo težav, ker na morju itak že ob pol šestih zjutraj okoli strašim.(.

Ampak, kakor komu paše, jaz vem, da v hotel poleti nikdar več.
[/quote]

Opisala si klasičen hotel za socialce.

Kako se vam da na dopustu sploh kuhat? Greste nekam v gozd, daleč od civilizacije, da ne morete iti v gostilno na kosilo? Na dopustu se itak dosti ne je. Kdo pa ima cajt. Preveč dogaja, da bi še kuhala. Si pa ista kot ena kolegica, ki s seboj vzame cel hladilnik, vrt zelenjave,…in tam kuha po 3x na dan kot da je zmešana. Ona cele dneve kuha plus za mulca skrbi, mož pa afne gunca….brezveze.

Od 13.00 do 16.30 sigurno nisem na plaži. V tem času sama ali moj skuha kosilo v maksimalno 1 uri.

Če kuham doma, ko pridem iz službe, lahko skuham tudi na morju, ko imam cel dan fraj.

Sploh so mi v slast kakšne ribe ali lignji, kar ne jemo pogosto doma. Meni je že priprava hrane “dogodek” pa kakšna piva zraven, meni odgovarja.

Meni to res ni problem. Nič bolj naporno mi ni paradajz rezat ali kumare ribat, kot npr. sudoku reševat.

Dopustniška kuha je taka na easy, počasna, same enostavne stvari, pa samo tisto, kar imamo radi.

Meni je to res čisto drug filing, kot doma, ko prinorimo iz službe že vsi lačni in sitni in samo gledaš, kako boš čim hitreje postavil nekaj na mizo.

Slabo mi je, ko berem, da eni na morju lahko jeste kruhove cmoke pa golaže – meni osebno je to totalno “zimska” hrana. Ajd ne rečem filane paprike, pa še to mi je preveč za poleti.

Poleti na morju, v hotelu je ponavadi samopostrežni zajtrk; našopam si sadje :D, po kavo grem 2x (ja, priznam!), potem pa vzamem kakšne sire, ali pa umešana jajca (brez kruha). V apartmaju pa tudi sadje, kava, potem pa zajtrk kakšna umešana jajca s papriko in paradižnik posebej narezan – nekako to največkrat.
Za kosilo solato (paradižnikova) pa kakšen kuhan jajček zraven, mogoče hrenovka, pečen piščančji zrezek, karkoli z žara, ribe,..
Večerja pa – če imam v hladilniku kakšen jogurt pa spet kakšno sadje zraven, ali pa večerja zunaj – ali pa kar “tekoča” hrana 😀 hahahaha…

Ne res, na morju res ne kompliciram in čim manj časa se poskušam ubadat s tem, kaj bom(o) jedli; ogromno sadja, zelenjave, meso – to je to.

Svaka čast tistim, ki vlačite s sabo kruhove cmoke z golažem pa lonec filanih paprik, res. Mogoče bom tudi jaz kdaj; zaenkrat si ne predstavljam tega.

Sovražim vnaprejšnje načrtovanje za pol leta, rezervacije, planiranje dopusta … Hotel zame ni, tam se počutim preveč omejena. V kampu si lahko ves dan lepo v kopalkah oziroma gol, rabiš eno majico in je to že pol vse garderobe. S partnerjem imava avtodom, majčkeno barčico, vikend bogu izza nogu, kjer je treba pazit na vodo, elektrika je na sonce, voda za tuširanje se greje v prenosnem tušu in se tuširaš na prostem. Skratka, midva sva bolj za robinzonsko, preprosto, improvizacijo. Zajtrkujeva samo kavo in imava obilnejši zajtrk pozneje, okrog 11. ure, večerjo pa, ko sva lačna oziroma je primeren trenutek. In dejansko so julija, avgusta na morju najprijetnejše večerne ure, tudi za kopanje. Če si v hotelu, moraš pa takrat na večerjo.
Jaz prav uživam v pripravi teh preprostih obrokov, in ker sva ponavadi zelo lačna, se nama vse zdi ekstra dobro!
Dokler so bili otroci manjši in so hodili z nama, smo pa najemali apartmaje (barčice nisva imela) oziroma smo šli z avtodomom.
Še pozimi za toplice raje vzameva apartma ali hišico kot hotel. Ko mi pišete o hotelskem balkonu, me kar dušit začne.

Ni ti treba na večerjo…greš če ti paše, drugače greš lahko prej ali kasneje v restavracijo.

Opisala si klasičen hotel za socialce.
[/quote]

Ja, se strinjam. Pošteno delam skozi vse leto in si lahko privoščim hotel na nivoju, kjer bolj pozno za večerjo ničesar ne zmanjka:))

Kaj takega npr -> https://www.maxxroyal.com/en/Belek-Golf-Resort

Ne moreš da verjameš, vendar zame ne:(. Na plažo se popoldan spravim nekje okoli pete ure in potem ostanem do konca (beri do 08.00), ko pridem nazaj, pod tuš in eto ti ga na, ura je devet. Torej večerja odpade….. . Samo eno leto sem bila poleti v hotelu (podaljšan vikend) in sem tudi videla, kaj je ob pol devetih še ostalo od vse te grozne izbire……ena velika žalost. da bi pa ob šestih hodila s plaže, mi pa na kraj pameti na pade, ko je takrat vendar najlepše.

P.S. Za zajtrk ne bi bilo težav, ker na morju itak že ob pol šestih zjutraj okoli strašim.(.

Ampak, kakor komu paše, jaz vem, da v hotel poleti nikdar več.
[/quote]

Hotele izbiramo tik ob morju, da je najmanjši problem s plaže skočit na večerjo. Če imamo all inclusive, na večerjo sploh ne hodimo, ker smo že čez dan dovolj pojedli. Tudi če gremo na dopust septembra, je kar hitro tema, tako da si na plaži max do 7. Nisem zagrizen pristaš hotela, gremo kakor kdaj, edino pomembno mi je, da je od namestitve do morja le par korakov ali celo manj.

Da sem 14 dni samo na sadju in tekoči hrani, bi me pobralo. Res pa je, da meni ni vroče, zelo malo se potim in na sploh uživam na visokih temperaturah, tako da komot jem tudi pasulj, segedin ali sarme, krepko zimsko hrano, me nič ne moti, tudi poleti jem vsak dan juho in to toplo, ne neke hladne juhe, te so mi zanič.
Če smo v app, malo kuham, malojemo zunaj, če smo v hotelu, pa polni penzion in vse pridno pojem.

Kaj takega npr -> https://www.maxxroyal.com/en/Belek-Golf-Resort
[/quote]

Predaleč od plaže 😛 :)))

Ne, tudi drugače mi ni všeč, preveč vse pod špago.

New Report

Close