Izmišljeni komunistični »dan upora« proti okupatorju
Bolj na siroko, o situaciji okrog tako imenovane “druge svetovne vojne” in kolonializacija in svetovni imperiji.
Francija, Velika Britanija in Rusija: ti imeriji so osvojili in kolonizirali Severno Ameriko.
Prav tako Azijo, in Velika Britanija in Francija tudi Afriko, pa se v Juzni Ameriki sta meli kolonije.
Tako da je bilo samo vprasanje casa kdaj bodo si razdelili tudi Evropo.
Avstro Ogrska ni imela dobene kolonije. Nemcija je mela par v Afriki pa se tiste so ji vstran vzeli.
Tako da je bilo samo vprasanje case, kdaj si bodo, velika Britanja in Francija in Rusija razdelile se v Evropi ozemlja. Ker pac so si lahko ker so imele propagandni stroj in, in vojaski stroj.
Tak da v Evropi leta 1945 se ni zgodilo kaj drugega kot pa se ni prej zgodilo, v Afriki, severni, Juzni Ameriki in v Aziji. Leta 1945, Si Nemcijo in Avstrijo razdeli, Sovjetska zveza, Francija imperi in Britanski
(in Anglesko govoreca Severna Amerika).
Italija, Japonska, Nemcija, Tajsko, so se bile “nekoloniazirane” pred 1940. Tako da leta 1945 se je to zgodilo tudi njim.
In Etiopji tudi ja. So jo optozili da je pod Italjansko “okupacijo” in so jo seveda mogli “osvoboditi”.
Torej mislim, da ni nek Hitler zacel kaksne vojne. Je pac mogo bit ali so mogli najti oz si izmisliti nek razlog, da so si razdelili Evropo.
Seveda razlog ni mmogo biti tu ali v Etipiji, da preganjajo kristjane , ker tu si bi Kristjani.
pac pa ker so kristjani, da prganjajo Zide baje. Kakorkoli po leto 1945, ni vec nekoloniziranih obmocji na zemlji oz “ne osvobojenih”.
Kakorkoli, tisti ko so obptozeni vsega Slabega v angleskem in Ruskem jeziku leta 1945, tak in tak niso znali niti besed Anglescine ali Ruscine. Po letu 1945 se tudi v teh krajih ucijo vsaj eno od teh.
recimo glede na besede Francoskega Generala Focha leta 1919.
Foch considered the Treaty of Versailles to be “a capitulation, a treason” because he believed that only permanent occupation of the Rhineland would grant France sufficient security against a revival of German aggression.[24] As the treaty was being signed Foch said: “This is not peace. It is an armistice for 20 years”.[
Frncoski gernal Foch je razumel oz obravnaval pogodbo v Verseilesu kot ” kapitulacijo oz. izdajo” ker je verjev da samo, dolgorocna okupacijo porenja bi Franciji zagotovila zadostno varnost pred morebitno Nemsko “agresijo” invazijo. Ko je bila pogodba podpisana je Francoski general Foch rekel leat 1919:” To ni mir. To je razorozitev za 20 let.”
Kakoroli cez 20 let se je potem zacela tako imenaovana druga svetovna vojna.
Kot se vidi Francozi ze 1919, niso bili zadovoljni, ker samo da bi oni zasedli Porenje bi jim zagotavljalo stratesko varnost.
Kar so 1945 tudi potem dobili in zasedli Porenje.
Avstrija in Nemcija dobita samostojnost in Neodvisnost nazaj leta 1955, v danasnjih mejah.
Tudi Ciper dobi samostojnoast leta 1955.
Leta 1950 se je zacela tudi dekolonializacija Afrike.
Afganistan, tudi, ali so Britanci tam (do sedaj je bilo 3 Anglo-Afgano vojn), ali so bili Rusi (Sovjetska zveza je bila tam 10 let) zdaj so Americani, pa Francozi.
Yugoslavija je tudi bila nekje vmes.
Tako, da ko so v Bosno in na Kosovo prisle modre celade. Seveda Ruski vojaki, Amriski, Britanski, Francoski. Peace keepers.
Ostali so “Okupatrji” bili tam. JLA , Avstriska vojska.
Tukaj tudi, Ko je bila Madzarska, Italijanska, in Nemska vojska tukaj leta 1942.
Pa to so bli najhujsi “okupatorji” kaj jih je bilo mogoce.
Sedaj ko je vse pod Rusko zastavo tukaj, in vojska vklucena v operacije v Afganistan. A sedaj pa je vredu. Jao.
tramal,
še en “TRAMAL” vzemi in se sprosti!!! Začni moliti, da te ne bo vzel “HUDIČ” – prej – kot bo mene.
Vem, da me bi radi pokopali, razne trcijalke me že dolgo prekopavajo, hudič me pa noče odnesti, kljub vaši veliki želji. :-))) Ne bojim se ne Boga ne hudiča. Hahaha, kako pa veš, da bom šla k hudiču? Si z njim v sorodu!???
Pazi se, nekatere tebi podobne je že odnesel. HUDIČ že ve zakaj jih je vzel k sebi!
Me še nisi prebolel??? :-)))
Veš sem brala, da so plesali hudiči med 2WW po taktu LUCIFERJA in nekateri še plešejo! Imeli so srečo.
tramal,
kaj si pa ti???
Po tvojem pisanju se vidi, da si potomec domobrancev – izdajalcev.
Pa še sram te ni!!! Fuj te bodi!
In ja, tvojih idolov ni bilo nič sram, prisegli so OKUPATORJU, izdajali in pobijali zavedne Slovence.
Poslušali so svoje šefe, saj so jih dobro plačevali. Glej ga zlomka, kljub temu, da so bili tako dobri, jih ZAVENIKI niso priznali. Priznali so BORCE PARTIZANE, ko so se borili proti okupatorju.
In ja, tvoje belčke so njihovi šefi, podomače povedano, lepo nategnili, svoje riti, po koncu vojne pa rešili.
In nadaljevali svoj ples, tam prek luže.
In take, tebi podobne ovce jim še vedno verjamete, kljub raznim pisarijam, ko prihajajo na dan.
Kot Prvo mi Nemci sploh nismo nikoli okupirali kake Slovenije. Nikoli se ni zgodilo take stvari.
Ker Slovenija obstaja tukaj od Leta 1946. Pred 1946 se tukaj nikoli v zgodovini ni obstajala kaksna Slovenija, in tako se pred 1946 tukaj ni nikoli v zgodovini obstajala kaksna taksna moznost da bi lahko nekdo okupiral kaksno Slovenijo tukaj.
Malo zgodovine na tem prostoru( za izobrazbo).
Do leta 1919 je tukaj Stajerska in Kranska in Austrija itd.
Od 1919 do 1941 je tukaj Banovina Drava.( Drzava Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev najprej ki se preimenovala nato v Kraljevino Jugoslavija in Nemci smo imeli tudi manjsinske pravice v tej drzavi).
Od 1941 do 1945 je bilo tukaj spet Spodnja Stajerska in Kranjska.
Leta 1946 z ustavo druge Jugoslvije je potem tukaj ustanovjena Republika Slovenija.
Tako da je bilo nemogoce tukaj okupirati kako Slovenijo pred 1946, ker pred 1946 tukaj se ni obstajalo kaksne taksne stvari kot Slovenija.
Je pa po 1946 zacelo obstajati v scenarijih obramboslovja za obrambo zahodne in severno zahodne meje Jugoslavije.
So zaceli seveda obstajati scenariji v obramboslovju, za primer , da ce bi prislo do Nemske ali Italijanske okupacjie te Slovenje, da bi morali uporabiti vse sile in osvoboditi to ozemlje.
In prebivastvo v solah in se posebej v JLA in na vojaskih akadeijah in obramboslovju v Jugoslaviji se je po 1946 se je potem ucilo in treniralo za tak scenarij morebiten scenarij. Da bi od zahoda Nemcija Austrija oz. Italija, lahko ali ce bi napadla to ozemlje.
Seveda kaj takega se nikoli ni zgodilo, samo v JLA so se trenirali za tak morebitni scenari, ce bi Slucajno prislo do taksnege primera, kaj bi naj storili. Potem bi morali Nemce obravnavati kot okupatorje.
Seveda kaj takega se nikoli ni zgodilo.
Ste pa vi sedaj po 1991, zaceli autohtone Nemce tukaj obravnavati za okupatorje. In to je etnicno ciscenje, kaj delate po 1991.
Tukaj zgleda ko da se v solah sploh ne uciti in se niste ucili zgodovine. Ko da imajo neki samo neke vojaske ali obrmboslovne sole. nekih civilnih izobrazb pa nic.
Dobro in logično si to napisal, sploh pa mi je všeč zadnji odstavek.
Citiram:
Nemec 3 piše:
Tukaj zgleda ko da se v solah sploh ne ucite in se niste ucili zgodovine. Ko da imajo neki samo neke vojaske ali obrmboslovne sole. nekih civilnih izobrazb pa nic.
Točno tako je sedaj in je bilo po letu 1945, zato pa znamo en qurc misliti in še dolgo ne bomo znali.
Eni.
Nas so 30 let po letu 1945 dve šolski leti (2 leti) učili pri zgodovini pet nekih ofenziv proti okupatorju, ki s Prlekijo nimajo nobene veze.
So pa v soli vas ucili mnozino in ednino. Da se lahko uporablja za ljudi, ki jih clovek ne pozna, in niso krav z nekom skup pasli, in so krave pasli mogoce kje drugje ali s kirimi drugimi skupaj.
Bi pa bilo dobro, tako kot svetuje Prababica, ki redno hodi v cerkvo, da bi kdaj v cerkvo sli h kaki masi.
V cerkvi clovek dobi neko izobrazno, civilno izobrazbo, cerkev je predvsem izobrazevalna ustanova.(ustanove). In ustanova, ki pomaga cloveku do njegovega zvelicanja.
In eno stvar, ki se jo clovek nauci v cerkvi je.
Citat iz Evangelija:
Jezus Kristus so poklicali in mu rekli dobri ucitelj.
In Jezus Kristus je odvrnil, ne klicite (oz.) imenujte dobenega dober.
Samo Bog je dober.
Zato ne rabite polagati dobenega upanja v ljudi ali kaj drugega, ampak v vsemogocnega Boga, ki je nad vsemi narodi in rasami, in vladami itd, in ki je tudi ustvaril vse ljudi in vse ostalo.
Vsi mi smo nic v primerjavi z Bogom. In nasa dejanja so niceva, v primerjavi z Bozjimi deli. Kaj pa so Bozja dela pa lahko berete v Evangelijih( v veselih oznanilih). Nemi spegovorijo, bolani ozdravijo, mrtvi ozivijo, slepi spregledajo itd, itd. Samo dobro in dobro, ker Bog je zivjenje in Bog je ljubezen in Bog je svaritelj.
Bog vidi srca vseh ljudi, in vse kaj je na skrivnem.
Cerkev je samo izobrazevalna ustanova, kjer lahko gre clovek poslusati Bozjo besedo. In Bozja Beseda je beseda vecnega zivjenja.
Bog je nas vse ustvaril, in ce pustimo, da Bog deluje skuzi nas, pustimo da dobre stvari delujejo skozi nas.
Kot je rekel Sveti Francisek iz Asizija: “V vsem sem bil ne svet, in ce Bog lahko deluje skozi mene , lahko skozi vsakega”
Resnicna svoboda je v Bogu in v Gosopdu, ko je clovek tam in tak, kot ga je Bog ustvaril.
Citat Svetega Augustina:” Kdor isce Boga isce sreco”.
Je pa tukaj, v solah ne naucijo in ne ucijo niti dobro Ruscine ali Srbo-Hrvascino-Bosanscine.
Da bi se mladina lahko naucila kaki bolj svetovni jezik, in se vpisala ali sla studirat, na kako univerzo v Moskvo, Petrograd, Novgorod, Saratov, Akademgorst, ali Beograd, Zagreb , Sarajevo ali kam.
Ucitelje tukaj zaposlujejo samo na podlagi tega, ce so Slovani, ali pa ce imajo kake veze in poznanstva, pa ne znajo niti dobro Ruscine ne Srbo-Hrvascine, in niti ne znajo uciti v pravilni Ruscini ali Srbo-Hrvascini.
Da sploh ne omenin, da sploh ne znajo uciti in ne ucijo v nasem(mojem) maternem jeziku Nemscini.
Ruska embasada v Ljubjani, je nekaj casa obratovala samo v Ruskem, Nemskem in Angleskem jeziku za infromacijo, sedaj nevem vec kako je.
Po reki Dravi gor je sla Bulgarska prva armada.
Varazdin , Ptuj, Maribor, in do Klagenfurta je osvobodila Bulgarska prva armada, ki je bila pod poveljstvom Rdece armade.
Titovi partizani so prodirali po dolini Save gor.
Marburg an der Drau je mejno mesto.
So odprli sedaj letalisce Edvarda Rusjana, da lahko dobis direct letalsko povezavo z Rusijo. Prej je bla tu Duty free zona (brez carinska zona, za casa Jugoslavije tu.)
Ja se Tito je namerav se vkluciti se Bulgarijo v Juznoslovansko federacijo.
Mogoce je takrat poveljstvo nad prvo Bulgarsko armado tu preslo od Rdece armade pod na poveljstvo Jugoslovanske federativne oblasti.
Se ce se naucis cirilico, lahko gres studirat tudi v Bulgarijo, Sofija. Jezik je zelo podoben kot Srbo-Hrvascina, jaz sem bral neke strani, Bulgarske strani na internetu, sem kaj dosti razumel.
Samo zaj so nam se cirilicu ukinili tu v solah po 1991. izobrazba tu postaja vse bolj omejena.
vse bolj neEuropska, mislim da smo v procesu neke Amerikanizacije izobrazovanja tukaj zadnjih dvajset let.
Pa mislim, da ce gres na pocitnikovanje v Burgas ali Varna se znas vse ven zmenit tam ali ne.
Mislim da to ni Amerikanizacija izobrazevanja.
Tu sploh ne vejo kak je izobrazbeni sistem v Ameriki (Najbraz je s tem misleno ZDA).
Sem pa slisal da je Jugoslavija leta 1948 bila izkljucena iz Kominterne zaradi tega ker je bila obtozena mednarodnega opurtunizma. In da ni imela pravega komunizma.
In mislim, da se bolj drzijo te smeri sedaj , smeri nekega mednarodnega opurtunizma tu.
Mislim da sploh ni vec nekega izobrazenenga plana, in neke petletke. oz. nekih petlekt da bi dosegli neke, plemenite cilje.
Izpobrazba v ZDA pa mislim da temlji na krscanskem: Ljubi svojega bljiznega kot samega sebe.
Ljubi svojega soseda kot samega sabe. ali ena od teh varijant. Vera in krscanske vrednote in vzgoja imajo dosti vecjo vlogo v Amerikah kot pa tukaj v izobrazevanju.
In v ZDA je vzgoja usmerjena v ozemeljsko demokracijo, in ne na demokracijo neke skupnosti oz. komunisticno demokracijo. Mislim, da je sel tukaj razvoj po 1991 v demokratizacijo Komnisticnih partij, torej demokratizacijo nekih skupnosti, ne pa demokratizacijo na nekem ozemlju, demokratizacijo nekega ozemlje ali ozemlj, ne glede koliko in kakih skupnosti zivijo na nekem ali nekih ozemljih. Leta 1991 so tukaj samo Republiske komunisticne stranke spostavile suverenost vsaka nad svojim Republiskim ozemljem , in to je vse kaj se je zgodilo.
Mogoce ucitleji znajo Ruscino in ucijo v Ruscini ali v Srbo-Hrvascini.
Samo nas kot Nemce mogoce niso obravnavali kot dijake ampak kot “kriminalce” mogoce.
In to niso bili ucitelji ampak pazniki. Mogoce mi sploh nismo hodili v prave sole. Smo bili delavski razred, pa so nas naucili samo to kaj mores znati za delo v tovarni. In nas niso ravno pripravljali da bi sli studirat kdaj na kako univerzo v Moskvo ali Kiev ali Petrograd ali kaj takega. Tudi to je moznost.
[/quote]
komunistični golaž,
je odprl tole temo in posredoval resnično lažnjivo pripoved.
Le kdo se skriva pod nickom “komunistični golaž”.
Mogoče pa sam Ive A. Stanič??? Saj se vedno skriva pod raznimi nicki.
Vidim, da je zgoraj lepljiva tema: OBVESTILO VSEM UDELEŽENCEM POLITIČNEGA ČVEKA”.
tudi med najbolj branimi. Tisti ki jo še berejo ali so jo že prebrali, so videli, da je prav tale Ive A. Stanič pisal z več nicki in nadiral ničkaj lepo tudi mene. Takrat je pisal z imenom “Maks”.
Naspisal kar veliko postov z vsebino kot zna.
Beri:
“Maks” – 12.04.09 ob 12:56, ” Ga. bila ste žrtev, . . . .
Zamenjal nick v “Evi” in zopet nadaljeval, kar zna, . . . pod imenom, pa je imel napisan svoj pravi mail, kar
sem pred nekaj dnevi že tudi napisala.
“Evi” – 12.04.09 ob 13:05, kaj je pisal, se vidi tam.
Poštenjak brez para, je nadaljeval. Z nikcem “Maks”. Piše še pod drugimi nicki, tudi v drugih temah.
Smo pa ugotovili, kdo je ta Maks in mu tudi povedali. Tudi to se lahko bere tam.
Več je takih “Ive” in “Ivo-v”.
Drugi se podi še v temi, Sv. Urh, tretji na “Sabotinu” preklada kamenje, razšel se je s četrtim. Ta, tudi nima nič lepega odnosa do navadnih državljanov.
Najbolje, da se zbero in odigrajo nekaj partij “šaha”. Prvi jih bo pa inštruiral, saj znanja v šahu mu ne manjka.
Če se navežem na post zgoraj od,
koavtor”-ja, 01.05.13 0b 09:53
Zapišem samo lahko to, kot mu je nekdo predlagal, pred dnevi, “naj dela na sebi!
Piše, da je Ahac pekel duhovnika. Mogoče??? Prenekateri duhovniki so bili za marsikaj krivi, ker so poslušali svoje nadrejene. Mnogi so se uprli, končali tudi v koncentracijskih taboriščih, ker so se potegovali za svoje ovčice.
Ne napiše pa, da je znani “barjanski” klavec “Franc Frakelj – Peter Skalar, pekel v “Kozlarjevi gošči” otroke.
Ne ve pa, kaj so doživljali nič krivi otroci na Rabu in v Gonarsu in tudi v drugh taboriščih.
Sinoči, so vrteli film “ONKRAJ ŽICE”, danes ob 12:00 je bila ponovitev. [/quote/]
Kot vidite, je avtor prvega posta te teme gospod:
Ive A. Stanič
Več berite v mojem postu zgoraj.
V temi Dražgoše je pisal tudi z nickom Polde in še in še,. . . . AS in pol je! :-)))) Podoben “valovi”-m. :-)))
Gospod Možina, pred dnevi ste na Filozofski fakulteti v Ljubljani, na Oddelku za zgodovino, doktorirali iz dogajanja na Slovenskem v letih 1941 in 1942. Kakšen je uradni naslov vaše doktorske disertacije?
Možina: Naslov Začetki oboroženih oddelkov protirevolucionarnega tabora v Ljubljanski pokrajini zamejuje bistveno dogajanje, ki je privedlo do medslovenskega konflikta v prvih dveh letih okupacije, ki je tlakovalo pot nasilnemu prevzemu oblasti, kar je trajalo potem do leta 1990, v nekaterih žalostnih podrobnostih pa še danes. Gre za eno od velikih tem, bistven, v mnogo čem manjkajoči člen v razumevanju medvojnega dogajanja, ki razpihuje staro ideološko meglo, še vedno prisotno na tem področju. Teza, ki sem jo predstavil, sloni na novo odkritih dokumentih in podatkih o smrtnih žrtvah med vojno, ki so sploh prvič v tem smislu predstavljeni in interpretirani.
Se pravi, da gre za raziskavo vzrokov in začetkov komunistične revolucije in protirevolucije?
Možina: Drži, temeljno vprašanje je bilo, zakaj so se v nekaterih krajih, kjer je bilo t. i. partizansko osvobojeno ozemlje, ljudje po več kot enem letu okupacije uprli, pa ne okupatorju, ampak partizanom. Dokumenti in pričevanja kažejo, da je vodstvo partizanskega gibanja, ki je bilo v jedru komunistično, zamudilo priložnost, da bi v upor proti okupatorju pritegnilo vse protiokupatorsko razpoložene sile, ampak je celo v nasprotju z navodili Kominterne delovalo ekskluzivno in sploh od pomladi 1942 sistematično pobijalo Slovence iz katoliškega in liberalnega tabora. Ravnanje komunističnega vodstva kaže, da je bila bolj kot uspešna in enotna osvobodilna vojna zanje pomembna revolucija. Pri tem izvirnem grehu netenja nacionalnega razkola je sodeloval tudi Edvard Kocbek, kolikor je pač takrat koristil vodilnim partijcem, ki so vse skupaj diktirali.
Komunistični prazniki so bazirani na izmišljotinah Partije.Kolikokrat se je spreminjal dan upora proti okupatorju oz dan OF? Enkrat je bil 22.7.
Pravi upor proti okupatorju je bil 13.5.1941 na Mali gori pri Ribnici,kjer je padel vojaški vodja TIGR Danilo Zelen.Obvezno bi bilo omeniti tudi Soško legijo ustanovljeno 9.4.1941 v Novem mestu,kjer se je zbralo 2000-3000 ljudi
tramal,
kaj si pa ti???
Po tvojem pisanju se vidi, da si potomec domobrancev – izdajalcev.
Pa še sram te ni!!! Fuj te bodi!
In ja, tvojih idolov ni bilo nič sram, prisegli so OKUPATORJU, izdajali in pobijali zavedne Slovence.
Poslušali so svoje šefe, saj so jih dobro plačevali. Glej ga zlomka, kljub temu, da so bili tako dobri, jih ZAVENIKI niso priznali. Priznali so BORCE PARTIZANE, ko so se borili proti okupatorju.
In ja, tvoje belčke so njihovi šefi, podomače povedano, lepo nategnili, svoje riti, po koncu vojne pa rešili.
In nadaljevali svoj ples, tam prek luže.
In take, tebi podobne ovce jim še vedno verjamete, kljub raznim pisarijam, ko prihajajo na dan.
[/quote]
“tramal”.
Tebi pa moram še enkrat odgovoriti, na tisto pisanje zgoraj. Po dolgem času sem se sprehodila po temah in brala vaše nemogoče laži. Naletela tudi na tvoje pisanje, zapisal si:
Komunajzerska prababica-Čas je je da greš za večno spat. Tebi ki si brez greha se ni treba bati boga. Najbrž se bojiš hudiča h kateremu boš šla.
Hahahaha, “tramalčk”, kakor vidiš, sem še vedno tukaj. Nisem šla še k Bogu, ne k hudiču.
Nisem še vsega postorila na tem SVETU.
Nisi edini, ki me podiš z MON-a. Dobro vem, da vam vsebina, ko jo vam posredujem ni všečna.
Savitri, me je ozmerjala s preverznežem, mulcem narkotom in še in še.
“VN”, me pa že dolgo pokopava in prekopava, najbolje je, da gre k Jožku, Dežmanu, pa k vsem ostalim, večkrat berem, da imajo kar veliko dela.
Dela, jim ne bo zmanjkalo.
Me pa zanima, kdaj bodo šli tile rovokopači, še po naše nič krive, zavedne Slovence, tudi otroke, starčke, dekleta in može v italijanska taborišča, pa v nemška, poljska in še v druga taborišča.
Tudi v Jasenovcu na Hrvaškem so naši ljubi Slovenci, tudi mnogo duhovnikov je tam končalo svoje življenje.
Pri branju TEM, sem ugotovila, da v vas, ni nobene ljubezni. Le naša Argentinca, sta spočela deset otrok.
Kako so že nas učili? . . . Aja, ljubite in množite se med seboj.
Haha, včasih smo si vsaj za konec leta voščili “SREČNO”! Te navade ni več. 🙂
Še veliko imam za prebrat, bom ali pa ne, časa mi itak zmanjka.
Grem k dugemu bolj važnemu opravku.
Še počakam, če bo tole zagledalo luč.
Pa ŠREČNO! Vsem.