Izmišljeni komunistični »dan upora« proti okupatorju
hhm – mik, :-)))
Ali res? . . . Vsi smo praviš! Hahaha, ko sem prebirala teme, sem videla malo tistih, ko smo pisali takrat. Nekaj jih je še, . . . se ne skrivajo. Tudi ti si se skril.
Eeee, dragi “modri mik”, tudi ti si skrit! Zakaj se skrivaš, veš sam!
INKARNACIJA DELUJE. Preoblačijo se, za vsako napisano laž.
Obtoževanje, sramotenje BORCEV PARTIZANOV, ko so se uprli okupatorju in štiri leta bili lačni, premraženi, vedno v strahu, . . . in še in še, mnogo je o tem napisanega.
K BORCEM spadata tudi tvoj oče in mama, saj si napisal, da sta bila oba pri partizanih.
Napisal si tudi, da so nasprotniki partizanov streljali po roru, na njih,
sedaj pa imajo koristi. Ja taki so bili BELČKI. Izdajali so, mnogo sem brala o teh domoljubov, tudi sama in vsa moja družina je trpela zaradi teh domoljubov.
Ti pa si se k njim pridružil, ko venomer blatijo partizane, tovariše tvojih staršev.
Ni lepo, kar počneš, to sem ti že nekajkrat napisala. PODPIRATI OKUPATRJA, TO JE ZLOČIN![/b]
Vse pa kaže, da ne bo nič boljše.
Večkrat sem že nehala pisati. Ampak, ti si me pritegnil nekaj časa nazaj zopet semkaj, le zakaj??
Odprl si temo in stvar je šla dalje.
Aja, kaj pa tvoj zet, še vedno laže, da sem jaz njegov oče???
Madonca, le kje je dobila tvoja hči tega tepca! Ti pa kot papiga, mu pa verjameš, ubog si, ni kaj.
V eni temi sem brala, da si eno žensko preimenoval v moškega,
Pa še ena ženska se je pojavila. :-))) Sicer pa nisi edini, ko to počneš, še eden je, ko je boss z znanjem o dogodkih v 2WW. Tudi ta me je večkrat omenjal v temah, ko jih je pisaril tukaj.
Sicer pa vidva nista edina, ko sta `bossa´ o vedenju dogodkov v drugi svetovni vojni.
Videla sem tudi, da imaš diktatorja, ko te poučuje, da je zločin, kdor meni odgovarja. :-)))
p.s.
Brez predogleda.
Ni potrebe, popravljalci so tukaj. :-)))
hhm – mik, :-)))
Ali res? . . . Vsi smo praviš! Hahaha, ko sem prebirala teme, sem videla malo tistih, ko smo pisali takrat. Nekaj jih je še, . . . se ne skrivajo. Tudi ti si se skril.
Eeee, dragi “modri mik”, tudi ti si skrit! Zakaj se skrivaš, veš sam!
INKARNACIJA DELUJE. Preoblačijo se, za vsako napisano laž.
Obtoževanje, sramotenje BORCEV PARTIZANOV, ko so se uprli okupatorju in štiri leta bili lačni, premraženi, vedno v strahu, . . . in še in še, mnogo je o tem napisanega.
K BORCEM spadata tudi tvoj oče in mama, saj si napisal, da sta bila oba pri partizanih.
Napisal si tudi, da so nasprotniki partizanov streljali po roru, na njih,
sedaj pa imajo koristi. Ja taki so bili BELČKI. Izdajali so, mnogo sem brala o teh domoljubov, tudi sama in vsa moja družina je trpela zaradi teh domoljubov.
Ti pa si se k njim pridružil, ko venomer blatijo partizane, tovariše tvojih staršev.
Ni lepo, kar počneš, to sem ti že nekajkrat napisala. PODPIRATI OKUPATRJA, TO JE ZLOČIN![/b]
Vse pa kaže, da ne bo nič boljše.
Večkrat sem že nehala pisati. Ampak, ti si me pritegnil nekaj časa nazaj zopet semkaj, le zakaj??
Odprl si temo in stvar je šla dalje.
Aja, kaj pa tvoj zet, še vedno laže, da sem jaz njegov oče???
Madonca, le kje je dobila tvoja hči tega tepca! Ti pa kot papiga, mu pa verjameš, ubog si, ni kaj.
V eni temi sem brala, da si eno žensko preimenoval v moškega,
Pa še ena ženska se je pojavila. :-))) Sicer pa nisi edini, ko to počneš, še eden je, ko je boss z znanjem o dogodkih v 2WW. Tudi ta me je večkrat omenjal v temah, ko jih je pisaril tukaj.
Sicer pa vidva nista edina, ko sta `bossa´ o vedenju dogodkov v drugi svetovni vojni.
Videla sem tudi, da imaš diktatorja, ko te poučuje, da je zločin, kdor meni odgovarja. :-)))
p.s.
Brez predogleda.
Ni potrebe, popravljalci so tukaj. :-)))
[/quote]
nikoli ne blatim partizanov, imam samo spoštovanje do njih.
obsojam pa morilce, ki so pobijali nedolžne ljudi ali pa tudi tiste, ki niso bili nedolžni, a so bili zverinsko pobiti brez pravičnega sojenja.
ampak ti nimajo prav nobene veze s Partizani.
so morilci in pika…
1.) nikoli ne blatim partizanov, imam samo spoštovanje do njih.
2.) obsojam pa morilce, ki so pobijali nedolžne ljudi ali pa tudi tiste, ki niso bili nedolžni, a so bili zverinsko pobiti brez pravičnega sojenja.
3.) ampak ti nimajo prav nobene veze s Partizani.
so morilci in pika…
[/quote]
hmm – mik, na kratko, . . .
Pod – 1.) To je pa lepo, da imaš spoštovanje do partizanov.
Spoštovanje so si zaslužili, saj so se uprli okupatorjem mnogi zavedni Slovenci.
Če se Slovenci ne bi uprli, Slovencev ne bi bilo več! To je bilo že velikokrat napisano.
PIKA.
Okupator je imel v načrtu, vse Slovence izbrisati, potolči in to je tudi počenjal.
Od takrat dalje, ko je stopil na slovensko ozemlje. Svinjarijo so delali s pomočjo domačih izdajalcev, ves čas vojne. Ko je okupator propadel, BIL PORAŽEN, izgubil vojno je bežal z njimi, pa tudi DOMAČI IZDAJALCI.
Sučeš se pa med tistimi, ko zelo zelo nemarno blatijo partizane. Pa daj, povej jim, da ni vse tako, kot oni blebetajo. Mnogi tukajšnji pisači, drekači, bi morali zgodovino poznati, šele potem tukaj drekati – lagati.
Pod 2.) Tukaj, je pa obsojanja vredno najprej delo okupatorja in delo domačih izdajalcev.
Mnogi zavedni Slovenci niso bili nič krivi, pa so bili zverinsko pobiti, samo zato, ker je bil nekdo iz njihove družine pri partizanih, mnogo je bilo odpeljanih v kontracijska taborišča. Že v letu 1941 so jih Italijani odvažali na Rab, Renici, Gonars, da ne naštevam dalje. Izselili so mnogo vasi in jih požgali tudi mnogo.
Veš ti, hhm – mik, vse to se je odvijalo pred mojimi očmi. Že v mesecu marcu leta 1942, so nas izgnali iz hiše in jo začeli podirati. Gruča otrok z mamo smo gledali kako rušijo hišo. Oče je bil že
pri prvih odpeljan na Rab.
Material od hiše, stara je bila 10 let, nova. Strešno opeko, in tudi zidake so odvažali, ga uporabili za gradnjo bunkerjev, ko so jih gradili ob železniški progi. Opečnice pri krušni peči, so vsako posebej razbili.
Nič nismo bili krivi, krepko pa nastradali zaradi domačih izdajalcev in tistih samooklicanih božjih namestnikov, ki so poskrbeli, da so očeta med prvimi internirali, potem pa še nas izgnali pod milo nebo, brez strehe nad glavo.
Sedaj me pa tukaj razne sračke zmerjajo na vse načine, fej in fuj!
Pod 3.) Morilci so bili tudi pri Sv. Urhu, Kozlarjevi gošči, pa še v mnogih drugih krajih. Mnogo zgodb sem napisala v temi, “kako to, pa še v drugih temah tudi.
Tebe, hhm – mik, sem se pa že dolgo nazaj zapomnila z izenačevanjem INTERNIRANK”, LINK, je tudi v temi PRABABI, katero si odprl prav ti, že večkrat sem ti ga pomolila pred oči.
Veš, dragi partizanček obstaja mnogo knjih, le pokukaj vanje. Pisali so jih tudi tuji zgodovinarji.
Kaj pa dela tvoj zet, o tem si pa kar tiho, čeprav dobro veš, da laže.
hmm – mik, na kratko, . . .
Pod – 1.) To je pa lepo, da imaš spoštovanje do partizanov.
Spoštovanje so si zaslužili, saj so se uprli okupatorjem mnogi zavedni Slovenci.
Če se Slovenci ne bi uprli, Slovencev ne bi bilo več! To je bilo že velikokrat napisano.
PIKA.
Okupator je imel v načrtu, vse Slovence izbrisati, potolči in to je tudi počenjal.
Od takrat dalje, ko je stopil na slovensko ozemlje. Svinjarijo so delali s pomočjo domačih izdajalcev, ves čas vojne. Ko je okupator propadel, BIL PORAŽEN, izgubil vojno je bežal z njimi, pa tudi DOMAČI IZDAJALCI.
Sučeš se pa med tistimi, ko zelo zelo nemarno blatijo partizane. Pa daj, povej jim, da ni vse tako, kot oni blebetajo. Mnogi tukajšnji pisači, drekači, bi morali zgodovino poznati, šele potem tukaj drekati – lagati.
Pod 2.) Tukaj, je pa obsojanja vredno najprej delo okupatorja in delo domačih izdajalcev.
Mnogi zavedni Slovenci niso bili nič krivi, pa so bili zverinsko pobiti, samo zato, ker je bil nekdo iz njihove družine pri partizanih, mnogo je bilo odpeljanih v kontracijska taborišča. Že v letu 1941 so jih Italijani odvažali na Rab, Renici, Gonars, da ne naštevam dalje. Izselili so mnogo vasi in jih požgali tudi mnogo.
Veš ti, hhm – mik, vse to se je odvijalo pred mojimi očmi. Že v mesecu marcu leta 1942, so nas izgnali iz hiše in jo začeli podirati. Gruča otrok z mamo smo gledali kako rušijo hišo. Oče je bil že
pri prvih odpeljan na Rab.
Material od hiše, stara je bila 10 let, nova. Strešno opeko, in tudi zidake so odvažali, ga uporabili za gradnjo bunkerjev, ko so jih gradili ob železniški progi. Opečnice pri krušni peči, so vsako posebej razbili.
Nič nismo bili krivi, krepko pa nastradali zaradi domačih izdajalcev in tistih samooklicanih božjih namestnikov, ki so poskrbeli, da so očeta med prvimi internirali, potem pa še nas izgnali pod milo nebo, brez strehe nad glavo.
Sedaj me pa tukaj razne sračke zmerjajo na vse načine, fej in fuj!
Pod 3.) Morilci so bili tudi pri Sv. Urhu, Kozlarjevi gošči, pa še v mnogih drugih krajih. Mnogo zgodb sem napisala v temi, “kako to, pa še v drugih temah tudi.
Tebe, hhm – mik, sem se pa že dolgo nazaj zapomnila z izenačevanjem INTERNIRANK”, LINK, je tudi v temi PRABABI, katero si odprl prav ti, že večkrat sem ti ga pomolila pred oči.
Veš, dragi partizanček obstaja mnogo knjih, le pokukaj vanje. Pisali so jih tudi tuji zgodovinarji.
Kaj pa dela tvoj zet, o tem si pa kar tiho, čeprav dobro veš, da laže.
[/quote]
že približno petinsedemdesetkrat sem ti napisal, kaj si mislim o “internirancih”, tokrat še enkrat, kar se da na kratko.
ampak res zadnjič.
v gozdovih je bilo veliko prostora, moj oče je kar zgodaj, malo kasneje mama, in še kar nekaj je bilo takih, so ga našli. ni pa jih bilo malo, ki so se raje doma greli na toplem zapečku in čakali kaj se bo izcimilo, da bodo ob pravem času stopili na stran, ki bo prinašala bolj bel kruh od partizanskega. saj veš tudi sam, enim se je uspelo skrivat celo vojno in so na koncu samo pristavili piskrček tam, kjer je kaj ostalo, nekatere od teh so “pobrali” v svoje vrste partizani, druge domobranci, eni so se raje dali odpeljat v internacijo, saj so pričakovali, da bo tam varneje kot nastavljat glavo v gozdovih svinčenim kroglam.
in samo zato sem se oglasil na tisto tvoje poveličevanje internirank k Auschwitzu. pa verjamem, da se je prenekateri godilo slabše kot bi se ji v partizanih.
tudi za tiste, ki so bili na Rabu je bil prostor v partizanih. ali pa pri domobrancih.
bi jim prej oprostil, kot preračunljivost za pečjo.
zdaj pa boldaj in streljaj nazaj ter žali kolikor moreš, tega si dobro navajen. ne pozabi tudi na velike črke, eni ste vedno radi vpili bolj kot se spodobi. se vam je najbrž splačalo.
časa imaš dovolj, vreme je kar tapravo, zdaj nimaš prav veliko dela na vrtu…
Moram se oglasit, ker se tukaj nekaj pisari o internirancih. Glej, ogromno ljudi je bilo odpeljanih v internacijo, ker so sodelovali s partizani. Tu so bile ženske, so bili otroci, ki pač niso mogli v boj, v gozdove. Odzivov na vojno je bilo zagotovo veliko različnih vrst, predvsem pa je bilo ogromno trpljenja. In vsaj toliko bi bili lahko pametni, da ga ne bi pomagali ponavljati.
že približno petinsedemdesetkrat sem ti napisal, kaj si mislim o “internirancih”, tokrat še enkrat, kar se da na kratko.
ampak res zadnjič.
v gozdovih je bilo veliko prostora, moj oče je kar zgodaj, malo kasneje mama, in še kar nekaj je bilo takih, so ga našli. ni pa jih bilo malo, ki so se raje doma greli na toplem zapečku in čakali kaj se bo izcimilo, da bodo ob pravem času stopili na stran, ki bo prinašala bolj bel kruh od partizanskega. saj veš tudi sam, enim se je uspelo skrivat celo vojno in so na koncu samo pristavili piskrček tam, kjer je kaj ostalo, nekatere od teh so “pobrali” v svoje vrste partizani, druge domobranci,
eni so se raje dali odpeljat v internacijo, saj so pričakovali, da bo tam varneje kot nastavljat glavo v gozdovih svinčenim kroglam.
in samo zato sem se oglasil na tisto tvoje poveličevanje internirank k Auschwitzu. pa verjamem, da se je prenekateri godilo slabše kot bi se ji v partizanih.
tudi za tiste, ki so bili na Rabu je bil prostor v partizanih. ali pa pri domobrancih.
bi jim prej oprostil, kot preračunljivost za pečjo.
zdaj pa boldaj in streljaj nazaj ter žali kolikor moreš, tega si dobro navajen. ne pozabi tudi na velike črke, eni ste vedno radi vpili bolj kot se spodobi. se vam je najbrž splačalo.
časa imaš dovolj, vreme je kar tapravo, zdaj nimaš prav veliko dela na vrtu…
[/quote]
hmm – mik,
Ja, ja, v gozdu je bilo veliko prostora. Doma se greli, na zapečku, pišeš, :-)))
Tudi o tem si že pisal, tudi o piskrčkih. Nisi pa imel tokiko jajc, ko je bil čas, da bi jih razkrinkal. Povsod so se vrivali, nekari kar na dobra delovna mesta. V DEMOSU jih je bilo kar veliko, ko so se preoblekli. Stara navada iz let 1941-1945, tabeli so se preoblaliči v partizane in pobijali simpatizerje OF. Odvlekli so jih v gozd, kjer so imeli dostop tudi partizani in žrtve obesili partizanom. Takih primerov je veliko napisanih v knjigah.
Nihče od tistih, ko je podpiral partizane – OF, se ni dal sam odpeljat v internacijo.
Veš, tole je pa že preveč, kar si ti misliš! Bili pa so tudi primeri, ko so nekateri vohunili v zaporih, pa tudi v taboriščih, so se našli vohunili. To so pa bili ljudje, izdajalci belčki.
Ne seri ga! Kako bo šla mamica v gost s kopico majhnih otrok. Ja, pa se je tudi to dogajalo, da so bile mamice z majhnimi otroki v gozdu. Dokler jim niso našli zatočišča, pri dobrih ljudeh.
Vse to sem probala, ko so nas Italijani spodili iz hiše in jo podrli. Mamo in še enega od otrok pa v internacijo.
Sedaj je pa en kup PRINCEV IN PRINCESK, ko se repenčijo, da se jim gre za otroke.
Bejž, bejž, gre se jim za svojo prešco. (z velikimi črkami), si me spomni, da ne bo post brez, tebi gredo velike črke na jetra, pa ne samo tebi.:-))) Vas je več.
Zeta, si pa zopet zatajil.
Haha, res zadnjič? pa boldanje, :-))) Veš, jaz imam vedno delo, pomlad bo kot bi mignil tukaj.
hmm – mik,
Ja, ja, v gozdu je bilo veliko prostora. Doma se greli, na zapečku, pišeš, :-)))
Tudi o tem si že pisal, tudi o piskrčkih. Nisi pa imel tokiko jajc, ko je bil čas, da bi jih razkrinkal. Povsod so se vrivali, nekari kar na dobra delovna mesta. V DEMOSU jih je bilo kar veliko, ko so se preoblekli. Stara navada iz let 1941-1945, tabeli so se preoblaliči v partizane in pobijali simpatizerje OF. Odvlekli so jih v gozd, kjer so imeli dostop tudi partizani in žrtve obesili partizanom. Takih primerov je veliko napisanih v knjigah.
Nihče od tistih, ko je podpiral partizane – OF, se ni dal sam odpeljat v internacijo.
Veš, tole je pa že preveč, kar si ti misliš! Bili pa so tudi primeri, ko so nekateri vohunili v zaporih, pa tudi v taboriščih, so se našli vohunili. To so pa bili ljudje, izdajalci belčki.
Ne seri ga! Kako bo šla mamica v gost s kopico majhnih otrok. Ja, pa se je tudi to dogajalo, da so bile mamice z majhnimi otroki v gozdu. Dokler jim niso našli zatočišča, pri dobrih ljudeh.
Vse to sem probala, ko so nas Italijani spodili iz hiše in jo podrli. Mamo in še enega od otrok pa v internacijo.
Sedaj je pa en kup PRINCEV IN PRINCESK, ko se repenčijo, da se jim gre za otroke.
Bejž, bejž, gre se jim za svojo prešco. (z velikimi črkami), si me spomni, da ne bo post brez, tebi gredo velike črke na jetra, pa ne samo tebi.:-))) Vas je več.
Haha, res zadnjič? pa boldanje, :-))) Veš, jaz imam vedno delo, pomlad bo kot bi mignil tukaj.
[/quote]
Vsak ima svoje poglede in svoje življenje in ne vsiljuj svoje kot edino sveto.
Tudi v Hitlerjevi državi na območju današnje Slovenije so živeli in se je dalo živeti. Kolikor vem in sem slišal, da tudi v takratni Italiji.
Ne nabijaj svojih vzorcev.
hmm – mik,
[/quote]
Kako bo šla mamica v gost s kopico majhnih otrok.
hehehe, nisem vedel, da je tvoja oče hodila z mularijo v goste, pa zato ni mogel k partizanom:-)))
[/b]
1.) Kako bo šla mamica v gost[/b] s kopico majhnih otrok.[/i]
2.( hehehe, nisem vedel, da je tvoja oče hodila z mularijo v goste, pa zato ni mogel k partizanom:-)))[/quote]
hm-mik.
Pod 1. in 2., pešeš bedasto, to že dolgo znano.
3.) Zeta, si pa zopet spustil. :-))) Odgovori!
Ti bom citirala tvoj post, iz teme, ko si jo odprl ti. Vse dobro preberi , kaj si čvekal! Lagal!
Tam si napisal, da je tvoj zet v domu počitka zaradi starosti.:-)))Pišeš pa tudi, da sem jaz njegov oče. :-)))))))) Trotel si!
Če si dovoliš in me po pol leta izzivaš. Napiši kdo je tvoj zet in nehaj lagati, ne kliči me več!
Odgovorila bom še samo tistim, ko jim še nisem, pa ne na vse bedarije. Odgovor pa želim tudi od tistih, ko ga mi še niso napisali.
A je še kje na svetu kakšen ZET starejši, kot je oče zetove hčere. Mogoče???
Kakšno špekulacijo si pa ti imel, da se je on poročil s tvojo hčero????
hm-mik.
Pod 1. in 2., pešeš bedasto, to že dolgo znano.
3.) Zeta, si pa zopet spustil. :-))) Odgovori!
Ti bom citirala tvoj post, iz teme, ko si jo odprl ti. Vse dobro preberi , kaj si čvekal! Lagal!
Tam si napisal, da je tvoj zet v domu počitka zaradi starosti.:-)))Pišeš pa tudi, da sem jaz njegov oče. :-)))))))) Trotel si!
Če si dovoliš in me po pol leta izzivaš. Napiši kdo je tvoj zet in nehaj lagati, ne kliči me več!
Odgovorila bom še samo tistim, ko jim še nisem, pa ne na vse bedarije. Odgovor pa želim tudi od tistih, ko ga mi še niso napisali.
A je še kje na svetu kakšen ZET starejši, kot je oče zetove hčere. Mogoče???
Kakšno špekulacijo si pa ti imel, da se je on poročil s tvojo hčero????
[/quote]
:-)))
koavtor,
citirani podatki zgoraj so kar pravi! Ampak ti, ne moreš, da ne bi žalil in zaničeval, zato dobivaš nazaj.
Pomanjkanje pameti in inteligence pa primanjkuje tebi! Kaj se sploh tukaj zadržuješ, ker smo vsi trapasti??? Razen tisti, s 100-timi nicki je tebi enak.
Te jezijo podatki, iz katerih je razvidno koliko ljudi so pokončali izdajalci DOMOBRANCI.
Mnogo so jih spravili na drugi svet, da so ščitili okupatorja in nekatere iz RKC.
Ko je prišel okupator, je dobil sezname nezaželenih ljudi. Akcija se je začela.
Veš ti pametnjakovič, med 2WW sem živela v treh farah, po čudežu sem preživela, če ne bi bilo dobrih ljudi, ko so me varovali in sebe izpostavljali nevarnosti, me ne bi bilo.
Iz ene fare so že na začetku vojne izselili v Italijo v taborišče vse ljudi iz dveh vasi, veliko jih je ostalo zavedno tam. Med njimi so bili tudi otroci in nepokretni starejši vaščani. In ja, tebe še ni bilo.
Ne očitaj mi, da nočem priznati komunističnih zločinov. Seveda so jih tudi kaj pospravili, ampak zakaj so jih, je bil vzrok, da so jih. Po tvoje jih ne bi smeli, a ne? Veliko je napisanega kaj so počeli domobranci, žal, ti tega nočeš brati. Sem ti že kar nekaj linkov napisala, pa jih ne pregledaš. Še zanikate vse kar so počeli domobranci – izdajalci. Tisti mladi mulci, so bili vsega zmožni.
Praviš, da so vse pobili, NI RES! Do starosti 21. leta so vse spustili, če niso imeli umazanih rok.
Veliko sem jih poznala, nekaj jih je še živih. Tudi z Argentine hodijo na obisk. Tudi več deklet se je vrnilo iz Vetrinj, pa še z borci so se nekatere poročile. 🙂
In Ja, tudi na večih pokopališčih vidim spominske plošče ob stenah cerkve, saj so bili njihovi.
Ob spomeniku domobrancev, tudi postojim in prebiram imena. Tudi spomin se mi vrne, kakšen je kdo bil. Nekateri zelo grobi. Kdo je te ovčice zavedel, se pa tudi ve!
No, pa še link o žrtvah, kljub temu, da sem ga že večkrat napisala. Mogoče jih je kdo zgrešil?
Tale od Družine, bo tebi gotovo odgovarjal, je napisan v komentarjih članka RTV SLO, na 7. strani
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/B44CF70A8F2195ACC12578A00034D517?OpenDocument
Prvi pravi popis – v vojnem in povojnem nasilju je umrlo 6,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev
http://www.rtvslo.si/slovenija/prvi-pravi-popis-v-vojnem-in-povojnem-nasilju-je-umrlo-6-5-slovencev/284939
[/quote]
Pred nekaj dnevi sem obljubila, bom kar post citirala, da se slučajno kaj ne zalomi.
“”Prvi pravi popis žrtev v vojnem in po vojnem nasilju v Sloveniji””
Verjetno bo tistim, ki ga še niso videli, prav prišel. Za 20.680 žrtev, ni podatka, kje so, med vojno se je delalo marsikaj. Mogoče so po Savi odplavali, tudi to se je dogajalo.
Na Koroškem z dne 9. maja na 10. maj 1945, so domobranci napadli nepripravljene partizane, saj se je štelo, da je vojne konec, so ranjene partizane, kar v Dravo metali pred očmi Angležev.
Prababa pač ne more izstopiti iz udbovskih navad konspiracije tudi tam, kjer ni treba. Zavajanje, za=bevanje in škodoželjnost pridejo prav tudi na tem forumu, kjer (skuša) “dela(ti) red”. Moraš se prav potruditi, da najdeš linke. Za=bavanje pač! In psihopatija!
Le kateri komunist na “odgovornih mestih” ni bil psihopat!?
koavtor,
citirani podatki zgoraj so kar pravi! Ampak ti, ne moreš, da ne bi žalil in zaničeval, zato dobivaš nazaj.
Pomanjkanje pameti in inteligence pa primanjkuje tebi! Kaj se sploh tukaj zadržuješ, ker smo vsi trapasti??? Razen tisti, s 100-timi nicki je tebi enak.
Te jezijo podatki, iz katerih je razvidno koliko ljudi so pokončali izdajalci DOMOBRANCI.
Mnogo so jih spravili na drugi svet, da so ščitili okupatorja in nekatere iz RKC.
Ko je prišel okupator, je dobil sezname nezaželenih ljudi. Akcija se je začela.
Veš ti pametnjakovič, med 2WW sem živela v treh farah, po čudežu sem preživela, če ne bi bilo dobrih ljudi, ko so me varovali in sebe izpostavljali nevarnosti, me ne bi bilo.
Iz ene fare so že na začetku vojne izselili v Italijo v taborišče vse ljudi iz dveh vasi, veliko jih je ostalo zavedno tam. Med njimi so bili tudi otroci in nepokretni starejši vaščani. In ja, tebe še ni bilo.
Ne očitaj mi, da nočem priznati komunističnih zločinov. Seveda so jih tudi kaj pospravili, ampak zakaj so jih, je bil vzrok, da so jih. Po tvoje jih ne bi smeli, a ne? Veliko je napisanega kaj so počeli domobranci, žal, ti tega nočeš brati. Sem ti že kar nekaj linkov napisala, pa jih ne pregledaš. Še zanikate vse kar so počeli domobranci – izdajalci. Tisti mladi mulci, so bili vsega zmožni.
Praviš, da so vse pobili, NI RES! Do starosti 21. leta so vse spustili, če niso imeli umazanih rok.
Veliko sem jih poznala, nekaj jih je še živih. Tudi z Argentine hodijo na obisk. Tudi več deklet se je vrnilo iz Vetrinj, pa še z borci so se nekatere poročile. 🙂
In Ja, tudi na večih pokopališčih vidim spominske plošče ob stenah cerkve, saj so bili njihovi.
Ob spomeniku domobrancev, tudi postojim in prebiram imena. Tudi spomin se mi vrne, kakšen je kdo bil. Nekateri zelo grobi. Kdo je te ovčice zavedel, se pa tudi ve![/quote]
Jakec,
sem post potegnila, ker ga nisi mogel, znal odprt.
Evo na `talerčku´. Pa še ZABAVA, bo oglihana.
No, pa še link o žrtvah, kljub temu, da sem ga že večkrat napisala. Mogoče jih je kdo zgrešil?
Tale od Družine, bo tebi gotovo odgovarjal, je napisan v komentarjih članka RTV SLO, na 7. strani
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/B44CF70A8F2195ACC12578A00034D517?OpenDocument
Prvi pravi popis – v vojnem in povojnem nasilju je umrlo 6,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev
http://www.rtvslo.si/slovenija/prvi-pravi-popis-v-vojnem-in-povojnem-nasilju-je-umrlo-6-5-slovencev/284939
Morda pa od tebe še nekaj bo, citat iz tvojega linka
Partizansko-revolucionarni tabor je povzročil več kot 24.000 žrtev – med vojno in po njej. Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi
Torej gošarji so pobili 6x toliko ljudi kot vsi domobranci skupaj, s tem da so Domobranci nastali kot odgovor na gošarsko nasilje, to najbrž ni sporno, spomnimo domobranska vojska nastane šele leta 43
Že poleti 1941 so ustanovili svojo eksekutivno organizacijo »Varnostno obveščevalno
službo« (VOS). Ta je takoj v jeseni 1941 začela z likvidacijami ljudi, ki niso bili na
komunistični liniji, ali pa bi to šele utegnili biti. Iz Kardeljevega poročila Josipu Brozu vidimo,
da je VOS samo do l. maja 1942 Likvidiral v Ljubljani 65 ljudi. Vsak ta atentat je močno
odmeval med Slovenci. V istem času so komunisti preko partizanov, še posebej pa partizanskih
vojvod po Dolenjskem in Notranjskem pobili nadaljnjih 200 Ljudi. Med njimi je bilo tudi več
družin, torej tudi žensk in otrok.
Kako bo šla mamica v gost s kopico majhnih otrok.
hehehe, nisem vedel, da je tvoja oče hodila z mularijo v goste, pa zato ni mogel k partizanom:-)))
[/quote]
hhm-mik
Namesto odgovora, norčevanje, to ti dobro obvladaš.
Ja, človek tudi v svojem narečju kaj napiše! Ni prepovedano!
Če bi hotela popravljati tvojo pisarijo, bi imela veliko dela.
Končno si odprl link, pa zelo površno predstavil podatke.
Z menoj ne more biti veliko pri teh letih. Ampak ti, ko se šteješ, da si okej, pa vidim, da si zelo zelo površen!
Samo tri podatke omenjaš in po vrhu še pišeš, da so gošarji pobili 6 x več ljudi kot domobranci. Mi je dobro znano kako zagovarjate izdajalce.
Druge podatke si pa kar izpustil, zakaj?
Naj omenim samo še dva podatka:
a.) Nemška internacija, . . . . . . . . 31.714 ljudi
b). Neznani povzročitelj, . . . . . . , 20.68o žrtev, kje so!?
a.) Ali so interniranci sami šli v nemška taborišča!?? To je delo tvojih ovaduhoh! Na kratko izdajalcev!
b.) So to žrtve Lažnega štajerskega bataljona, ko je bil na Gorjancih, ko so klal poštene Slovence, če so naleteli nanj, ko so se odpravili v prave partizanske čete!?????
Roza Uhan, članica Katoliške akcije, doma iz Šntruperta je veliko opisovala, kako so klali žrtve, poštene Slovence, ki so se uprli okupatorju. Če so naleteli na njihov bataljon, je bilo z njimi konec. Tudi Joško Jakoš je o tem zapisoval.
Ti, jakec 31, pa tebi podobni, raziščite, kje so žrtve nezunanih povzročiteljev!
jakec 31,
ne boš se zmazal!!!
Tale tvoja zadnja pisarija ne drži! Knjige v roke! Podrobno je vse napisano! Tudi z viri!
Pojdi v leto 1941, katere skupine so obstajale že pred letom 1941.
Bilo jih je, kot bi drobnico otresel, vsi so hoteli biti bogibatina!
1. Katoliška akcija,
2. kupninas kaplana glavača,
3. Erhlichovi stražarji,
4. Slovenska legija,
5. Plava garda,
6. MVAC,
7. Legija smrti
8. Vaške straže
9. Belogardistični LAŽNI Štajerski bataljon
10.Domobranci
Rösener, je vse tele majhne kardele združil v “Slovensko domobranstvo”. Pa veliko je opisanega s tole izdasjalsko kardelico.
Rösenner je domobrance nagovoril:
“Dne 24. septembra 1943 sem izdal povelje za ustanovitev Slovenskega domobranstva …Iz onih majhnih kardel tako imenovanih legionarjev je na moj ukaz zraslo Slovensko domobranstvo (…) S pomočjo Veliko-nemškega Rajha smo vas izvežbali, oblekli in oborožili (…) Danes ste nastopili prisego, da se boste skupaj z nemško vojsko z vojaško SS in policijo borili za svobodno, čisto Evropo (…) Dal sem vam ime Slovensko domobranstvo.
To ime vas obvezuje, da branite svojo domovino pred banditi in njihovimi pomagači (…) Sprejemam vas tedaj v borbeno skupnost svojih vojakov in vas, tovariši iz Slovenskega domobranstva, prisrčno pozdravljam.”
“Danes ste nastopili prisego, da boste skupaj z neško vojsko, z vojaško SS in policijo borili za svobodno čiosto Evropo. Nastopili ste prisego, da se boste borili za svojo domovino, za izgubljeno kri, da se bomo tako nekoč mogli svobodni ter v miru in redu lotili mirnega dela za obnovo Evrope. (…) Kdor misli, da svoji prisegi ne bo mogel slediti, mu dajem priložnost, da odide, ne da mu bi kdo to zameril.
Vaš škof vas je to jutro pripravil. Čistega srca stojite tu, da bi položili zaobljubo vojaka.”
Slovenski domobanci so prisegle SS četam, 20. aprila 1944.
Ner lažite, da so bili domobranci šele od leta 1943 dalje. Preje so delovale kardelice, pa zelo agilni so bili. 1943 so dobile kardelice ime SD, leta 1944, so pa še prisegli.
3. maja 1945, tik preden so bežali so se preimenovali v “Slovensko vojsko”, to je trajalo do 9. maja 1945.
jaka 31,
upam, da si boš zapomnil, prav tako tudi ostali, ko vedno pišete, da so domobranci nastali šele leta 1943.
S to pravljico nategujete tukaj še mlade, ko o zgodovini bore malo vedo.
Mene, ne boste farbali, sem vse to doživela.
Evo, sedaj pa juriš, na napake. :-))))
Takole piše Angela Vode v knjigi Skriti spomin (Lj. 2005; stran 70):
Citat
Naslednji dogodek mi je dal misliti. Ko sta Črtomir Nagode in Aleš Bebler razpravljala o organizaciji in nalogah odporniškega gibanja, to je Osvobodilne fronte, je Bebler poudaril:” Pripravljeni moramo biti tudi na boj z belo gardo.” Nagode je prepričano dejal:”Morda pa ne bo potrebno, če bomo znali v gibanje zajeti ves narod.” Nakar je Bebler pojasnil stališče OF (komunistov) do vprašanja bele garde:” Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo morali organizirati sami.”
To mi je nekoč omenil sam Nagode, ki je spoznal, da so komunisti potrebovali belo in tudi plavo gardo, da bi lahko uničili vse, ki se niso uklonili njihovi nadvladi. Šlo je tudi za prevzem oblasti, kjer ne sme biti komunistom nihče na poti, ki bi mislil s svojo glavo, pa tudi korita niso hoteli z nikomer deliti.
Konec citata
” Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo morali organizirati sami.”
…ker jo potrebujemo!!!!
Edvard Kocbek je 9. februarja 1976 zapisal v svoj Dnevnik: “Prvič v življenju mi je iz globine žal, da sem se rodil kot Slovenec in prvič po tridesetih letih mi je postalo iz vseh vlaken mojega človeka žal za partizanstvo. Komunizem je resnično satansko maščevalna in infernalna sila. Česa naj se zdaj oprimem ?”
Dnevnik 1954 – 1977, Izbor, Ljubljana 2004, strani 248 in 249.
O bistvu “osvoboditeljev” je povedal VSE! Izpod nemške okupacije v novo suženjstvo!
Odpri citat!
komunisti potrebujejo belo gardo, je zapisal:
“ker… jo potrebujemo!!!
Eeee, pusti ti Angelco pr´mir, naj počiva v miru!
Ne napletaj, kaj se plete v tvoji glavi!
Ozri se v dogodke, ki so se odvijali v letih 1941 – 1945 in tudi, v zgodovino pred II. svetovno vojno, imaš kup gradiva.
Ja bela garda te moti. 🙂 Veš, ti vseved, zgoraj v mojem odgovoru pisaču “jaka 31”, sem navedla skupine klerikalcev, ki so obstajale med II. svetovno vojno.
Pod št. 1, 2, in 3, te , so obstajele, že pred vojno. Katoliško akcijo, je škof Rožma, leta 1940 obnovil. Leta 1941, je bilo rečeno, da se komunistov ne bojijo, saj so mali, ni jih dosti.
Klerikalci so “cincali”, se prikljanjali in hlinili okupatorju, kljub temu, da so vedeli za okupatorsko namero, ki se glasi:
“Vsi trije okupatorji so spomladi 1941 obsodili slovenski narod na fizično uničenje. Slovenci bi morali kot etnična enota izginiti v nekaj letih.
Svoj etnocidni načrt so pričeli takoj izvajati, sicer z različno intenzivnostjo, na različne načine in z različnim rokom za dosego cilja.
Novi red v okupiranih deželah so uveljavili z okupacijsko oblastjo, policijo in vojsko.
Ena temeljnih značilnoti okupacije slovenskega ozemlja leta 1941 je bila priključitev zasedenih slovenskih pokrajin k okupatorskim državam.
Prvi je to 3. maja 1941 storil italijanski okupator, ki je s kraljevim ukazom priključil Ljubljansko pokrajino k Italiji.
Madžarski nacisti so Prekmurje priključili k Madžarski 16. decembra 1941 z zakonom parlamenta.
Nacistična Nemčija je svoje okupirano slovensko ozemlje nameravala priključiti k nemškemu rajhu 1. oktobra 1941, a tega iz različnih razlov, tudi zaradi slovenskega upora ni uspela storiti.
Klerikalci so pa to kar mirno gledali, še zahvaljevali so se v imenu vseh Slovencev , pa tudi obiskovali
Ni nič čudno, d a so ser Slovenci uprli.
Dovolj za sedaj!
Nadaljujem, . . . .. citat:
Komunisti potrebujejo belo gardo, niso jo potrebovali! :-)))
Potrebovali so jo Klerikalci. Vse moči so uprli, da bi komuniste in zavedne Slovence zatrli.
Člani osvobodilnega gibanja so se prvič zbrali s 26. na 27. april 1941 in se dogovarjali.
Čez teden dni, je bila Ljubljanska pokrajinas že pod Italijo. Tako je bio, . . . . . nezaslišano.!
In ja, 3. maja 1941 je bila Ljubljanska pokrajina priključena k Italiji..
Kot sem zapisala v zgornjem postu, ni čudno, da so se Slovenci uprli takemu početju.
S priključkom okupiranega ozemlja so okupatorji želeli izvesti tudi popolno potujčevanje slovenskega prebivalstva, pri čemer so se posluževali različnih oblik nasilja. Med tem so izstopale aretacije in množične deportacije slovenskega prebivalstva, spreminjanje zunanjega videza dežele, razpustitev slovenskih društev, organizacij in združenj.
Uničevanje slovenke kulture in šolstva, odstranitev katoliških duhovnikov.
Navedeni ukrepi pa niso bili edini, s katerimi so nacisti in fašisti skušali dati zasedenim slovenskim pokrajinam povsem neslovenski videz. Nasilje nad slovenskim prebivlstvom je izvajalo tudi okupatorjevo uradništvo, vojska in policija, davčna politika okupatorjeva propaganda in sredstva javnega obveščanja.
Posebno poglavje v okupatorjevem nasilju so bila streljanja talcev, ki so bila okupatorjev krvavi odgovor na osvobodilno gibanje in so zahtevale največ žrtev v prvih dveh letih vojne, ko je bil psihološki učinek potujčevalnih ukrepov na slovensko prebivalstvo največji.
Klerikalci so se zbudili in se trudili, da bi upor zavednih Slovencev zatrli.
Glede na to, da so se zavedni Slovenci množično združili v OF, so klerikalci obiskali vsa župnišča. Na Dolenjskem, Notranjskem in Ljubljanski pokrajini. Vse je podrobno opisano.
KATOLIŠKA AKCIJA, je bila elitna organizacija slovenskega klerifašizma, ki proti narodnoosvobodilnem gibanju nastopila preudarno in sistematično po skrbno izdelanem načrtu.
Po svojih pravilih je cerkvena, to je hierarhična ustanova, . . . . . . . .
Organizirali so POUK, ki se je začel 25. XI. 1941 in je trajal do 31. III. 1942. NO KA je v ta namen dobil potrebne prostore v samostanu križarskega priorata v Ljubljani. Stalno nadzorstvo šole je bilo izročeno duhovniku gospodu Kopaču kot ravnatelju šole. Učencev je bilo vsega skupaj 13, (našteti z imeni in priimki in tudi od kje so.) . . . . .
Ob sklepu šole so fantje pred prevzvišenim g. škofom položili obljubo, da bodo zvesto delali v Katoliški akciji.
Pod vodstvom župnika Keteja so zbrali fante za borbo proti sloveskim partizanom v Slovensko legijo. Sredi maja 1942 je s svojimi pristaši odšel belogardistični Štajerski bataljon v Gorjance, Med prvimi se je javil kaplan Woldbang in kaplan Babnik. V tem balaljoinu je bil tudi Joško Jakoš, ko je zvesto opisioval njihovo delovanje. Zapisovala je tudi članica KA Roza Uhan s Štruperta.
Komunistom ni bilo potrebno ustanavljati bele garde, za to so se potrudili klerofašisti.