Izmišljeni komunistični »dan upora« proti okupatorju
huh.., hvala za to zgodbo. Če verjamete al ne jo je kljub tragediji in težkem življenju v katerih ste živeli bilo prav prijetno prebrati…., Zakaj, sem napisal…., prijetno…, se boste vprašali.., evo zakaj..
Te SDS (ta D za moje pojme pomeni domobranska stranka, ne pa demokratska, če pa črko D prečrtaš pa dobiš odlično asociacijo, katera politika je tej stranki najbližja, oni so od demokracije tako daleč kot jst od predsednika ZDA, lahko bi pa črka D pomenila tudi diktatorska) domobrance poslušamo že 30 let, eno in isto tumbajo eno in isto non stop, kot, da bi jst ta stavek pisal do polnoči, dons…., že par let imajo na rtv-ju oddajo Pričevalci, pa jim tud to ni dost in kot, da smo jim mi rojeni v 60,70,80 tih letih krivi za to, kar se jim je in kar se je njihovim prednikom dogajalo (seveda oni mirno ignorirajo dejstvo, da so bili v tej vojni na napačni strani) nekej let po 2 s.v.
Pripadniki te stranek so ljudje brez empatije in osnovenga človeškega spoštovanja, tako kot njihov Lider. To so ljudje teme, ki jih vodi Princ teme.
V otroštvu sem imel sosede, katera najstarješe člana, starša sta bila v taborišču na Rabu, Nedaleč v soseščini je bila pa tudi družina, ki je bila bolj pri tabelih, pa se je nakako živelo.. in to v kao nedemokratični kumunistični jugi. Zdej se pa s temi s(d)s norci praktično ne da živet skup. Ali se jih moreš totalno distancirat, ali moreš biti z njimi, druge ni, ker z njimi ni možen normalen dialog.
Tako, da ne bi dolgovezil.., ta stranka je dno dna, zlo zla, to je edina resnica o teh ljudeh, ki simpatizirajo to stranko. Če bi eno izjemo našel v tej stranki, pač človeka, ki mu bi lahko rekel.., opa, poglej, poglej…, to pa je človek na mestu bi se celi stranki klanjal, tako pa ni šans, se je pač treba spustit na njihov hijenski poden nivo…
Jst se na tem forum namreč najraj zajebavam ampak v politiki pa ni zajebancije, saj vem koliko ljudi zna bit nesrečnih zaradi politike, tudi vi ste ena od njih, ni vam bilo lahko v življenju.
Jst sem pa tud neki te štale doživel in videl v svojem življenju, predvsem v njihovi vzvišenosti in na silo zadržane sovražnosti ( pač pripadnikov s(d)s stranke) v njihovi notranjosti je pa vrelo in še vre, to se pač zdej vidi na internetu, v prejšnih časih pač interneta ni bilo, zdej so pa čisto podivjali, dobesedno ampak to kar sem jst dožviel ni nič od nič proti temu kar ste vi doživeli po napisanem sodeč in kako zdaj oni pljuvajo po vseh, ki so najebali v tistih časih, če ne trobijo v isti rog kot oni…
Zato jst pravim, vsak, ki je doživel in preživel 2.s.v., pa naj bo rdeč, pa ajde tud bel (če je ostal normalen) al neutralen si zasluži spoštovanje, če ne zaradi tega, da je preživel to norojo, pa zaradi starosti.
Pa srečno PRABABI.[/quote]
Popay,
živijo!
Lep dan je danes, sonce lepo sije in tudi greje, pa še vroče bo postalo. Lepo za dopustnike.
Huh, si se pa razpisal, hvala, da me razumeš. Lepo si zapisal tale stavek:
“Kdor je 2. svetovno vojno doživel in preživel, pa naj bo rdeč ali bel in ostal normalen si zasluži spoštovanje, če ne zaradi tega, da je preživel to norijo, pa zaradi starosti.”
Tukaj, na MON-u, ni nobenega spoštovanja, ne da sem preživela, ne da sem stara oseba.
Jaz imam kar nekaj znancev iz bele strani, ko smo bile sodelavke in tudi vaščanke in vaščani, se pokličemo in poklepetamo. Za Dan mrtvih, smo se srečali, na pokopališču. To je minilo.
Ko se je mama vrnila iz taborišča, je dejala, nam otrokom, da ne sme nihče od nas otrok očitati, tvoji so bili beli, dejala je: “otroci niso nič krivi!” Tega smo se držali in se družili z njimi. Življenje, pa nas je popeljalo na vse strani. Veseli smo, ko se vidimo in slišimo. Žal leta tečejo in odhajajo. Vsi bomo šli.
Moje generacije ni na MON-u. Niti jim ne povem kaj se dogaja na spletnih straneh. Tudi priimki se nekaterim končujejo na na -“vič”. Ni, da bi vedeli, kaj se piše o njih, da jih bi pokončali z gosenicami, to novico je prinesel nekdo od nekje? …
Na tej strani piše “Snubec123, da me bi bilo treba blokirat! … On pa lahko dela kar hoče. :-)))
Ko smo se mi upokojili, računalnikov še nismo imeli, vse smo delali PEŠ. Na MON, sem prišla zaradi Internirank, z njimi sem hodila na njihova srečanja. Ena mi je povedala, kaj se tukaj dogaja, da je tukaj nemogoča`štala´. Nič vajena teh forumov, ampak sem MON našla.
Padla sem v ta opravljvi čebelnjak, nepripravljena, kako to gre, počasi je šlo, brez tečaja.
Tudi svojih nisem nič spraševala. In letos je že 15 let, pa kako hitro je minilo.:-)
Zaradi internirank sem prišla, veliko so prestale, nič krive. Samo zato, ker so bile zavedne Slovenke in se okupatorju niso hlinile.
Ja, župniki so delali sezname, kdo mora v internacijo. Kdor ni hodil redni k maši je bil že simpatizer Osvobodilne fronte.
Tudi moji starši so bili žrtev presvetlih gospodov in njihovega sklepa.
Oče je bil tesač, ves teden je vihtel plenkačo, obdeloval tramove za cimpra. V gozdu je bil ves teden, ujtrujen.
Ja, v nedeljo bi moral iti k maši in dati v puščico peneze. Imeli so ga na piki.
Tudi tebi Srečno! Lepo se imej.
PRABABI
zelo se motiš, mene ni nihče “sesul”.
z lažmi že ne.
moja starša sta se med vojno pridružila partizanom in nista čakali v senci in opazovali kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj.
dokler jih niso odpeljali v taborišča.
marsikdo od tistih, ki se jim je uspelo vrniti so po vojni bili zelo glasni in uživali večje privilegije kot marsikateri od tistih, ki so po gozdovih nosili glave naprodaj.
ampak tega tisti, ki ste se učili zgodovino iz knjig, ki so jih pisali režimski “zgodovinarji”, res ne morete razumeti…
zelo se motiš, mene ni nihče “sesul”.
z lažmi že ne.
moja starša sta se med vojno pridružila partizanom in nista čakali v senci in opazovali kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj.
dokler jih niso odpeljali v taborišča.
marsikdo od tistih, ki se jim je uspelo vrniti so po vojni bili zelo glasni in uživali večje privilegije kot marsikateri od tistih, ki so po gozdovih nosili glave naprodaj.
ampak tega tisti, ki ste se učili zgodovino iz knjig, ki so jih pisali režimski “zgodovinarji”, res ne morete razumeti…
[/quote]
vse je možno, jst nism bil niti v Prababičini koži niti v vaši… Vem pa, da ste vi s tem nikom… in tist jaka31 (tega se pač spomnim od prej..) fanatika s(d)s stranke in, ko mi neki fanatik s(d)s stranke piše o demokraciji, se jst samo nasmehnem temu.. Pri vas je pač opazen, cinizem, ki je tak sicer bolj mehek amapk posmehovanje vsemu kar ni od s(d)s ovc, pri tistem modelu je bil pa zelo vulgaren.. Iz tega sledi, da je z vami nemogoče o demokraciji debatirat, ste pač pod vplivom nore24tv štale in zelo agresivni s svojio ideologijo…
Tako ,da……, gremo dalje, nemogoč dialog, karšn pač je se nadaljuje. Hvala bogu, dokler je na internetu, ko čez pet minut, ko oddaša post te itak mine ta debata in si misliš, pa ko jebe te budale…
In še enkrat hvala Prababi, da je napisala to kar je napisala, ker se zadnjih 30 let po zaslugi vašega Fürer-ja samo o tej vaši resnici govori, vsepovsod in ves čas, zamorili ste splošno pozitivno vzdušje med ljudmi v Sloveniji in vnesli MRŽNJO…, še robotom bi doqurčili, kaj ne boste preprostim ljudem.
vse je možno, jst nism bil niti v Prababičini koži niti v vaši… Vem pa, da ste vi s tem nikom… in tist jaka31 (tega se pač spomnim od prej..) fanatika s(d)s stranke in, ko mi neki fanatik s(d)s stranke piše o demokraciji, se jst samo nasmehnem temu.. Pri vas je pač opazen, cinizem, ki je tak sicer bolj mehek amapk posmehovanje vsemu kar ni od s(d)s ovc, pri tistem modelu je bil pa zelo vulgaren.. Iz tega sledi, da je z vami nemogoče o demokraciji debatirat, ste pač pod vplivom nore24tv štale in zelo agresivni s svojio ideologijo…
Tako ,da……, gremo dalje, nemogoč dialog, karšn pač je se nadaljuje. Hvala bogu, dokler je na internetu, ko čez pet minut, ko oddaša post te itak mine ta debata in si misliš, pa ko jebe te budale…
In še enkrat hvala Prababi, da je napisala to kar je napisala, ker se zadnjih 30 let po zaslugi vašega Fürer-ja samo o tej vaši resnici govori, vsepovsod in ves čas, zamorili ste splošno pozitivno vzdušje med ljudmi v Sloveniji in vnesli MRŽNJO…, še robotom bi doqurčili, kaj ne boste preprostim ljudem.
[/quote]
splošno pozitivno vzdušje med ljudmi?
toliko MRŽNJE kot ste jo zasejali na levici ni nikjer drugje v svetu:-(
splošno pozitivno vzdušje med ljudmi?
toliko MRŽNJE kot ste jo zasejali na levici ni nikjer drugje v svetu:-(
[/quote]
Jst z levico nimam nič ampak logično gledano, tako imenovana politične levica je takšna kakšna je samo reakcija na jajatov akcije, čivkajo na tvitih. Ljudje kot ljudje, so se pač spustili na jajatov in s(d)s ov podn nivo.
Jst z levico nimam nič ampak logično gledano, tako imenovana politične levica je takšna kakšna je samo reakcija na jajatov akcije, čivkajo na tvitih. Ljudje kot ljudje, so se pač spustili na jajatov in s(d)s ov podn nivo.
[/quote]
so se spustili?
naj se raje probajo vsaj toliko dvignit, da mu bodo zmogli očistil podplate na čevljih…
so se spustili?
naj se raje probajo vsaj toliko dvignit, da mu bodo zmogli očistil podplate na čevljih…
[/quote]
Hehe, klasičen odgovor jajatovega fanatika, sanjej, sanjej..
Fajn, da poznam samo take ljudi, ki se bi čim dalj umaknili iz njegove bližine, da slučajno ne bi vdihnilii istega zraka v sebe kot tvoj idol in se tisto kar bi vdihnili bi čimprej izpljunili v najbližji gnoj v njihovi bližini. Takle mamo, hmmmm…
Hehe, klasičen odgovor jajatovega fanatika, sanjej, sanjej..
Fajn, da poznam samo take ljudi, ki se bi čim dalj umaknili iz njegove bližine, da slučajno ne bi vdihnilii istega zraka v sebe kot tvoj idol in se tisto kar bi vdihnili bi čimprej izpljunili v najbližji gnoj v njihovi bližini. Takle mamo, hmmmm…
[/quote]
probaj se dvignit iz gnoja!
Ta dva linka spodaj, sem že za “jaka31”, napisala 28.Okt. 2019 0b 19:36, ker je lagal.
Napisano je na strani 18.
KLIKAJTE, TE PODATKE NISEM JAZ NAPISALA – ZBRALA, SEM JIH LE POSREDOVALA, KER JH PAMETNI JAKA31, NI ZNAL POISKATI.
No, pa še link o žrtvah, kljub temu, da sem ga že večkrat napisala. Mogoče jih je kdo zgrešil?
Tale od Družine, bo tebi gotovo odgovarjal, je napisan v komentarjih članka RTV SLO, na 7. strani
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/B44CF70A8F2195ACC12578A00034D517?OpenDocument
Prvi pravi popis – v vojnem in povojnem nasilju je umrlo 6,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev
http://www.rtvslo.si/slovenija/prvi-pravi-popis-v-vojnem-in-povojnem-nasilju-je-umrlo-6-5-slovencev/284939
jaka 31,
ponovno imaš tukaj oba linka o popisu žrtev. Že dvakrat sem te opomnila, da kar si napisal ne drži! Popravi kar si napisal!
Ne norčuj se z žrtvami! Napisal si tako, kot ti je pasalo, tako pa ne bo šlo!
Vse dobro preglej, če ti ne gre, poišči pomoč!
Sem napisala tabelo iz linka, da se dobro vidi.
Žrtve glede povzročitelja smrti
Partizanski tabor, —————————– 24.009
Neznani povzročitelj, ————————- 20.680
Italijanski okupator, ————————– 6.415
Rdeča armada, ——————————— 5.065
Proti-partizuanski tabor, ——————– 4.397
Zavezniške enote, —————————– 1.898
Sam.. , ———————————————- 910
Ustaši, ——————————————— 773
Madžarski olupator, ————————— 217
Ostalo, ————————————————–1.425
KDO JE SODELOVAL Z OKUPATORJEM, TUDI.
Nikakor se nočete sprijazniti s podatki, …
Žal, taki so.
Radi bi vse žrtve naprtili borcem, partizanom. NE BO ŠLO.
[/b]jaka 31 napisa: 3. sept. 2020 ob 19:37,
Ne vem sicer kaj ti šumi.[/b]
Partizanski tabor, —————————– 24.009
Proti-partizuanski tabor, ——————– 4.397
Evidentno je kdo je pobijal , gošarji so pobijali vsepovprek, naši so se samo branili , ob tem pa potolkli nekaj vaših…
Veseli me da priznavate svojo zločinsko naravo !
Napiši, …
Kdo je odgovoren za ostale žrtve?
Sem ti že napisala, da Slovenci niso šli sami v taborišča!?!
Naj ti od šumi!
Končno si odprl link, pa zelo površno predstavil podatke.
Z menoj ne more biti veliko pri teh letih. Ampak ti, ko se šteješ, da si okej, pa vidim, da si zelo zelo površen!
Samo tri podatke omenjaš in po vrhu še pišeš, da so gošarji pobili 6 x več ljudi kot domobranci. Mi je dobro znano kako zagovarjate izdajalce.
Druge podatke si pa kar izpustil, zakaj?
Naj omenim samo še dva podatka:
a.) Nemška internacija, . . . . . . . . 31.714 ljudi
b). Neznani povzročitelj, . . . . . . , 20.68o žrtev, kje so!?
a.) Ali so interniranci sami šli v nemška taborišča!?? To je delo tvojih ovaduhoh! Na kratko izdajalcev!
b.) So to žrtve Lažnega štajerskega bataljona, ko je bil na Gorjancih, ko so klal poštene Slovence, če so naleteli nanj, ko so se odpravili v prave partizanske čete!?????
Roza Uhan, članica Katoliške akcije, doma iz Šntruperta je veliko opisovala, kako so klali žrtve, poštene Slovence, ki so se uprli okupatorju. Če so naleteli na njihov bataljon, je bilo z njimi konec. Tudi Joško Jakoš je o tem zapisoval.
Ti, jakec 31, pa tebi podobni, raziščite, kje so žrtve nezunanih povzročiteljev!
jakec 31,
ne boš se zmazal!!!
Tale tvoja zadnja pisarija ne drži! Knjige v roke! Podrobno je vse napisano! Tudi z viri!
Pojdi v leto 1941, katere skupine so obstajale že pred letom 1941.
Bilo jih je, kot bi drobnico otresel, vsi so hoteli biti bogibatina!
1. Katoliška akcija,
2. kupninas kaplana glavača,
3. Erhlichovi stražarji,
4. Slovenska legija,
5. Plava garda,
6. MVAC,
7. Legija smrti
8. Vaške straže
9. Belogardistični LAŽNI Štajerski bataljon
10.Domobranci
Rösener, je vse tele majhne kardele združil v “Slovensko domobranstvo”. Pa veliko je opisanega s tole izdajalsko kardelico.
Rösenner je domobrance nagovoril:
“Dne 24. septembra 1943 sem izdal povelje za ustanovitev Slovenskega domobranstva …Iz onih majhnih kardel tako imenovanih legionarjev je na moj ukaz zraslo Slovensko domobranstvo (…) S pomočjo Veliko-nemškega Rajha smo vas izvežbali, oblekli in oborožili (…) Danes ste nastopili prisego, da se boste skupaj z nemško vojsko z vojaško SS in policijo borili za svobodno, čisto Evropo (…) Dal sem vam ime Slovensko domobranstvo.
To ime vas obvezuje, da branite svojo domovino pred banditi in njihovimi pomagači (…) Sprejemam vas tedaj v borbeno skupnost svojih vojakov in vas, tovariši iz Slovenskega domobranstva, prisrčno pozdravljam.”
“Danes ste nastopili prisego, da boste skupaj z nemško vojsko, z vojaško SS in policijo borili za svobodno čiosto Evropo. Nastopili ste prisego, da se boste borili za svojo domovino, za izgubljeno kri, da se bomo tako nekoč mogli svobodni ter v miru in redu lotili mirnega dela za obnovo Evrope. (…) Kdor misli, da svoji prisegi ne bo mogel slediti, mu dajem priložnost, da odide, ne da mu bi kdo to zameril.
Vaš škof vas je to jutro pripravil. Čistega srca stojite tu, da bi položili zaobljubo vojaka.”
Slovenski domobanci so prisegle SS četam, 20. aprila 1944.
Ne lažite, da so bili domobranci šele od leta 1943 dalje. Preje so delovale kardelice, pa zelo agilni so bili. 1943 so dobile kardelice ime SD, leta 1944, so pa še prisegli.
3. maja 1945, tik preden so bežali so se preimenovali v “Slovensko vojsko”, to je trajalo do 9. maja 1945.
jaka 31,
upam, da si boš zapomnil, prav tako tudi ostali, ko vedno pišete, da so domobranci nastali šele leta 1943.
S to pravljico nategujete tukaj še mlade, ko o zgodovini bore malo vedo.
Mene, ne boste farbali, sem vse to doživela.
Evo, sedaj pa juriš, na napake. :-))))
tole sem ti napisala 21. avgusta 2019, ob 18:42, pisanje je na strani 17.
Sem raje potegnila pisanje, kot še 1 x pisala.
Ja, nisi odgovoril na kardelice. Rösener je dejal: “prisega ali razpust kardel. Kdor ne more priseči, lahko odide, nič se mu ne bo zgodilo. NIHČE NI ODŠEL! RÖSENER JIH JE SPREJEL V SVOJE SS ČETE.
Babi še nekaj samo zate, bolje bi bilo da ne bi najedala
Najstrahotnejši dokaz za izdajalsko zaroto, ki jo je komunistična Osvobodilna fronta
sklenila s savojsko cesarsko vojsko proti lastnemu narodu, so koncentracijska taborišča, v katera
so leta 1942. cesarski vojaki odvlekli kakih 25.000 Slovencev. Razmere, v katerih so ti po
ogromni večini nedolžni slovenski ljudje živeli, so bile take, da so bile v obraz slehernim
človečanskim načelom, ga tudi določilom mednarodnega prava.
Če bi hoteli po izpovedih nesrečnikov, ki so se vrnili iz koncentracijskih taborišč v
Gonarsu, Padovi, Trevisu, Renicciju in na Rabu, vsaj približno popisati razmere in trpljenje tam;
bi to samo dalo snovi za debelo knjigo. Zato se hočemo v okviru pričujočega dela omejiti samo
na kratko sliko o tem, kaJ so nedolžni slovenski ljudJe prestajali v taborišču na Rabu, kjer je
zaradi lakote, obupnih bivališč in nemogočih zdravstvenih razmer od 12.000 interniranih
Slovencev pomrlo po dosedanjih ugotovitvah okrog 3000 ljudi, in to v kratkih šestih mesecih!
Hkrati bomo navedli nekaj imen teh nesrečnih žrtev, za katere je bilo moči dobiti do zdaj točne
podatke. Iz teh bo razvidno, da je savojska cesarska vojska med komuniste prištevala onemogle
starce in nebogljene otroke ter jih vlačila v grob na Rabu.
Da je bila umrljivost v tem koncentracijskem taborišču tako strašna, je vzrok sodelovanje
med cesarsko vojsko in med komunisti. To sodelovanJe se je kričeče kazalo v taborišču samem,
kjer so komunisti imeli vso oblast, da so lahko uganjali nasilje nad nekomunističnimi
,interniranci ter jih izkoriščali. To sodelovanje se je kazalo tudi v dejstvu, da prav na Rab skoraj
ni bilo mogoče pošiljati internirancem paketov in denarja. Večina ljudi, ki jih je italijanska
cesarska vojska odgnala na Rab, je bila doma iz siromašnih kmečkih predelov naše domovine. Ti
predeli so bili leta 1942. in pozimi 1943. pod oblastjo komunističnih tolp. Poveljstvo
komunistične »narodno-osvobodilne vojske« je pa strogo prepovedalo pošiljati internirancem iz
teh krajev kakršno koli pomoč bodisi v obliki paketov ali drugače. Kako tudi ne! Ti ljudje so bili
po ogromni večini nasprotniki komunizma, torej je bilo osvobodilni fronti do tega, da izginejo s
sveta. Če pa 4o paketi prišli do Reke ali do Raba so jih pa cesarske savojske oblasti zadržale
tam, da jih stradajoči jetniki tudi niso dobili.
iz čenih bukev preneseno
Tale tvoja zadnja pisarija ne drži! Knjige v roke! Podrobno je vse napisano! Tudi z viri!
Pojdi v leto 1941, katere skupine so obstajale že pred letom 1941.
Bilo jih je, kot bi drobnico otresel, vsi so hoteli biti bogibatina!
1. Katoliška akcija,
2. kupninas kaplana glavača,
3. Erhlichovi stražarji,
4. Slovenska legija,
5. Plava garda,
6. MVAC,
7. Legija smrti
8. Vaške straže
9. Belogardistični LAŽNI Štajerski bataljon
10.Domobranci
Rösener, je vse tele majhne kardele združil v “Slovensko domobranstvo”. Pa veliko je opisanega s tole izdajalsko kardelico.
Rösenner je domobrance nagovoril:
“Dne 24. septembra 1943 sem izdal povelje za ustanovitev Slovenskega domobranstva …Iz onih majhnih kardel tako imenovanih legionarjev je na moj ukaz zraslo Slovensko domobranstvo (…) S pomočjo Veliko-nemškega Rajha smo vas izvežbali, oblekli in oborožili (…) Danes ste nastopili prisego, da se boste skupaj z nemško vojsko z vojaško SS in policijo borili za svobodno, čisto Evropo (…) Dal sem vam ime Slovensko domobranstvo.
To ime vas obvezuje, da branite svojo domovino pred banditi in njihovimi pomagači (…) Sprejemam vas tedaj v borbeno skupnost svojih vojakov in vas, tovariši iz Slovenskega domobranstva, prisrčno pozdravljam.”
“Danes ste nastopili prisego, da boste skupaj z nemško vojsko, z vojaško SS in policijo borili za svobodno čiosto Evropo. Nastopili ste prisego, da se boste borili za svojo domovino, za izgubljeno kri, da se bomo tako nekoč mogli svobodni ter v miru in redu lotili mirnega dela za obnovo Evrope. (…) Kdor misli, da svoji prisegi ne bo mogel slediti, mu dajem priložnost, da odide, ne da mu bi kdo to zameril.
Vaš škof vas je to jutro pripravil. Čistega srca stojite tu, da bi položili zaobljubo vojaka.”
Slovenski domobanci so prisegle SS četam, 20. aprila 1944.
Ne lažite, da so bili domobranci šele od leta 1943 dalje. Preje so delovale kardelice, pa zelo agilni so bili. 1943 so dobile kardelice ime SD, leta 1944, so pa še prisegli.
3. maja 1945, tik preden so bežali so se preimenovali v “Slovensko vojsko”, to je trajalo do 9. maja 1945.[/b]
jaka 31,
upam, da si boš zapomnil, prav tako tudi ostali, ko vedno pišete, da so domobranci nastali šele leta 1943.
S to pravljico nategujete tukaj še mlade, ko o zgodovini bore malo vedo.
Mene, ne boste farbali, sem vse to doživela.
Evo, sedaj pa juriš, na napake. :-))))
tole sem ti napisala 21. avgusta 2019, ob 18:42, pisanje je na strani 17.
Sem raje potegnila pisanje, kot še 1 x pisala.
Ja, nisi odgovoril na kardelice. Rösener je dejal: “prisega ali razpust kardel. Kdor ne more priseči, lahko odide, nič se mu ne bo zgodilo. NIHČE NI ODŠEL! RÖSENER JIH JE SPREJEL V SVOJE SS ČETE.
[/quote]
Preberi vse v citatu.
ni bila niti desetina komunistov.
Kar pa niti ne čudi , saj komunistov v popisu 1939 je bilo v vsej Sloveniji niti 1000, šest let kaneje so pa imeli 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} oblasti, kako so v tem času dobili tako politično moč, s prepričevanje sigurno ne , s poboji pa , ljudi je bilo strah noči ko so tolovaji hodili po vaseh, kdor se jim je uprl je končal na britofu.
Podobna situacija kot je bila v Siriji z ISIS-om, nekaj teroristov in celo področje je njihovo ker se jih ljudje bojijo zaradi njih krvoločnosti.
Ne plozaj mi o tem, ker vse dobro vem.
Zaradi internirancev sem se znašla tukaj na MON-u, ker ste NAJEDALI vi, simpatizerji okupatorja!!!
Že marca meseca 1942, so nas otroke izgnali iz tople peči in začeli podirati hišo.
Bili smo brez strehe. ZAHRBTNOST DOMOBRANCEV MI JE DOBRO ZNANA, PRAV TAKO TUDI, nekaterih BISERNIKOV.
Vsako opečnico pri krušni peči so vojaki z macolo razbili.
V izgnanstvu sem živela ob progi, Ljubljana Trst.
Prav zaradi vašega terorja , ko sem se upokojila šla v branje zgodovinskih knjig.
Iz časa 2WW, sem si pa mnogo zapomnila. Tvojih nasvetov ne potrebujem!
Mnogo vaših laži sem že prebrala.
Veš, ti jakec, meni ne boš lagal. Ne, ne!!!
Raje napiši, kdo je delal sezname ljudi za v internacijo. Ne dolgo nazaj sem napisala, kako je župnik lagal moji mami glede prošnje, da bi oče prišel iz internacije. Banda pokvarjena, tam kjer ne bi smelo biti NIČ laži, jo je bilo največ.
To sem odkrila v knjigah, mama tega ne ve, je že preje umrla.
Ta banda me pa obklada z nemogočimi nadimki. Udbovc, pa ne vem kaj še vse.
Naj raje pogledajom v knjige, kaj so vse počeli, da bi se obdržali na oblasti.
Omenjaš komuniste, zgoraj. Komunistov je bilo malo, uprli so se pošteni Slovenci in zato so morali v internacijo. Iz moje družine oba starša in eden od otrok.
ves tvoj trud je zaman.
pri tem tipu, ki se izdaja za starejšo gospo, argumenti ne zaležejo nič:-)))
[/quote]
hhm,
sem ti že napisala, da si ti en smrkavec, zaradi tebi podobnih sem se pojavila tukaj.
Partizanček, smrkavec potuhnjeni.
PoveJ, zakaj si odprl temo “PRABABI”, tam imaš še veliko za odgovoriti.
Ne plozaj mi o tem, ker vse dobro vem.
Zaradi internirancev sem se znašla tukaj na MON-u, ker ste NAJEDALI vi, simpatizerji okupatorja!!!
Že marca meseca 1942, so nas otroke izgnali iz tople peči in začeli podirati hišo.
Bili smo brez strehe. ZAHRBTNOST DOMOBRANCEV MI JE DOBRO ZNANA, PRAV TAKO TUDI, nekaterih BISERNIKOV.
Vsako opečnico pri krušni peči so vojaki z macolo razbili.
V izgnanstvu sem živela ob progi, Ljubljana Trst.
Prav zaradi vašega terorja , ko sem se upokojila šla v branje zgodovinskih knjig.
Iz časa 2WW, sem si pa mnogo zapomnila. Tvojih nasvetov ne potrebujem!
Mnogo vaših laži sem že prebrala.
Veš, ti jakec, meni ne boš lagal. Ne, ne!!!
Raje napiši, kdo je delal sezname ljudi za v internacijo. Ne dolgo nazaj sem napisala, kako je župnik lagal moji mami glede prošnje, da bi oče prišel iz internacije. Banda pokvarjena, tam kjer ne bi smelo biti NIČ laži, jo je bilo največ.
To sem odkrila v knjigah, mama tega ne ve, je že preje umrla.
Ta banda me pa obklada z nemogočimi nadimki. Udbovc, pa ne vem kaj še vse.
Naj raje pogledajom v knjige, kaj so vse počeli, da bi se obdržali na oblasti.
Omenjaš komuniste, zgoraj. Komunistov je bilo malo, uprli so se pošteni Slovenci in zato so morali v internacijo. Iz moje družine oba starša in eden od otrok.
[/quote]
tisti, ki so se uprli, niso bili v internaciji, ampak v hosti.