Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Izmišljeni komunistični »dan upora« proti okupatorju

Izmišljeni komunistični »dan upora« proti okupatorju

Moje ime lahko napiše kdor koli in napiše kar koli. Lahko bereš moja pisma do nezavesti, pa ne boš našla, v nasprotju zs Tvojimi, nikjer nobene zmerljivke. Sem namreč prepričana, da lahko vsak svoje nestrinjanje z mnejnem drugih izrazi tudi kulturno in spoštljivo. Seveda pa Ti vsako nestrinjanje jemlješ kot nesramnost.
Registracija še ni zagotovilo, da ne moreš pisati še pod kakim drugim, neregistriranim, vzdevkom.
Pa tudi nimam navade nenehno vsiljevatiu ljudem, kaj na berejo in kaj na gledajo. Tudi jaz bi ti lahko naštela vrsto knjig, ki bi jih po moje morala prebrati, da bi si razširila obzorje in morda vendarle zapopadla, da Tvoja resnica ni edina zveličavna.
[/quote]

Savitri,
rasčisti, to kar si napisala, ni NIČ!!![/quote]

Pametnemu sicer zadostuje beseda, ampak OK, če potrebuješ razlago. Obtičala si v nekem drugem času in nam vedno nenehno vsiljuješ t.i. družbeno usmerjeno literaturo, ki je opisovala dogodke naše polpretekle zgodovine s partiji všečnega vidika. Toda od tedaj je preteklo že mnogo let in na dan so prišla nova dejstva o tedanjem času, ki pa jih vztrajno zanikaš. O tem pa pišejo druge knjige, kot jih bereš Ti, pa tudi časopisi so o tem veliko pisali, da poročil na TV niti ne omenjam.

Opazila pa sem, da je moj vzdevek očitno nekomu jako povšeči in ga spet zlorablja. Ja, nekateri res ne premorejo toliko domišljije, da bi si izmislili svojega.

hahaha, pa piš pod svojim starim in registriranim nickom, čist simpl!!!!:))))))))))

Takšnega nisem nikdar imela. Zato Te prosim, da me razsvetliš, katerega mi po Tvojem mnenju pripisuješ.

zeeh…

Savitri,
rasčisti, to kar si napisala, ni NIČ!!![/quote]

Pametnemu sicer zadostuje beseda, ampak OK, če potrebuješ razlago. Obtičala si v nekem drugem času in nam vedno nenehno vsiljuješ t.i. družbeno usmerjeno literaturo, ki je opisovala dogodke naše polpretekle zgodovine s partiji všečnega vidika. Toda od tedaj je preteklo že mnogo let in na dan so prišla nova dejstva o tedanjem času, ki pa jih vztrajno zanikaš. O tem pa pišejo druge knjige, kot jih bereš Ti, pa tudi časopisi so o tem veliko pisali, da poročil na TV niti ne omenjam.

Opazila pa sem, da je moj vzdevek očitno nekomu jako povšeči in ga spet zlorablja. Ja, nekateri res ne premorejo toliko domišljije, da bi si izmislili svojega.[/quote]

Savitri,
ma dej no dej, ko bi bila ti tako pametna, bi kaj prebrala, ne se zanašala na razne čvekače, ko je tale Ive A. Stanič in njemu podobni, Stanič, piše z raznimi nicki, tudi na tem forumu, pa še toliko je bil nepreviden, da je napisal pod raznimi nicki še svoj mail.

Čakaj čakaj, sem ti priporočila tuje avtorje So tuji avtorji tudi komunisti, partijci??
To je tvoja domišljija.

Ja, od takrat je preteklo že mnogo let, ampak, razni trotli so začeli pisati novodrugo zgodovino, da bi se očistili grdih del, ko so jih delali med vojno. Poglej slike, jih je mnogo, sami so slike posneli in se ob grozotah, ko so jih počeli še zabavali. Žal, si ti slepa.
Vedno blebetaš o otrocih v Hudi jami, o tistih otrocih, ki so trpeli med 2WW pa nočeš nič slišati ne videti.
Tvoj očitek, da sem obtičala v nekem drugem času, OK, če ne bi tukaj, ti in tebi podobni
pisali o tistem času, tudi mene ne bi bilo tukaj.

Sem pa že velikokrat napisala, kakor si boste postlali, tako boste ležali!

In še to:
Ja, ukradla, po tvoje sposodila si si vzdevek “PRVOBOREC” in napisala, da si me nategnila.
Hahaha, vidiš, koliko si nesramna! Marsikaj si sposobna narediti, to že dolgo vem.

Opazila pa sem, da je moj vzdevek očitno nekomu jako povšeči in ga spet zlorablja. Ja, nekateri res ne premorejo toliko domišljije, da bi si izmislili svojega.[/quote]

Savitri,
ma dej no dej, ko bi bila ti tako pametna, bi kaj prebrala, ne se zanašala na razne čvekače, ko je tale Ive A. Stanič in njemu podobni, Stanič, piše z raznimi nicki, tudi na tem forumu, pa še toliko je bil nepreviden, da je napisal pod raznimi nicki še svoj mail.

Čakaj čakaj, sem ti priporočila tuje avtorje So tuji avtorji tudi komunisti, partijci??
To je tvoja domišljija.

Ja, od takrat je preteklo že mnogo let, ampak, razni trotli so začeli pisati novodrugo zgodovino, da bi se očistili grdih del, ko so jih delali med vojno. Poglej slike, jih je mnogo, sami so slike posneli in se ob grozotah, ko so jih počeli še zabavali. Žal, si ti slepa.
Vedno blebetaš o otrocih v Hudi jami, o tistih otrocih, ki so trpeli med 2WW pa nočeš nič slišati ne videti.
Tvoj očitek, da sem obtičala v nekem drugem času, OK, če ne bi tukaj, ti in tebi podobni

In še to:
Ja, ukradla, po tvoje sposodila si si vzdevek “PRVOBOREC” in napisala, da si me nategnila.
Hahaha, vidiš, koliko si nesramna! Marsikaj si sposobna narediti, to že dolgo vem.
[/quote]

Tudi to, kar si sposobna ti ,že dolgo vemo..

Če bi bila tale “prababi” res prababi, bi bila že trikrat prekopana ne pa da pisari tule po monu “že 7 let”, rojena pa da je malo po 1. sv. vojni in da kot taka obvlada internet:-(( Ne nasedajte provokacijam.
O “ninej” je pa sploh škoda črke kaj šele besede.
Pogovarjajte se s sebi enakimi, ne nekimi prikaznimi.

Savitri,

To je tvoja domišljija.

In še to:
[/quote]

Tudi to, kar si sposobna ti ,že dolgo vemo..[/quote]

potaplaca,
kljub temu da veš, se še vedno zaganjaš v mene.
Tvoj desni prstanec, pa avtomatično pikca! :-)))

[/u][/b]

VN,
si me prišla zopet prekopavat??? :-))) Nikakor ti ne gre v račun, da me še ni pobrala
“ŠTROVSUKA”, ANEDA!???
Ja, že 7 let sem tukaj in nikakor me ne moreš pokopat, pa če se še tako trudiš in žališ:-)))
V vednost, da sem se pojavila tukaj, si kriva ti in tebi podobni negrešniki! No, mislite, da ste brez greha.

Hahaha, kje si pa to prebrala, da sem rojena malo po 1. sv. vojni!??? Ali veš kdaj se je končala 1. svetovna vojna??? Le napiši kje si to prebrala? Da ne bo res nasedel kdo tvoji provokaciji.:-)))

No, no, kdo je PRIKAZEN, se pa vidi!!! Pojdi se spovedat v cerkveni HRAM!!! Pa takoj na kolena!!!

prababa——————- SI SAMO UBOGI OTROK IZ VIHARJA ZABLOD !!!

Ooo, potaplačka iz greznice? How are you today? Any luck?

Po nekaj letik pokukala na politično stran med.overja.Ha ha ha – prababi, kaj si še vedno v
zagonu? Kaj pa kuhinja in recepti: Pozabila nanje? Tja namreč spadaš! Dekleta
te pogrešamo(jo)In tvoj pravnuk? Sedaj ti ziher že računalnik rihta? :-))))

Ahoj,
ja, še vedno, sem pa tja, komu kaj napipem. 🙂
Ampak tale nick “Ahoj”, mi ni nič znan! Sem si pa kar nekaj “nickov” forumašic zapomnila, iz nekaterih debat na SČ. 🙂
Oglasila sem se ti zato, da mi ne bo kdo tukaj oporekal slepoto, ker vsem, ne odgovarjam, ni časa!
Kuhinja, recepti, pišeš! Tja, da spadam in da sem pozabila nanje!:-) Ha, pa da me pogrešajo!?Itd.
Kaj pa če si me zamenjala?? Tam je bila “Babi” in ona je tam pisala recepte, ne pa jaz.:-))).
Sem pa že pred leti nekje prebrala, da je forum zapustila, zaradi enih sitnih babnic. :-)))
Skratka, tja, nisem pokukala že kar nekaj let. 🙂
Lepo se imej in l.p.

Ooo, potaplačka iz greznice? How are you today? Any luck?[/quote]

Hahaha, ja, tako zna! 🙂 Izposojenje, je grda navada!!!
Tole mi je “valovi” že velikokrat napisal, pa ni dobil nikoli opomina!

Fajn je da se mit mirno razčisti pa gre naprej. Dokler bodo izkrivljeno zgodovino militantno in grobo hoteli ščititi tisti ki so jo tako vzdrževali z vsemi sredstvi toliko in toliko let se bodo tudi enako divje oglašali tisti, ki imajo resničen ali pa v drugo skrajnost izkrivljen pogled. Pač sprijaznit se ej treba s tem da so bili leta 41 časi umazani do skrajnosti in to je to. Zgodovinski zaključek ne rabi nekega ovrednotenja sam po sebi – tako in tako je bilo, in na vsake toliko časa bodo na dan izplavale še te ali one informacije in grqdila se bo cela slika.

Ne razumem zakaj se danes nekateri sekirajo če se “zgodovina spreminja”. Saj zgodovina ni sveto pismo jebelacesta!!! Ima da se spreminja, sploh, ker je pri nas bila spisana kot da JE sveto pismo!!! Zgodovina je živo tkivo, nekje dvigneš asfalt pa pridejo novi podatki in druga zgodovinska slika s tem … Denimo v Kranju so Nemci med okupacija arheološko razkopavali center mesta z namero da bi dokazali germanske poselitve pred slovanskimi. Našli pa so le staroslovanska grobišča. Pač je blo treba korigirat njihovo verzijo zgodovine (ali pa jo poneverit za tekoče potrebe, tako kto so to delali po vojni pri nas)

Hahaha, najbolj smešno od vsega mi je pa to da nekdo, ki mu gre “spreminjanje zgodovine” na jetra privleče ven primerjavo z verskimi prazniki. Kao pustite nam naše izmišljene praznike, saj jih imate vi tudi. Hehehehe. Za crknit.

Ja saj ravno to je rpoblem – eno naj bi bila zgodovina drugo je pa vera/tradicija. Ne moremo tega primerjat. A je res tako velika potreba po verovanju v ljudeh?! Očitno je, ker je KP pisala zgodovinske mite, ki so očitno lažje prebavljivi kot prava zgodovina. Ti miti, opij za ljudstvo, pa v resnici samo podpirajo, opravičujejo in ohranjajo KP na oblasti.
Ne vem če to DANES rabimo.

Kaj klinac pa potem če je naša zgodovina umazana (če je samo to razlog za srah pred “spreminajnjem” zgodovine)!? Saj smo ljudje, drugačna ne more biti in tudi pri nikomer drugem ni drugačna. Sprejmite že enkrat dejstva pa se poskušajte resnično vživeti v tiste čase. Ni bilo kristalno jasno kaj je prav in kaj narobe v nobenem primeru.

” še pomnite tovariši “

Kje pa maš Slovence ? Nikjer nobenega tvojega faha. Žalostno, z nami pa praznuješ in uživaš proste dneve. Predlagam ti, da se preseliš v Argentino, tam je še dosti tvojih istomišljenikov. Očisti Slovenijo, čim prej !!!

Kdor hrepeni po svetem naj se pridruži kaki religiji.
Izven tega ni prostora za svetinje. Pa čim prej ponotranjite to, če ne ne bo nikoli bolje.

Si malo bruham v usta ko komentiram tole in bo spet pri butcih, kretenih in idiotih izpadlo da sem “domobranček” ipd. ampak vseeno:
“Kri so prelivali …blablabla… in nikdar osvoboditelji” – Whaaaat?! A je narod res tako neveden, hkrati pa tudi zabit da takle piše 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričan kot zlato resnico?!?!
“Osvoboditelji” so predvsem na začetku “upora” pobijali predvsem svoje politične sovražnike s svojimi terorističnimi akcijami predvsem v ljubljani. Te žrtve niso bili nikakršni izdajalci ali kaj podobnega. Podatke o tem se da najti, ne bom navajal – kogar resnica zanima bo sam raziskal.

Tudi skozi vojno so obstajala notranja obračunavanja med samimi partizani in različnimi strujami v politično angažiranem delu gibanja: v naši hiši je bil bunker v katerem so bivali in delovali očitno ne toliko zaželeni predstavniki partije (liberalnejša struja, odprtejša do drugih strank in tudi zahoda). Pa so bili poklicani na sestanek, sestanek je bil izdan in prikazali so se in mrtvi so ostali le pripadniki te “mehke” struje v partiji.
To je recimo eden od primerov dviga roke nad lasten narod. Uporaba sredstva izdaje je bila ne ravno redka med političnim obračunavanjem. Saj popisanih je več, ni pa to obešano na zvon – prej je bilo zamolčano pa se predvsem izpričavalo zgodbice tipa Mirko i Slavko, po nastopu svobode (’90) pa se je kaj od teh stvari tudi začelo objavljat in poglobljeno raziskovat.

V splošni napredek priporočam vsem da nehajo s čustvenim kokodajsanjem glede zgodovine ampak naj raje malo prebirajo to zadevno literaturo – predvsem novejše tekste in to od različnih avtorjev. Predvsem pa vsakič ko vam je nekaj “jasno” se uščipnite in si dopovejte da ne veste še nič. To je najboljši način da se otresete zaslepljenosti in zagrizenosti za neko stvar.

Zgodovina je dinamična veda. V zgodovini in zgodovinopisju ni nič za trdno in za vedno zacementirano. Zgodi se, da v nekem arhivu najdejo star, porumenel, zaprašen dokument. Ta dokument lahko postavi vse vedenje o neki zadevi povsem na glavo. Včasih se zgodi, da arheološka izkopavanja postavijo vse teorije, vse vedenje v koš za smeti in začne se novo raziskovanje, novi pogledi na zgodovino in celo na obstoj človeka samega.
Pri nas pa izgleda, da nekateri mislijo, da je že vse napisano, že vse opisano. Naša jugo-slovenska zgodovina se je pisala po nareku partijcev. Ogromno zadev je zamolčanih. Ker danes Partija več ne sankcionira pisanja zamolčanih zadev, te zadeve lahko prihajajo na dan. Tako je tudi s Tomšičem, Alešem Stanovnikom, Tigrovci, partizani. Angela Vode, ki so jo iz Partije izključili leta 1939, ker se ni strinjala s paktom Molotov-Ribbentrop, piše o Tomšiču, o bistvu komunistične revolucije, namenskem ustoličenju “bele garde” s strani komunistov, namenski državljanski vojni sproženi s strani komunistov. Angela Vode je bila komunistka, ki je mislila s svojo glavo, ni se pustila podrejati KPS, nikoli ni sodelovala z okupatorjem. Za pokončno držo je plačevala vse zelo dolgo življenje. KPS in Udba je nista pustili pri miru. Vse življenje so jo šikanirali. Ker ji je bila resnica prvo. Ker v svetu “nadvse poštenih in človeških komunistov” ni mogla več živeti, se je leta 1985 izstradala do smrti. Rojena istega leta kot Tito, ga je preživela za 5 let in bi ga še, če komunisti ne bi bili tako “človeški in človekoljubni”.

O zamolčanih temah pišejo še Sirc, Aleksander Bajt, Zdenko Zavadlav in še mnogo drugih. Ne potvarjajo zgodovine, kakor se je zapisalo @Boom-u, ki se norčuje iz resničnih zgodovinskih dejstev. Kajti prisega na stadionu za Bežigradojm se je zgodila in je nihče ne more zanikati, ker je zgodovinsko dejstvo. Zgodovino so zanikali komunisti, ker so trdili, da pomorov po vojni ni bilo, čeprav se je za njih med narodom vedelo že poleti 1945. Priznali so jih šele leta 1975, ker je Kocbek v intervjuju za tržaški Zaliv le preveč nedvoumno povedal, kaj je zares RESNICA.

Komunisti so med revolucijo pobijali partizane v lastnih vrstah. Kakih 2000 je na ta način pobitih. Ni samo Tomšič njihova žrtev, žrtve gredo v tisoče.
Komunistom ni nič sveto, komunisti se ne ustrašijo ničesar. Kidrič je med revolucijo rekel, da je vseeno, če se pobije pol Slovencev, bodo vsaj tisti, ki bodo ostali – pravi.

Za nas pa ima 27.april 1941 strahotne posledice, ki se dandanašnji manifestirajo z vso silovitostjo. Tistega dne so se spočele današnje katastrofalne posledice za mlado slovensko državo, kajti komunisti so jasno pokazali, da so samo oni zaradi neke revolucije upravičeni do oblasti. Da jim oblast pravzaprav pripada do konca vseh vekov pa čeprav popolnoma uničijo državo, oropajo narod vsega, važno je, da lahko oni uživajo sladko življenje. Komunisti se ne ustrašijo ničesar, njim ni nič sveto. Še najmanj slovenski narod.

Informiranosti o komunistih in komunizmu je pri nas premalo. Kako infernalna sila je to, je zapisal sam Kocbek, ko so ga le preveč šikanirali:
Takole je Kocbek desetletja po vojni zapisal v svoj dnevnik (9.2.1976): “Kupa grenkobe se je zvrhala. Najbridkejše ure v mojem življenju. Prvič v življenju mi je iz globine žal, da sem se rodil kot Slovenec in prvič po tridesetih letih mi je postalo iz vseh vlaken mojega človeka žal, da sem se odločil za partizanstvo. Komunizem je resnično satansko maščevalna in infernalna sila.”

Seveda je lahko velik duh, kakor je bil Kocbekov, spoznal vso pokvarjenost, hinavstvo, krvoločnost in zločinskost komunistov. In čeprav je dejavno sodeloval v revoluciji, je lahko zbral toliko notranjega poguma, da je tako zapisal. Ni se bal RESNICE. Komunizem mu ni uspel pohabiti možganov tako, kakor se danes kaže komunistična pohaba možganov pri velikem delu slovenskega naroda. Narod ne razmišlja več, ampak se je predal miselni in intelektualni lenobi, ki jo od njega zahtevajo komunisti, njihovi derivati ter mladiči.

Naj bo za vedno preklet tisti 27.april leta 1941, ki je slovenskemu narodu prinesel tako hudo nesrečo, da se z njo ne morejo primerjati nikakršni turški vpadi, nikakršne kobilice, potresi, kuge, poplave. V vsej slovenski zgodovini je 27.april 1941 najhujša katastrofa, ki se je ne bomo rešili še nekaj generacij dolgo. Na račun tistega aprilskega dne imamo danes skorajda uničeno državo. Komunisti so svoje države vedno samo uničevali, prebivalce držav pa držali v sužnjeposestniškem redu. Vse zaradi izprijenosti ideologije in komunistov samih.
Odgovori • Citiraj sporočilo

Osrednje glasilo KPS , Slovenski poročevalec, je 1. maja 1941 krivdo za vojno pripisalo prav tistim, ki so se tedaj zoper Hitlerja resnično borili, zahodnim zaveznikom. Takole: “In kdo je kriv ? Kriv je imperializem, nosilec in vir imperialističnih vojn, imperializem, ubijalec žensk in nedolžnih otrok, imperializem, uničevalec kulture in najbolj brutalna stopnja kapitalizma in izkoriščanja človeka po človeku. Krivi so angleški in ameriški imperialisti, ki zaradi ohranitve lastne nadvlade brez skrupul žrtvujejo druge narode” (Slovenski poročevalec, 1. maj 1941).

Tako so komunisti razmišljali 1. maja 1941. Nekaj tednov po hitlerjanski okupaciji Slovenije, nekaj tednov po tem, ko so se na Štajerskem, Gorenjskem in Koroškem že izvajale masovne deportacije Slovencev, duhovnikov, podjetnikov, učiteljev, kmetov, intelektualcev. Komunisti so takrat še mirno sedeli z rokami pod ritjo in se škodoželjno režali trpljenju večine slovenskega naroda.

Ko je bilo trpljenje Slovencev največje, so ga komunisti zlorabljali za ščuvanje proti Zahodnim Zaveznikom, proti parlamentarnim demokracijam, proti tržnemu kapitalizmu. Tako vedno delajo. Tudi danes.

Pazite se komunistov v ovčjih preoblekah.

Tako je izgledal Dan upora proti okupatorju 3 tedne po 27.aprilu 1941. Komunistom je okupator “dol visel”. Za 1. maja 1941 so skupaj z Nemci v Trbovljah priredili prvomajsko parado, kjer so z ramo ob rami korakali nacisti in komunisti.
Ko so nacisti 22.junija 1941 napadli Sovjetsko zvezo, sta KPJ in KPS pozvali jugoslovanske narode k uporu v pomoč Sovjetski zvezi. Dol je komunistom viselo trpljenje Jugoslovanov ali Slovencev. Napadena je bila vendar daljna SZ, domovina svetovnega proletariata!
V dokaz, da je KPJ samo zaradi napadene SZ dvignila “upor”, so prazniki “dneva vstaj po bivših jugoslovanskih republikah. Vsi takoimenovani “dnevi vstaje” po posameznih republikah so po 22. juniju.
Kdor ima kakšen star in ustrezen rokovnik še iz Jugoslavije, si lahko ogleda te “dneve vstaj”, saj so domala po vseh rokovnikih bili zapisani vsi prazniki po posameznih republikah.

Laž je nesmrtna duša komunizma, je zapisal Leszek Kolakowski. Še danes velja za bivše komuniste. Lažejo kot pes teče. Zato tudi imamo lažni takoimenovani “Dan upora proti okupatorju”, ki smo ga iz Dneva OF po letu 1991 preimenovali v Dan upora….

Živela OFin Anton Stres!bolj smo v krizi bolj eni nakladajo,kar se je zgodilo se je zgodilo,zanimati bi nas moralo ,kaj se bo še zgodilo.da bodo eni prišli k pameti in pustili zgodovino zgodovinarjem!

Za zaključek bom prenesel semle še tisto, kar sem danes že napisal na tem forumu:

Naj bo za vedno preklet tisti 27.april leta 1941, ki je slovenskemu narodu prinesel tako hudo nesrečo, da se z njo ne morejo primerjati nikakršni turški vpadi, nikakršne kobilice, potresi, kuge, poplave. V vsej slovenski zgodovini je 27.april 1941 najhujša katastrofa, ki se je ne bomo rešili še nekaj generacij dolgo. Na račun tistega aprilskega dne imamo danes skorajda uničeno državo. Komunisti so svoje države vedno samo uničevali, prebivalce držav pa držali v sužnjeposestniškem redu. Vse zaradi izprijenosti ideologije in komunistov samih.

Evo, si me prehitel, ker sem med tem še nekaj dopisal.

Posledice tistega 27.aprila v vsej pošastnosti nosimo danes, tukaj in zdaj. Komunisti nočejo z oblasti, čeprav jim je zgodovina nedvoumno pokazalo mesto, kam sodijo – na smetišče.
Trenutno znanje in vedenje kaj se bo zgodilo v prihodnosti, črpamo iz preteklih dogodkov. Na preteklih dogodkih stojijo trenutna ravnanja. To so nauki zgodovine. Zato jo moramo poznati. Da nekoč ne bomo uvajali takih zgrešenih dejanj, ki so se že zgodila. Na napakah se učimo, zato moramo napake spoznati do obisti.

Zgodovina ni samo za zgodovinarje, zgodovinarji pišejo zgodovino za prebivalsto vsega sveta. To je delo zgodovinarjev. Pišejo za nas, ki nismo zgodovinarji. In mi črpamo njihovo znanje.

Eno vprašanjce: Koavtor česa pa si?

New Report

Close