IZOBRAŽEVANJE
drago je.
vsak qurčev tečaj v samo par urah, v smislu izobraževanja v svoji stroki stane 200-400 eur pa še nakup kakšne knjige, pa da se to ponovi 2x letno, pa si pri nekih stroških, pa ok. to prodaš in živiš dalje.
ampak, kako naj prodam napake drugih “ljubljenčkov”?
prav je, da nas politične napake izšolajo in vsako šolanje nekaj stane in nikoli ni zastonj. očitno bo odšla ena neto plača za Bavčija, aha dve, še za Benz nekaj, preko Lojza za izbrisane, pa za Koržeta in slične….ah nič. gremo garat, da se pripravi denar za to izobraževanje.
Hočeš reči, da se v Pravem, Resničnem Kapitalizmu sploh ne plačuje davkov (iz katerih bi se moralo financirati brezplačno izobraževanje), ali da je treba davke porabiti izključno za Patrie in za socializacijo dolgov megafinančnikov (najbrž je prvo zelo povezano z drugim, oziroma, kot je rekel Goebbels, “puške nam bodo dale oblast, od masla se bomo pa samo zredili”).
Razsvetli nas.
Hočeš reči, da se v Pravem, Resničnem Kapitalizmu sploh ne plačuje davkov (iz katerih bi se moralo financirati brezplačno izobraževanje), ali da je treba davke porabiti izključno za Patrie in za socializacijo dolgov megafinančnikov (najbrž je prvo zelo povezano z drugim, oziroma, kot je rekel Goebbels, “puške nam bodo dale oblast, od masla se bomo pa samo zredili”).
Razsvetli nas.[/quote]
Samo, da je porabnikov tega davka ogromno in če hočeš vse nafutrat zmanjka denarja. Kaj preostane? Daš ljudem na izbiro samoplačništva tam kjer je to možno. Ne vem kaj je tu narobe. Ko so v komunizmu-socializmu priskledniki sistema pošiljali svoje otroke v tujino na šolanje je bilo vse vredu, sedaj pa ko bi lahko izboljšali kakovost šolstva pri nas tudi z uvedbo samoplačništva pa to ne velja. Sicer pa kakšno brezplačno šolstvo je to, da me osnovna šola stane 1000 eurov na leto, podobna cifra je v srednji šoli, pardon Janševa vlada mi je zmanjšala položnico- ti baraba, na faksu se srečam z zastarelo infrastrukturo in če imam srečo je vsaj knjižnica založena z tujo literaturo. Če hočem kaj več mi ne uide izobraževanje v tujini, če imam srečo z štipendijo, ipd.
Nihče ti ne preprečuje, da ustanoviš zasebno izobraževalno ustanovo in pobiraš šolnino. Še osnovno šolanje ni več obvezno, otroka lahko izobražuješ doma.
Ampak kolikor se spomnim, je pri vseh nedržavnih šolah in fakultetah glavni problem ravno v tem, da so hotele in še zdaj hočejo čim večji, po možnosti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sesek na državnih jaslih (katoliške osnovne šole in gimnazije, Rupsijeve diplomatske akademije, Jambrekova nova univerza, Makarovič-SDSjevski inštitut za raziskavo medijev in podobno).
načelno sem mislil, da se moramo politično, kaj vem kaj izobraziti recimo, da ne bomo plačevali napak (in se navduševali), ki jih povzroča politika oz. to so napake bivšega enoumja, ki so v nas.
sicer pa je danes zelo težko priti do znanja, v kolikor sam ne kažeš potreb po njemu. znanje ni zastonj, par ur sodelave je zelo drago. na raznih seminarjih pa samo projicirajo znanje, saj so zadeve obširne in hočejo še več in več (eur). mislim da bo perspektivno in aktualno individualno izobraževanje in plačevanje šolnin. prej ko slej boš moral uni izobrazbo plačati in se že na startu zadolžiti.to verjetno ne bi bilo slabo, saj bi se skrajšal ROK in IZBOR študija, oz študijske smeri.
kljub recesiji je še vedno primanjkuje teh. izobr. kadra.
osebno zagovarjam poleg tega kar je tudi privatizirano osn. šolsko izobraževanje
na to sem mislil:
Re: SDS opozoril na realnost odškodnin izbrisanim
Napisal: norTON ()
Datum: 16.04.2009 06:35
sam podpiram Kresalovo, izdajanje odločb in plačevanje upravičenih odškodnin izbrisanim. stvarno, bravo Katarina, štiri leta te bom podpiral.
stroške te šole niso v stanju plačati sami “kuharji oz. režiserji” saj bodo preveliki, plačala jih bo naša večinska naivnost in zaljubljenost v politike. potrebno bi jih bilo in to kadarkoli in kdorkoli to je, samo “jebat” in ne ploskat.
pri vsej tej zadevi smo mi imeli in plačevali precej denarja raznim strokovnim službam, ki sedaj tem napakam kimajo in jih potrjujejo, prej pa nas “naivce in kuharje” niso opozarjale na njih.
torej: vsem tem se po domače povedano jebe in glavni interes jim je še vedno pogled en mesec naprej, da vidijo v svojo plačilno kuverto, še tiste čudne “mantle” in vrhunsko delovno okolje in brezdelje pa plačujemo mi s povpr. neto plačami, kaj vem koliko, recimo 700 eur.
vse plačujemo mi osli, vse te Kramarje, Koržete…pa nebroj njih.
očitno je važno ploskanje in simpatiziranje, vsaj meni zoprnih političnih frisov.
kako fina in pametna je ta politika, ki se v svojih odgovornostih in napakah skriva za osli, ki jih podpirajo.
—–***———————-
nimam skrbi in upoštevam samo smeri individualnega izobraževanja.
Ko hočeš otroku dopovedati določeno stvar, ki mu bo v prid, ponavadi naletiš na steno. Otrok mora sam doživeti da bo verjel in se temu tudi prilagodil in to skozi vse življenje. Tudi z politiko je enako. Njihove odločitve bodo tako pozitivne kot negativne pa če nam je všeč ali pa ne. Tako sedaj uživamo pozitivne sadove komunizma in nas tepejo negativne odločitve tega obdobja. Pa to prestavi na vero, katerokoli, ali pa na novejšo zgodovino države Slovenije. Vse je sestavljeno iz vzponov in padcev. Na nas pa je da preživimo vsa ta obdobja.
Določene stvari lahko popravimo oz. omejimo nastalo škodo če je volja seveda. Za to pa morata biti obe strani.