Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Izogibanje okužbi

Izogibanje okužbi

Če sem prav razumel danes zvečer povedano po POP TV se okužbi ni mogoče izogniti.

Res ne,prenaša se po zraku,po par KM baje,to je po mojem samo za meritev , nas.

Zelo malo verjetno je, da bi se na dolgi rok mogli izogniti okužbi. Bistveno je ravnati v smeri preventive in v primeru okužbe poskrbeti zato, da je ne prenašamo naprej. Le tako se lahko izognemo italijanskemu scenariju in zagotovimo odziven zdravstveni sistem.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Definiraj dolgi rok? 45 dni izogibanja bi bil že uspeh?

Kakršnokoli ugibanhe in špekuliranje bi bilo verjetno napačno. Stroka pravi, da imamo pač novega spremljevalca, ki naj bi za razliko od predhodnega SARS ostal z nami še kako življenjsko dobo (generacijo). Računamo lahko torej podobno kot s sezonsko gripo… Večinoma bomo šli skozi poceni, kdaj se zna zakomplicirati pri kom, redkeje pa je ne bomo pri sebi niti opazili.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Mi bomo jutri odšli na hr obalo, kjer imamo vikend. Jaz sem doma, mož lahko večino dela opravi od doma. S sabo bom vzela svoja starša, mož jih nima več. Otroke imam predšolske. Odhajamo za vsaj 1 mesec, po potrebi nas celo leto ne bo nazaj.
Kupovali bomo predvsem preko spleta. Po kruh in podobno pa v trgovino, ampak z masko in razkužilom! pa me ne zanima, če bomo edini z masko.
Gremo v sicer majhen kraj in še naš vikend je čisto ob obali, a 3 km oddaljen od najbližjega kraja!
Gremo preden HR zapre mejo s Slovenijo!

Zelo modra odločitev. Čaz za odhod je sedaj, imaš prav. Tudi veliko Italijanov je razmišljalo in še razmišlja podobno.
Načrtovan odhod lahko prepreči:
1. Prepoved potovanj znotraj Slovenije (kot je v Italiji)
2. Zapora meje, seveda.
3. Okužba.
Ampak do jutri ste gotovo varni. Te tri točke veljajo bolj za zamudnike.

Če to res nameravate izvesti ne odlašajte, ker je verjetnost da Hrvaška zapre mejo za Slovence, ki so bili v Sloveniji v zadnjih 14ih dneh zelo velika.

In potem bod hr zaceli panicarit in bodo najprej skeglali “ove slovenace koji su dosli u martu i nam donesli bolest”.
Ne pozabite si nest zraven gevirja ko se bodo drli okoli vase bajte gohome

Če to res nameravate izvesti ne odlašajte, ker je verjetnost da Hrvaška zapre mejo za Slovence, ki so bili v Sloveniji v zadnjih 14ih dneh zelo velika.
[/quote]

Kaj boste pa ko bosta stara dva zacela krehat in fasala vrocino? Meje pa bodo zaprte,? Pa hr v karanteni in vojska na cesti?

In od začetka cv se zboleva in umira samo zaradi njega.

Super! Dobro da vem!

Mislim, da se v Hrvaški Istri trenutno bolj bojijo sosedov Italjanov, kot Slovencev.

New Report

Close