Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izolacija od znotraj – zunanje stene

Izolacija od znotraj – zunanje stene

Zanima me, če kdo ve koliko stane izolacija sten od znotraj za m2? Živimo namreč v bloku, ki ima slabo zunanjo izolacijo in posledica tega je plesen v stanovanju seveda.
Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem seveda:
– koliko stane zaščita zidov pred plesnijo – če nebi od znotraj izolirali in popravek kakšnega odpadlega ometa zraven in koliko ima sploh smisla stene samo zaščititi in ne izolirati
– koliko pa stane notranja izolacija, v kolikor bi se odločili za izoliranje zunanjih sten od znotraj

Hvala in lp

Notranja izolacija se ne obnese dobro. Pa še površino stanovanja si precej zmanjšaš. Najbolje je, da začneš akcijo in prepričaš sosede, da začnete zbirati ponudbe za novo fasado z dodatno izolacijo. M2 je med 30 in 40 € .Demit fasada, z izolacijo 15cm ki vam jo izdela profesionalna ekipa, stane 32€ in 8,5 ddv. Tako, da bi jaz zagotovo razmišljala v tej smeri!
Vem pa zato, ker sem nedavno zbirala ponudbe za našo stavbo.

a ni neki zakon, da se morajo naredit 15 cm fasade do nekega roka?

Ne, zakona n. Je pa ekosklad dajal v lanskem letu subvencije za takšno izolacijo, za letos pa ne vem, še nisem pogledala razpisa.

Cen sicer ne poznam, imam pa prijatelja v gradbeništvu, ki ve povedati cele srhljivke o tej t.i. notranji izolaciji, še posebej tam, kjer so se je ljudje lotevali sami. Les, spodaj izolacija, pa mrzel zunanji zid so idealni gojitelji vseh sort plesni in gliv, ljudje zbolevajo a nihče ne ve zakaj. Pravo pot so ti napisali zgoraj. Drugače pa na kratek rok malenkost pomaga kak premaz proti plesni, pri nas se je obnesel tudi navaden apneni blež (razkužuje in diha) namesto običajnega jupola (ki ga je treba prej spravit s sten).

Najceneje je, da gips plato s siko lepilom nalimaš na steno, pobandažiraš, prekitaš in pred barvanjem uporabiš predpremaz proti plesni…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Poznam problem, imam isto, pozna tudi omejitve (seveda je idealno zunanja fasada, a če je ni, je pač ni) .
Poglej na Ytong.
Za prvo silo pa pomaga, če na steno daš oblogo, ki je bolj “topla”, recimo knauf ali stiropor. Je pa to zelo odvisno od pogojev, predlagam preprost test-kupi eno ploščo stiroporja (recimo 3cm) in ga nalepi na steno. Boš hitro videla, ali kaj pomaga

Toplotna izolacija se dela z zunanje strani.
Izolacija znotraj dela več škode kot koristi.
Rosišča ne premakneš in preprečiš “notranjo” akumulacijo toplote na stene.

Ravno zato sem omenil gips, ker diha in hkrati prepreči širjenje vlage navznoter….seveda je treba tud stike gipsa na stenah dobro zakitat…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

če gips diha, zakaj bi bilo pol potrebno dobro zakitat stike na steno?? btw tudi stiropor bol slabo diha. jaz bi stavil na volno (stekleno ali kameno)

Jaz imam od u znotraj izolacijo od 1cm pa vse do 5cm. Stirodur in stiropor in knauf. TO kar govorite ni res.
Od u znotraj se tudi da izolirati in je ta pravo. Jazt imam od uzunaj izolacijo in od u znotraj. Uzunaj imam od 3cm do 13cm. Če mi izoliramo staro stavbo 300 let od uznotraj kot so v centru ljubjane z knauf ali gips plošče od uznotraj kamena volna ali samo stirodur ali stiropor.
Nič ne gnije ne rosi. Problema ni. jaz ga nimam. Če se ti oblečeš dobro okoli telesa ti je toplo. Če si oblečen na pol te zebe na eni strani drugi toplo. Tako je z zidom. Vlaga pride ker je hladen zrak skozi zid prišel in kjer je toplo začne rositi. Jaz sem izoliral okoli 250 kvadratov in vam povem no problem. Prej sem imel plesen mokroto čeprav samo od uzunaj izolacija. Problem je stara bajta 100 let. In so mi rekli še od uznotraj. Kaj se dogaja zidom nič ne smrdi ni plesni in ni vlage. stiropor diha če tukaj tega nobeden neve.

Od uznotraj izolacija grejo vsi na to. Knauf ali stiropor. Lahko tudi samo zunaj samo rabite 4 krat močnejšo izolacijo za isti efekt. Se pravi okoli 20cm. Od uznotraj samo 5cm. Stare stavbe vse se delajo od uznotraj. Poglejte na youtube. Vlaga ne pride notri ker je stiropor topel konstantno. In zid je toplejši in je vlaga preprečena ker zrak mrzli ne prihaja v toplejši prostor in ne rosi.

Plačal sem 12 euro m2 in svoj materijal. Sam dostavil. Če delate od uznotraj delajte tako da je več kot 1 polovica stirodurja potem na vrh stiropor. In sidrajte. Dajte 2 krat mrežico čes. Če date samo stiropor lahko se pojavi toplotni mostovi in spet plesen. Stirodur prepreči to in je trši. Če udariš v steno da ne poči. Pri volni mora biti tako dobro narejeno, če pride voda notri moraš vse podreti in je konec.

New Report

Close