Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izostala menstracija

Izostala menstracija

Zivijo!

Naletela sem na problem in sicer; kontracepcijske tablete sem jemala 6 let. Meseca septembra 03 sem prenehala z jemanjem. Od tedaj pa nisem se dobila menstruacije. Noseca nisem, preverjeno ;). Punce prosim za nasvete oz. podobne izkusnje.

Hvala,

Lara

Podoben problem je imela prijateljica, morala je čakati 7 mesecev. Druga prijateljica pa ni dobila menstruacije po prekinitvi jemanja tabletk, ker je imela premajhno telesno težo. Svetujem ti pregled pri ginekologu, ki ti lahko tudi predpiše tablete za vzpostavitev normalnega ciklusa. Na kontracepcijo pa le ne pozabi vmes, ker ena izmed teh prijateljic je v končni fazi zanosila…

Zakaj ne gres k zdravniku,ej od tega je preteklo prevec casa,da bi bla ti s e doma, sibaj k zdravniku!! Saj ne da bi blo kaj hudga,pa vseeno ti bos pomirjena.

Mislim, da to normalni pojav saj ti ravno KT uredijo mesnstruacijo.
Jaz sem jih ravno zato uživala in mi je zrihtalo zadevo.
Predlam ti le to, da greš takoj k ginekologu-sicer pa je čudno da nisi že šla saj v 5. mesecih bi mene že fejst tiščalo v trebuhu.

Tudi jaz sem imela podobne tezave. Jemala sem tablete 3 leta, potem pa nehala in nisem imela menstruacije 4 mesece. Po 4 mesecih sem sla h ginekologinji, ki mi je naredila ultrazvok jajcnikov in je rekla, da je z mano vse v redu. Dala mi je pa ene tabletke, da sem dobila menstruacijo.
Kasneje sem sla pa spet na tabletke, ker je bilo to zame prevec stresno;)

Mislim, da pa s tabo ni nic narobe, saj telo, ko nehas jemati tabletke, rabi nekaj casa, da se mu spet vzpostavi zveza med hipofizo in jajcniki, saj je ta vez z jemanjem kontracepcijskih tablet izkljucena. Tako, da se nimas nic sekirat, lahko pa gres zaradi boljsega obcutka h ginekologinji.
Lep pozdravcek,
K:

Na forumu Ginekologija in porodništvo dr. Pušenjak svetuje, da so izostanki menstruacije do 3 mesece normalna zadeva, za katero še ni treba posebnega ukrepanja, po tem obdobju pa svetuje obisk pri ginekologu, da ti predpiše tablete za spodbuditev jajčnikov. Nekatere ženske pač tako reagirajo na KT, da so po prenehanju jemanja jajčniki malo “leni” in jih je treba vzpodbuditi. Naroči se torej pri ginekologu, da te malo pregleda in predpiše tabele….
Dr. Pušenjak pravi, naj bi bil ciklus po prenehanju jemanja KT približno tak kot pred začetkom jemanja, zato se s tem, da ti pa KT uredijo ciklus, ne strinjam – KT preprečujejo ovulacijo, do nje sploh ne pride in krvavitev v tedenskem premoru med zavitki tablet ni “prava” menstruacija….

Malo uporabi iskalnik na forumu Ginekologija, tam je odgovorov na to vprašanj kar nekaj…

Imela sem isti problem – koncno sem dobila menstruacijo, ki pa je redna, vendar na 52 dni! 🙂 Po mojem ni nobenih tezav, le stres je pa velik, saj verjetno skoz tuhtas, ce si noseca lai pa je kaj drugega narobe s tabo…
lp!

Meni se je zgodilo takole. Jedla sem jih tri leta, prvo m sem dobila šele po 6-7 mesecih, potem pa je bila neredna še gotovo kako leto, če ne dve. Če te skrbi zaradi zanositve – nama je uspelo v prvem poskusu, ko sva po 4 letih ukinila kondome.

Pozabila sem napisati, da nisem nikoli jedla nobenih hormonov, da bi dobila m.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close