Izpadanje LAS katastrofa
Glede na to, da imam probleme z želodcem in sem na hudi dieti …so mi pričeli masovno izpadati lasje.
Groza me je…najhuje je, ko si jih perem…dobesedno si jih povlečem iz lasišča!!
Daje me panika!
Uživam železo (sirup), ter b kompleks….ne vem, kako s čim, naj umirim stanje izpadanja las!
Ima kdo podobno izkušnjo?Kaj pomaga? Uživat -sadje, zelenjavo itd skoraj ne morem nič..preostanejo mi dodatki.
Kaj res pomaga? Katere kapsule? Prosim, če mi sporočite, kar ima res vrednost in rezultat, ne nekih skomercializiranih zadev, ki so potrata časa in denarja…
HVALA!
Hja, našemu sinu so lani tako grozno začeli izpadati lasje. Bil pri vseh zdravnikih, dermatologu, ki mu jepri 20h letih rekel da gre verjetno za dedno plešavost?? WTF če nihče doma ni plešast…. kr neki res. Tudi on ima strogo dijeto, brez vseh mlečnih stvari in delno izogibanje kisli hrani zaradi želodčne kisline…. Kaj pomaga? Probali veliko tega, pomagalo NIČ. Nazadnje je začel piti B vitamin, magnezij in prati lase z Vichy šampon proti izpadanju las : https://www.vichy.si/lasisce/pozivljajoc-sampon-proti-izpadanju-las-dercos/p3157.aspx in Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 To je pomagalo pri njem, lasje so po 3 mesecih uporabe začeli spet rasti. Vesel kot radio.
Organizem je potrebno porihtati od znotraj, ne pa kar mazati od zunaj ali kar na pamet piti neke dodatke. Priti je treba torej do odgovora na vprasanje, kaj je RAZLOG, da se to dogaja in nato v skladu s tem ukrepati. Najmanj kar bi jaz storila je, da bi sla na odvzem krvi nekam, kjer ti lahko pogledajo cim sirso krvno sliko (npr. Adrialab) in bi narocila naj mi preverijo vse zaloge vitaminov in mineralov, stanje hormoniv ipd. Najverjetneje bo ze iz teh podatkov jasno v cem je problem. Sicer pa k zdravniku in tecnarit…