Izpadanje las
Zivjo!
Stara sem 21 let in odkar sem bila na morju sem opazila oz. so se mi začeli prekomerno izpadati lasje.Pred temu so bila ta obdobja izpadanja las krajša sedaj pa se to vleče že več kot 4 mesece.Vmes sem šla k frizerju in si dala tanka pramena in po temu so se mi začeli lasje vozlat, razmišljam da je to tudi delno krivo. Vsak večer vzamem vitamine za lasje ki vsebujejo tudi minerale znamke “natural wealth”, vitamine konzumiram že en teden vendar zaenkrat še ni opaznih rezultatov.
Zanima me čemu je vzrok prekomernega izpadanja las in kako lahko najbolje preprečimo.Pod stresam nisem in tudi ne jemljem nobenih drugih tablet.
Hvala za odgovor.
Izpadanje las je čisto naravno. O tem se že pisala ne eno izmed tem, pa mogoče najdeš še kaj tam. Drugače pa se lasje vedno znova obnavljajo, eni izpadejo drugi zrastejo. Pri daljših laseh je to še bolj opazno. Bolj kot se obremenjujemo z izpadanjem, več jih kar naenkrat vidimo. 100 las na dan je povsem normalno, tudi več ni nobenega vzroka za preplah. Če pa gre res za kakšno krožno izpadanje naprimer, ali se pojavlja pleša, pa je potreben posvet s strokovnjakom na tem področju.
Jemanje tablet šele en teden apsolutno ne more pokazati nobenih rezultatov. To lahko traja več mesecev.
Prameni niso krivi za izpadanje, za vozlanje las pa lahko.
Pod stresom pa smo v današnjem času vsi, pa čeprav morda mislimo včasih, da nismo. Vse je v naših glavah!
Upam, da ti bo moj odgovor v pomoč in lep pozdrav, Alenka
meni so letos tudi izpadali lasje…izgubila sem jih ogromno..vednar mislim da je to zgolj zarad tega…ker ti na vsakih 7 let ali koliko? baje izpadajo bolj…ker pa mi rastejo novi in novi..se ne obremenjujem…kupila sem si tablete in šampon fitoval ali fivotal nevem natnačno ,najbrž da je pomagalo malo ampak drastičnih učinkov ni bilo ,zdaj uporabljam joico šampon in moji lasje zgledajo bolj zdravi,tudi če jih ni toliko kot včasih tako da kakorkoli že…se splača kupovati šampone ki jih uporabljajo profesionalci