izpis odbja delovne dobe/zavarovanje
Zdravo,
za novega delodajalca bi morala predložiti izpis obdobij zavarovanja po 01.01.2009, pa mi ZPIS (vlogo sem jim že poslala) predolgo to dela in so mi v službi rekli naj grem kar na ZZZS kjer mi bodo dali nek izpis zavarovaj in da naj po netu poičem nek obrazec za ZZZS , kamor mi oni te podatke potem vpišejo. Ker sem bila v dilemi in imela občutek, da je pomoje narobe povedala, sem še enkrat vprašala ali je potrebno da grem na s kartico ZZ na ZPIZ ali n ZZZS in je rekla ne na ZPIS na ZZZS… ampak mene še vedno nekaj bega, saj ničesar na netu nisem našla o temu izpisu iz ZZZS. Možno je da se je v službi zmotila, ker je imela precej precej dela in se je videlo, da je bolj kot ne odsotna. Ampak ali je morda res, da naj grem direktno na ZZZS s kartico po izpis ter kaj naj jim rečem… res si ne bi rada delala dodatnih poti, saj bom zadeve urejala medtem, ko bom imela obveznosti že pri bodočem delodajalcu…
Hvala
Evo, ravno včeraj sem reševala tako situacijo za moža. Sem klicala na ZPIZ, povedala kaj želim, so me vezali, še enkrat povedala za koga želim izpis, dala njegov EMŠO, vprašali so na keri naslov pošljejo in danes je pošta že doma.
Pokliči na ZPIZ v najbljižjo enoto in enostavno reci, da bi rada izpis delovne dobe za predložitev delodajalcu.
pojoča travca… jaz sem jim poslala mail…klicalal ZPIZ so me vezali… moje vloge niso videli v sistemu, kličite v glavno pisarno so rekli… sem klicarla več kot uro jih nisem mogla priklicat, zvonilo v prazno…potem je bil dan ko nimajo uradnih ur …poiskušala celo dopoldne..nikogar nisem priklicala le receptorja….in ja v sredo sem jim takoj napisala mail da jih ne morem priklicat, da moje vloge niso našli v bazi da je nujno ipd… dobilaodg da so sedaj uredili in da bo po pošti me pričakal izpis… samo kaj ko se tako dolgo vleče jaz pa to rabim danes zjutraj…
Tukajle dobite še malo več informacij
http://www.zpiz.si/cms/?id=2&inf=579,
sicer so mi pa rekli naj pošljem prošnjo za izpis na tale mail: oekr@zpiz.si in dobite izpis kar po mailu.