izplačilo OD(osebnega dohodka)
Lep pozdrav!
Porodniška mi je potekla 6.10.2004.Moje delovno mesto v firmi,kjer sem bila zaposlena 6 let,je bilo ukinjeno avgusta 2004.V začetku oktobra sem prejela namero o odpovedi,22.10.2004 mi je bila vročena odpoved.Odpovedni rok traja 45 dni od datuma izstavitve odpovedi.Zanima me,ali mi od prenehanja porodniške(7.10. bi naj vstopila v delovno razmerje) do prenehanja del. razmerja(22.10.) pripada pri obračunu OD malica in prevoz na delo,saj sem bila v tem času uradno na plačilni listi firme(ki je zaradi slabih poslovnih rezultatov v mirovanju).OD se obračuna 1. v mesecu,torej mi pripada plačilo od 7.10. do 31.10.(izplačilo bi naj bilo 10.11.) in od 1.11. do 30.11.(izplačilo bi naj bilo 10.12.).Nisem še prejela nobene plačilne liste,posledično tudi tolarja ne.Odpravnina bi mi naj bila izplačana ob nakazilu zadnjega OD.
Kot mati samohranilka vas sprašujem,na koga se naj obrnem v tej finančni stiski,če mi bivši delodajalec ne bo ničesar izplačal?Sem upravičena do enkratne socialne pomoči pri CSD?Na Zavod za zaposlovanje se lahko prijavim komaj po poteku odpovednega roka.
Hvala za odgovor in pomoč!
Če od 7. 10. naprej delate, potem vam pripada tako plača kot tudi povračilo vseh stroškov (prevoz, prehrana). Če pa v tem času niste delali (oz. ne delate), vam mora delodajalec vseeno izplačati nadomestilo plače, stroškov pa ne. Glede na to, da vam bo itak kmalu prenehalo delovno razmerje, delodajalec pa vam nič ne plača, se takoj obrnite na inšpekcijo za delo, ki naj posreduje v vašem imenu. Za socialno pomoč se pa obrnite neposredno na CSD.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.