Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti izplačilo odškodnine

izplačilo odškodnine

Spoštovani!
Trenutno sem v postopku tožbe osebe, ki mi je povzročila hudo telesno poškodbo. Ker je predlagana precejšna odškodnina je toženi že začel prodajati svoje premoženje, nekaj pa pisati na druge osebe. Zanima me kako je v tem primeru potem z odškodnino, če mi jo dodelijo? Lahko dokažem, da je namerno prodajal premoženje in mu ga vseeno zaplenijo ali ga lahko zaplenijo njegovim bližnjim? Ali se potem to trga iz njegovega osebnega dohodka? Lahko to zastara in v tem primeru po koliko časa? Ker primer še ni zaključen se o tem še nisem pogovarjal z odvetnikom, ker ne želim prehitevati dogodkov. Moti me le to, da tudi v primeru odločitve sodišča v mojo korist obtoženemu nebi mogli vzeti kaj, ker uradno nebi imel premoženja in tako bi v bistvu on zmagal.
Najlepša hvala za odgovore in Lep pozdrav!

Pozdravljeni,

o tem se vsekakor čimprej posvetujte z odvetnikom. Takšne situacije terjajo hitro in učinkovito ukrepanje. Kot upnica zapadle terjatve (odškodninska obveznost se šteje za zapadlo od trenutka nastanka škode) imate že sedaj možnost izpodbijati pravne posle vašega dolžnika (povzročitelja škode), saj so roki kratki in prekluzivni. Še preden bo vašemu odškodninskemu zahtevku ugodeno in s tem konkretizirana višina dolžnikove obveznosti, pa je možno predlagati zavarovanje vaše terjatve z začasno odredbo.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close