Izplačilo zamujenih plač
Pozdravljeni. Letos junija sem odpovedala službo zaradi neizplačevanja plače in stroškov za prevoz in prehrano. V podjetju smo se dogovorili, da če jaz dam prostovoljno odpoved, mi bodo oni vrnili moj denar, ki mi ga dolgujejo. Ker nisem imela izbire sem privolila. Stroške smo napisali na papir in oba ( direktor in jaz) sva podpisala, koliko denarja mi morajo vrniti. Meseca septembra so mi nakazali nekaj denarja vendar pa to še zdaleč ni vse. Po večkratnem klicanju in teženju sem dobila računovodkinjo, ki mi je rekla, da mi bodo denar nakazali do konca leta. Zdaj pa me zanima ali lahko s kakšnimi pravnimi sredstvi to pospešim? Ali mi po zakonu pripada plačilo malice in vožnje, saj mi je direktor dejal, da mu teh stroškov ni treba plačati čeprav sva se dogovorila driugače? Jaz sem zgubila že vasko upanje, da bom dobila ta denar nazaj. Kako najpostopam? Ali lahko še kaj naredim? Za vsak nasvet bom hvaležna.
Plača ter povračilo stroškov za prevoz in prehrano vam vsekakor pripadajo. Glede na to, da niste več pri tem delodajalcu in da imate v rokah papir, s katerim lahko dokazujete svoj zahtevek, bi bilo najbolj smotrno vložiti tožbo za preostali znesek. Če ste članica sindikata se oglasite na pravno pomoč, kjer vam bodo naši odvetniki brezplačno vodili postopke na sodišču. Takse pa verjetno tudi ne bodo previsoke.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.