izplacilo zavarovalnice ob smrti cloveka
Zanima me kako pristopit da bo zavarovalnica dala denar ob smrti človeka.
Vem da ko je treba izterjat denar od zavarovalnice je treba pogosto stopit do advokata da ta napiše tekst, ker če greš na lastno pest ti radi ponudijo samo drobiž.
Je v primeru smrti tudi treba kar takoj advokata?
Mogoče ve kdo kje se še lahko dobi kaj denarja ob smrti človeka? Naprimer pri NLB sem slišal da se tudi dobi, česar veliko ljudi sploh ne ve.
ne vem, če razumem dilemo
če si življenjsko zavarovan, potem je za slučaj smrti dogovorjena premija. zavarovalnica si ne more kar izmislit, koliko bo upravičenec dobil, ampak je to v polici točno določeno. tudi advokat ni potreben, če uveljavljaš svoje pravice iz police.
kje se še dobi kaj denarja ob smrti?
brez zamere, čudno vprašanje.
Kot je že napisano višje, v polici je vse napisano oziroma si ne more ne zavarovalnica ne ti nič izmišljevati. Seveda je pomembno, za kakšne primere je bil zavarovan in kako je do smrti prišlo (poškodba, bolezen…). Kakšen drugi denar bi še ti imel ob smrti mi pa ni jasno?! Sliši se tako, kot da želiš ti iz te smrti čim več “iztržiti”, ko berem tvoj post, nisem dobil občutka, da bi ti bilo preveč žal za človekom. Ne vem zakaj bi NLB dajal denar ob smrti. Prvič slišim…
odvisno kaj imate v pogodbi – nimate se kaj pogajat, če nimate v pogodbi napisano pri znesku “do….” (kar je ponavadi pri avtomobilskem
mi smo imeli nezgodno smrt (prometna nesreča) – ko smo se sestavili sem šla na navaden šalter, je po imenu vse našla, ker je bila nesreča, so rekli policiji za zapisnik in je bilo nakazano. Ti boš verjetno kakšno drugačno potrdilo moral dobiti. Če imate le nezgodno zavarovanje za ta vzrok smrti nič ne dobite
NLB za lastnike kartic tudi da – ampak le nezgodno. In niso najbolj človeški pri tem.
za eno zavarovalnico smo mogli pa še obdukcijski zapisnik (kri) prinesti, da ni bilo nedovoljenih substanc – tako da čisto odvisno od zavarovalnice kaj hočejo
Enkrat sem že tukaj na monu prebrala, da bi naj banka imela zavarovane svoje komitente in, da bi lahko po smrti dobil nekaj od zavarovalnice, vendar večina tega ne ve.[/quote]
ja seveda. nlb ima toliko denarja viška, da lahko gre vse komitente po vrsti zavarovat.
nezgodna zavarovanja in zavarovanja v primeru smrti seveda delajo, ponavadi v sklopu kakšnih marketinških akcij. kolikor vem, so bili nezgodno zavarovani vsi imetniki eurocarda pred leti. če je to še vedno, pa ne vem. pa tudi večer je imel pred leti eno akcijo, da je nove naročnike tudi nezgodno zavaroval. v takih primerih dobiš na dom obvestilo, katerega ni dobro vreči proč, a ne.
poleg tega ima nlb lastno zavarovalno “linijo”, to je nlb vita
Pri NLB imaš skoraj pri vsaki stvari tudi zavarovanje. Tukaj si lahko poklikaš, kaj in kako:
http://www.nlb.si/osebni-racuni
Enkrat sem že tukaj na monu prebrala, da bi naj banka imela zavarovane svoje komitente in, da bi lahko po smrti dobil nekaj od zavarovalnice, vendar večina tega ne ve.[/quote]
To je odvisno od vrste kartice in ne velja kar za vse tipe kartic , pri zlati mislim da je izplačilo ob smrti 5000€ , poleg tega k tej kartici spada tudi nezgodno zavarovanje in asistenca za primer bolezni nesreče v tujini .
To je odvisno od vrste kartice in ne velja kar za vse tipe kartic , pri zlati mislim da je izplačilo ob smrti 5000€ , poleg tega k tej kartici spada tudi nezgodno zavarovanje in asistenca za primer bolezni nesreče v tujini .[/quote]
bolj podrobno :
http://www.nlb.si/placilne-kartice-zavarovanje-zlata-masterca
Tudi pri navadni Mastercard si nezgodno zavarovan http://www.nlb.si/placilne-kartice-zavarovanje
Ahhahaha – ja, pa kaj še. Če imaš sklenjeno zavarovanje NLB Vita naprimer, ali katerokoli drugo iz ponudbe tovrstnih zavarovanj pri NLB
Eno je pri tistih, ki so zaposleni naprimer pri multinacionalkah ali domačih podjetjih na vodilnih mestih ali pa kot vodje oddelkov, je del njihovega zaposlitvenega paketa lahko tudi življensko zavarovanje. Stvar paketa, ki se ga dogovorita delodajalec in delojemalec pred sklenitvijo zaposlitve – naprimer im adelojemalec toliko nižjo plačo, ker mu delodajalce vplačuje to zavarovanje za primer nezgode, smrti,…
Obstaja pa pri določenih Mastercard/Eurocard karticah zavarovanje v primeru nezgode v tujini, naprimer, če se zgodi smrt, poškodba, hospitalizacija na potovanju v tujini. Gre tudi po statusu, zlata MC EC naprimer. Lojalnostni program torej.
Ahhahaha – ja, pa kaj še. Če imaš sklenjeno zavarovanje NLB Vita naprimer, ali katerokoli drugo iz ponudbe tovrstnih zavarovanj pri NLB
Eno je pri tistih, ki so zaposleni naprimer pri multinacionalkah ali domačih podjetjih na vodilnih mestih ali pa kot vodje oddelkov, je del njihovega zaposlitvenega paketa lahko tudi življensko zavarovanje. Stvar paketa, ki se ga dogovorita delodajalec in delojemalec pred sklenitvijo zaposlitve – naprimer im adelojemalec toliko nižjo plačo, ker mu delodajalce vplačuje to zavarovanje za primer nezgode, smrti,…
Obstaja pa pri določenih Mastercard/Eurocard karticah zavarovanje v primeru nezgode v tujini, naprimer, če se zgodi smrt, poškodba, hospitalizacija na potovanju v tujini. Gre tudi po statusu, zlata MC EC naprimer. Lojalnostni program torej.[/quote]
No, tole mislim-velja torej tudi za invalidnost, nezgodo tudi po Sloveniji:
http://www.nlb.si/placilne-kartice-zavarovanje-zlata-masterca
Obstaja pa pri določenih Mastercard/Eurocard karticah zavarovanje v primeru nezgode v tujini, naprimer, če se zgodi smrt, poškodba, hospitalizacija na potovanju v tujini. Gre tudi po statusu, zlata MC EC naprimer. Lojalnostni program torej.[/quote]
zakaj bi bila kolektivna zavarovanja omejena na vodilne delavce?
saj pa niso draga.
pri nas firma plačuje za vse delavce kolektivno zavarovanje, ki vključuje tudi nezgodno smrt. za 15 evrov na mesec za proizvodne, oziroma 9 evrov za pisarniške delavce.
delavci plačujemo boniteto za to, pod istimi pogoji pa je lahko zavarovan tudi partner, za katerega pa firma seveda ne plačuje.
zakaj bi bila kolektivna zavarovanja omejena na vodilne delavce?
saj pa niso draga.
pri nas firma plačuje za vse delavce kolektivno zavarovanje, ki vključuje tudi nezgodno smrt. za 15 evrov na mesec za proizvodne, oziroma 9 evrov za pisarniške delavce.
delavci plačujemo boniteto za to, pod istimi pogoji pa je lahko zavarovan tudi partner, za katerega pa firma seveda ne plačuje.[/quote]
Lepo in pohvalno za lojalnost vašega podjetja do svojih zaposlenih v vseh plačilnih razredih. Takih je v Sloveniji zelo malo.