Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izpuščaji – kaj bi to bilo?

izpuščaji – kaj bi to bilo?

Včeraj zagledam na ta malih dveh pooooolno izpuščajev. Ponekod samo rdečkaste lisice, ponekod taki malo navzven. Najprej sem pomislila na vodene koze. Sam pol sem mal opazovala te izpuščaje, pa so premajhni da bi bili vodene koze in recimo od včeraj do danes se niso nič spremenili (da bi se kaj nafilali z tekočino, kot je značilno za koze). Pol sem se spomnila na koprivnico. Najbolj čudno pa se mi zdi, ker so prišli dobesedno iz nič … ni vročine, ni kakih puščajočih nosov ali kaj drugega, fanta delujeta zdrava in razigrana. Celo spala sta zadnje dni boljše kot prej. :)))) Ne vem. Saj bomo videli kako bo zadeva napredovala/nazadovala … samo me zanima pri katerih boleznih so vse lahko taki izpuščaji?

Hojla…
tudi jaz sem jih imela. Grejo počasi nazaj. Po skoraj 3 tednih so že precej zbledeli. Vzrok mi ni bil poznan. Niso pa srbeli.
V lekarni so mi svetovali tablete za alergijo in kakšen kamagel, če bi srbelo.

Ampak čudno je, da sta pri tebu dobila oba….

Si morda zamenjala pralni prašek ali mehčalec? Samo vprašam, če nisi delala nič od tega potem je res kaj drugega.

Lep dan in upam, da ti kdo pomaga tukaj gor.

Kolikor vem imaš dvojčka a ne? Lahko bi to bil razlog, da sta pač občutljiva na iste stvari.
Možna je tudi kaka alergija na kaj kar pač zdaj cveti. Opazuj, saj kaj drugega tako ne moreš, če bo slabše pa seveda k zdravniku.

Ne, nisem. Tudi jedla nista nič novega (če bi bila kakšna alergija na kakšno hrano) – čeprav tudi kakršnakoli alergija je izvzeta, ker smo ravnokar opravili teste za alergije.

Naš je imel s takimi znaki šesto bolezen.

In kaj je še značilno za šesto bolezen? Samo izpuščaji ali še kaj drugega? Ker ko sta bila mala se spomnem, da sta že imela enkrat take izpuščaje in šibamo k dežurnemu, ki nas je sam debelo gledal, da to ni nič. Edino da če bo srbelo, da nam bo dal Claritin. :/ Samo je bilo res mogoče malo manj izpuščajev kot sedaj.

pozdravljena

tudi pri nas smo imeli včeraj tak primer,eden od dvojčkov je bil ves v izpuščajih,sploh se ni videlo zdrave kože.šla sva do pediatrine…koprivnica…urtika 3.
dobila calritin,po parih urah so manjši fleki izginili,večje ima še,vendar so žer precej zbledeli..

:))) Na zdej. :)))) Ma kej ta koprivnica je nalezljiva? Kako se je dobi?

Koprivnica je alergična reakcija. Ni nalezljivo.

ni nalezljiva…meni je dr rekla da je to alergija na neko hrano,ta ko da je zdaj odsvetovano da otrok ne je čololade,salam,paštet,umetnih sokov,konzervansov (E),lešnikov,arašidov,orehov.

naš je prejšnji dan jedel pizza krogce(podovno kot smoki) in je rekla da verjetn je od tega.Pojedel jih je pa veliko.
Drugače pa srbi to precej,a claritin zadevo umiri.

mogoče bi bilo dobro da kupiš ta claritin se bobi brez recepta in mu ga daš,če ne bosta šla do dr.

Aha … zanimivo. Pol je pa mogoče res to. Sicer nista jedla nič novega zadnje dni – mogoče edino kaj v vrtecu? Mah … bomo videli. Če bo preveč srbelo bom pa res šla po Claritin.

samo za opombo: vsi E-ji niso konzervansi. Konzervansi so označeni od E200 do E290. Tako da ne paničarit. Pa še od tega je kar nekaj naravnih konzervansov. 🙂

lp, pepa

Kožna plesen? Sicer nenevarna, a zoprna zadeva. Ravnokar jo ima moja sodelavka in ima ravno take simptome kot tvoji tamali. Načeloma gre samo nazaj, vendar za hitrejše “okrevanje” lahko poskusiš s Canesten ali Lamisil pršilom (za lažji nanos).

http://vancka.moj-album.com/

Seveda niso vsi E-ji konzervansi! Nekateri so barvila, ojačevalci okusa,… In po vsem tem smo mi tudi imeli hudo urtikarijo (izpuščaje) ne samo po konzervansih. Ko smo pa ukinili hrano s katerimikoli E-ji se je pa stanje izboljšalo in po nekaj letih stroge diete (imel je tudi alergijo na arašide, lešnike in ostale oreščke,…) se je stanje toliko popravilo, da sedaj pri 10 letih lahko je praktično vse (razen arašidov) – čeprav še zdaj take umetne hrane ne mara, ker nanjo ni navajen in mu je bolj blizu naravna in nepredelana hrana. Je bil pa na raznorazne dodatke v hrani še bolj občutljiv, kot pa na oreščke (reakcija je bila bolj burna in obsežna).

Kar se tiče pa testov za alergijo pa še tole:

Nam kožni testi nikoli niso pokazali alergije na arašide (pa so v zadnjih 8 letih to velikokrat ponavljali). Kljub temu pa nam je od enega majhnega smokija, ki ga je pojedel na igrišču pri 2 letih, skoraj umrl, ker je padel v anafilaktični šok. Nam je alergologinja razložila, da včasih testi nič ne pokažejo, ker je lahko naprimer alergičen na kakšen vmesen produkt, ki nastane pri prebavi (že na primer ob stiku s slino) ni pa alergičen na osnovno živilo. Rekla je tudi, da negativni rezultati na testih ne pomenijo nujno, da ni alergičen.

Alergične reakcije niso samo od hrane, tudi od pelodov-cvetenje je ravno se dobro začelo, od kakšne kemije- flomastri, in še in še, kar se kaže kot izpuščaji, ne nujno srbeči

Kožne teste smo delali ko sta imela eno leto in ni pokazalo nič. Sedaj nas je pa dal alergolog na krvne teste, ki so pokazali le pri enem eno blažjo alergijo na pasji epitel. Ne vem … Zdaj je mož kupil Claritin in pa nekaj za imunski sistem pa bomo videli kako bo šla zadeva – upajmo – nazaj. 🙂

Takrat so delali teste samo na ozek izbor alergenov in ne na vse možne. Še za te alergene ne moreš reči, da se v naslednjih mesecih, letih,… ne bo razvila alergija. Meni se vsakih nekaj let priključi kaka alergija :(( Pa tudi testi ne pokažejo vedno alergije (o tem sem pisala v enem od prejšnjih postov).

Včasih je krivca zelo težko odkriti. Pri sinu se je včasih dogajalo, da je z alergijo odreagiral na kombinacijo dveh živil, če je pojedel vsako posebej, pa težav ni bilo. Ali pa je bila kriva kombinacija živila in mazanja s kremo… Včasih se je reakcija pojavila takoj po zaužitju (ko je imel hrano še v ustih), včasih pa šele po dnevu ali dveh. Tako, da včasih res ni bilo mogoče odkrit krivca, kljub skrbnemu zapisovanju vsega, kar je dal v usta. Ko je enkrat šel v vrtec, je bila pa kontrola praktično nemogoča, saj jaz nisem mogla vedet za vsako začimbico in sestavino, ki so jo dali naprimer v zelenjavno enolončnico… Mi smo se strogo izogibali živilom, kjer smo posumili alergijo, pa tudi vsem konzervansom, barvilom, ojačevalcem okusa,… Če se je pa pojavila kaka reakcija, ki ni bila prehuda (samo izpuščaj, brez zatekanja in težav z dihanjem) smo pa malo zamižali, dali Claritin in šli naprej 🙂

Čimprejšnje izboljšanje!

Če pa po Claritinu ne bo bolje ali pa bo celo slabše, pa le k zdravniku!

Sin je enkrat na nek sirup (ne Claritin, nek drug antihistaminik), ki ga je dobil zaradi alergije, odreagiral s tako hudo alergijo, da je bilo joj! Kožo smo cajtali več kot en mesec, krivo pa je bilo barvilo in še en dodatek v sirupu.

Tudi pri naši 13,5 letnici so se včeraj pojavile 3 rdeče pike. Danes zjutraj pa je bila popolnoma posuta s pikami (velike okrog 3×3 mm) – roke, noge, obraz, telo. Enako se ji je zgodilo tudi pred 3,5 leti. Pri zdravniku je dobila takoj tableto proti alergiji (nekaj močnejšega) in recept za Flonidan. Diagnoza: alergija na neznano snov. Ni jedla nič novega, niti nismo uporabili novega mehčalca ali praška. Ker gre za enkraten pojav, ne bo šla na testiranje.

Z ozirom na praskanje mojega ta malega sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je kriva alergija na nekaj – kaj imamo pa v zraku pa 🙁

New Report

Close