Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izraba dopusta

Izraba dopusta

Spoštovani,

V podjetju sem zaposlena za nedoločen čas 9 let. Od maja 2010 pa do vključno letošnjega oktobra sem zaradi zaporednih 4 nosečnosti ves čas na bolniški oz. porodniški. Dopust za leto 2010 sem izkoristila v celoti, letošnjega oktobra pa se mi izteče zadnja porodniška. Vmes dopustov nisem izkoristila.
Prosim vas za mnenje, za koliko let lahko uveljavljam pravico do izrabe dopusta.
Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Spoštovani!

Zakon o delovnih razmerjih določa, da ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.
V skladu z navedenim vam pripada letošnji dopust ter preostanek lanskega dopusta (tega morate izrabiti do 31. decembra 2016).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close