Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izračun do upokojitve

Izračun do upokojitve

Ne vem ,če vi to lahko izračunate, ap vseeno vprašam, če se da. Mami bo v letu 2005 stara 53 let in istega leta bo imela 35 let delovne dobe. Ima dva otroka. Koliko ji še manjka do upokojitve oziroma, da gre lahko na zavod.
Dela namreč v Planiki še 14 dni, potem pa gredo tako ali tako vsi na zavod.

Zanima me koliko časa je zdaj lahko na zavodu. Ker službo pri teh letih najbrž ne bo več dobila.
Kako ravnati od zdaj naprej ?

Hvala lepa za vašo pomoč !

Mina

Na zavodu ima pri starosti 53 let in dobi nad 25 let pravico do 18-mesečenga prejemanja nadomestila. Če ji bo ob izteku pravice do nadomestila do upokojitve manjkalo še največ tri leta, ji bo zavod plačeval prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Za konkreten izračun datuma upokojitve pa bo najbolje, če se obrnete na pokojninski zavod in zaprosite za izračun.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Rojen sem 14.06.1954.Zaposlen sem od 05.12.1975 , s prekinitvijo 8 mesecev.
Med zaposlitvijo sem služil tudi vojsko in to 15 mesecev.Imam 3 vzdrževane otroke,katere bi uveljavljal .
Prosim za izračun,kdaj izpolnjujem prvi pogoj za upokojitev.
Hvala !
LP
Boris

Koliko časa moram še delati, da dosežem polne pogoje do svoje upokojitve ?

roj.datum. 26.9.1953
delam od 1973

Rojen sem 9.8.1950 imam 37 let delovne dobe. ali lahko kupim delovno dobo

Pozdravljeni.

Če ste ob vložitvi zahtevka za dokup vključeni v pokojninsko in invalidsko zavarovanje, si lahko dokupite določeno dobo. Pri tem vas naj opozorim, da se vsi dokupi ne štejejo v delovno dobo ampak samo v pokojnisko dobo. Tako npr. če želite dokupit čas služenja vojaškega roka, se le-ta šteje v pokojninsko ne pa “čisto” delovno dobo. Razlika se pokaže pri upokojitvi – če imate 40 let pokojninske dobe in 58 let starosti, se sicer lahko upokojite, vendar imate odbitke pri odmeri pokojnine, ki so trajni. Za pokojnino brez odbitkov bi morali dosečti t.i. polno starost (=63 let). Če pa imate 40 let čiste delovne dobe, pri upokojitveni starosti 58 let ne bi imeli odbitkov. Dokup, ki se šteje v delovno dobo je npr. tehnološki dokup – dokup v tem primeru opravi podjetje, v katerem ste zaposleni (največ pet let).

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close