Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izračun menstruacije

izračun menstruacije

Kako naj si izračun kdaj bom v juliju dobila menstruacijo,če jo enkrat dobim na 23 dni,drugič na 26,potem na 27,potem lahko na 21,pa spet na 24. Ne znam zračunat kdaj jo bom dobila julija,da ne bomo ravno na dopustu? Na dopustu je pa res nočem imeti.Torej kako? Hvala.

Ne moreš 🙁

6 x 21 nanese precej drugačen datum kot pa 6 x 27 …

Saj je nimam pol leta na 21 dni ali ali na 27 dni, vsak mesec je drugače. Lahko povem za pol leta nazaj kako sem jo dobila,na koliko dni. Ta mesec na 26,pred tem 27,24,24,29,25,23,32.Torej?

Povprečno, tako na uč, jo imaš na 25-26 dni, pa računaj kdaj bo julija.

Torej točno pač ne moreš vedeti, lahko izračunaš le povprečno dolžino ciklusa. Ali si izračunaj sama, ali pa vnesi menstruacije za nazaj v kakšen koledarček (spletni ali aplikacija za pametni telefon), ki ti potem izračuna povprečje in predvidi za naprej. Ampak to je pač predvidevanje glede na povprečje, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zagotovo se ne da predvideti.

Žal ne moreš. Lahko poskusiš in poskusiš ujeti tisti trenutek, ko je naj ne bi imela, ampak ni nujno, da ti bo uspelo.

Če boš dopust rezervirala tik pred zdajci, se lahko orientiraš po ovulaciji. Jaz imam podobno zmešan ciklus, a čas od ovulacije do prvega dne menstruacije pa je ponavadi bolj fiksen. Se mi je pa enkrat v dveh mesecih tako zasukalo, da sem jo dobila prvi dan dopusta, čeprav sem ga planirala točno na takrat, ko je nikakor ne bi smela imeti, torej sredi ciklusa. V dveh mesecih je zaradi različne dolžine ciklusa prišlo do polmesečnega zamika…

Druga možnost je zamik s tabletkami, a to pač ni ravno najbolj priporočljivo.

Upam, da gledaš sicer od prvega dne do prvega dne menstruacije.

Kdor bo pogruntal, kako se izračuna ciklus toliko časa vnaprej, bo v očeh žensk približno tak junak kot tisti, ki je pogruntal pralni stroj, da ni treba hodit na potok prat 🙂

Če imaš redno menstruacijo, gre brez težav 🙂
Pri neredni pa nikakor, trikrat je dobra dva dneva pozneje/hitreje od planirane, pa je en teden razlike.

Se pravi je najbolje, da štejem od zadnje naprej po 25 dni vsak mesec in bo kar pač bo, kajne?

Zakaj že tole naj ne bi bilo priporočljivo? Sem si parkrat prestavila menstruacijo s Primolut nor tabletami in je bilo čisto ok.

S tabletami primolut nor imam zelo slabe izkušnje. Prestavila sem si že 2x in bila zaradi tega zelo, zelo boga. Sem si rekla, da nikoli več.

New Report

Close