Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Izračun osnove za nadomestilo plače med bolniškim staležem

Izračun osnove za nadomestilo plače med bolniškim staležem

Na bolniški sem trenutno neprekinjeno od. 6.12.2004 do 30.4.2005. Prvih 30 dni sem bila v breme delodajalca, medtem ko naslednje mesece v breme ZZZS. (zavod refundira mojo bolniško od meseca januarja 2005 dalje).
Zanima me, katero leto se mi mora upoštevati za izračun osnove za nadomestilo, ki jo Zavod refundira; leto 2003 ali leto 2004.
Od novembra 2003 in v celotnem letu 2004 sem namreč prejemala bistveno višji osebni dohodek kot leta 2003 – napredovanje na višje delovno mesto(40 tisoč /mesec več).

Ali je možno, da sem zaradi začetka bolniške v decembru 2004, ki je bila še v breme delodajalca ( kakor tudi del januarja) sedaj poleg bolezni, tepena še z bistveno nižjo bolniško?

Možno. Osnova za bolniško se šteje od prvega dne ko nastopiš bolniški dopust. Žal!

Lep pozdrav!

Osnova iz preteklega leta, torej 2003, podatki iz dohodninske na povedi, kolona 10, povečano oz. x koeficient za preračun za mesec za katerega se izplačuje, je vsak mesec različen. Več o tem na http://www.zzzs.si

LP-Starček

Hvala obema za odgovor.

Osnova definitivno iz leta 2003. Vedno se vzame osnova za eno leto nazaj, kot se prične bolniška.

Skupni bruto glede izplačanih plač v letu 2003, deljeno z izplačanimi urami v letu 2003 x koficient , potem pomnožiš z urami, za katero se ti izplačuje nadomestilo in pa seveda % nadomestila (za bolezen je 90%), ampak ne višje nadomestilo, kot bi dobila, če bi delala v tistem mesecu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close