izračun plače pri skrajšanem delavniku
Pozdravljeni,
po porodniškem dopustu sem se odločila za skrajšan delovni čas v obsegu 30 ur tedensko. Do septembra je plače obračunavala moja sodelavka in je mojo plačo za skrajšan delovnik izračunala iz neto plače (v pogodbi je namreč določena neto plača), tako da jo je preračunala v bruto za polni delovni čas, pa iz tega bruto za skrajšani delovni čas in iz tega neto.
Septembra pa je ona šla na porodniško in obračunavanje plač je je prešlo na eno izmed računovodskih hiš. Oni izračunavajo iz v pogodbi določenega neta, neto za skrajšan delovni čas, zaradi česar dobim mesečno dobrih 10000 SIT manj.
Matematično gledano sta oba izračuna pravilna. Kaj pa je pravilno iz vidika zakonodaje? Res je, da imam v pogodbi določen neto, vendar ali ni osnova za vse bruto?
Hvala in lep pozdrav.
Katja
Res je osnova za vse bruto. Tudi plača mora biti v pogodbi o zaposlitvi določena v bruto znesku.
Lep pozdrav,
Katarina
Ja, ampak pri meni pač ni določena v bruto znesku, naj bi pa to spremenili s 1.1.2005.
Vendar če prav razumem, potem bi bilo v vsakem primeru potrebno izhajati iz bruto zneska ne.
Forum je zaprt za komentiranje.