Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izravnalna masa

izravnalna masa

a mi ve kdo povedati, koliko časa se suši izravnalna masa, ki se jo položi pod parketom?

hvala

mi bomo sedaj delali izravnalni pod….in naj bi se vsak cm sušil 1 mesec

Torej 1 cm = 1 mesec

Potem ti pa izmerijo vlago in če je OK, potem lahko polagaš parket, če ne, pa je potrebno še sušiti.

Se pa da nabaviti neki “stroj”, ki vleče ven vlago.

Evo, toliko vem, več ti bo pa mogoče še kdo drug povedal

Narobe.

Estrihi se naj bi sušili 1 cm na mesec, a ne v tem, poletnem času. Podatek velja bolj za zimo, pa še to ne vedno.

Izravnalna masa je masa, s katerimi še dodatno izravnamo estrih. To je lahko suho v dveh dneh.

Ocka

ja točno, to je masa s katero izravnamo estrih.

rečeno nam je bilo, da se suši štiri dni, pri nas pa po enem tednu še vedno ni dovolj suho.

ne vem , ali nas parketar malo nate***** ali kaj.

lahko pospešijo sušenje z nekimi stroji, samo tisto stane 7 eur na dan x 4 stroji = 28 eur/dnevno.

uh, se opravičujem, tu sem ga pa zamočla, sem prehitro prebrala…

Pa saj lahko kupiš hitrosušečo maso od Unihema, se ji reče Uzin pa neke številke zraven (172 itd, odvisno, kakšne debeline misliš dat izravnalno maso, pa čas sušenja, ki ga želiš). Sama sem jo kupila v Merkurju.

žal je izr. masa že položena, problem je čas sušenja, včeraj bi nam po planu morali že začeti polagati parket…….pa ni dovolj suho:((

naš parketar dela samo z materiali, ki jih sam nabavi in zanje garantira (to so njegove besede)

se pravi, da kupuje samo poceni, saj kvalitetna samorazlivna izravnalna masa se debeline sloja 1cm se suši cca. 4-5 dni, primer samorazlivna izravnalna masa Vaš link

Po helikopterju se lahk ploščice polaga, če ne gradiš zase.

Kaj misliš, da po dobrih 13 letih že menjajo parket?
Toliko je namreč tema stara!

Mislim da sprašuje o masi pred polganjem parketa ne o estrihu.

Na estrih ki se naj suši čimveč potem položim tekočo izravnalno maso za parket, jutri polagam parket

New Report

Close