Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izredna odpoved delovnega razmerja

Izredna odpoved delovnega razmerja

Pozdravljeni,

Delodajalec me je proti koncu delovnega dne zalotil na delovnem mestu s pivom.
Nakar so bile njegove besede, da bom ‘dobil’ knjizco in, da naj se naslednji delovni dan oglasim pri njemu v pisarni rekoč, da mi vec potrebno hoditi na delo. Vendar mi ni odredil alkotesta oz ni preverjal ali sem dejansko pod vplivom alkohola. (spil sem en dcl)
Zaposlen sem za nedoločen čas.

Odkar sem zaposlen pri njemu izvaja hude pritiske name, sem bil tudi že na bolniški zaradi izčrpanosti in stresa. Zato menim, da se bo na ta način poskuša ‘rešiti’.

Zanima me ali se pisni opomini prenašajo iz podjetja na podjetje. Saj sem lansko leto dobil pisni opomin zaradi zamude na delovno mesto pri podjetju ena, nato pa me je letos prezaposlil v podjetju dva. Obe podjetji sta v njegovi lasti.

Ali naj grem v ponedeljek normalno v službo ali ne? Saj se bojim, da hoče s tem, ko mi je naročil da naj se samo še oglasim pri njemu v pisarni pridobiti razlog za odpoved, ker neupravičeno nisem prišel na delo.
Kaj se zgodi, če grem na bolniško?

Hvala za pomoč.

Da ne odpiram nove teme, zanima me ali lahko delavec poda izredno odpoved v primeru ko delodajalec ne izplačuje plač v predpisanem roku? Te plače vedno zamujajo od 5 do 10 dni, vsak mesec ista zgodba.

Najprej je potrebno delodajalca opozoriti in pozvati na odpravo kršitev. Istočasno podaš prijavo na inšpektorat.

V kolikor delodajalec v 3 delovnih dneh ne odpravi kršitev, vročiš izredno odpoved. V primeru zamude ne more iti nazaj v čas in odpraviti kršitve, tako da lahko podaš odpoved. Odpoved je potrebno dati v 30 dneh od ugotovitve razloga za izredno odpoved in najkasneje v šestih mesecih od nastanka razloga. Tule je postopek bolj opisan, z linki do dokumentov https://www.informiran.si/portal.aspx?content=izredna-odpoved

Vsak dokument shraniš v enem izvodu zase. Shraniš tudi potrdila o odposlani pošiljki (vse pošiljaš s priporočeno pošto s povratnico). Rabil boš kasneje za prijavo na zavod.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close