Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izredna odpoved-vročitev delodajalcu

Izredna odpoved-vročitev delodajalcu

Pozdravljeni!
Izvedla sem postopek izredne odpovedi delodajalcu zaradi neizplačila nadomestila plače v času bol.staleža.Po predhodnem pisnem opominu,sem poslala še izredno odpoved na sedež podjetja-priporočeno z povratnico.Delodajalec pa noče prevzeti pisma.Po preteku 15 dni (toliko ima časa,da prevzame) se pismo vrne k meni.
Ali to pomeni,da odpoved ne velja?Ali je dovolj potrdilo o oddaji pošiljke?
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Zakon o delovnih razmerjih v 4. odstavku 88. člena določa:
Odpoved pogodbe o zaposlitvi se delavcu vroča s priporočeno pošiljko s povratnico na naslov prebivališča, določenega v pogodbi o zaposlitvi, razen če je delavec naknadno pisno sporočil drug naslov, delodajalcu pa na naslov sedeža delodajalca, določenega v pogodbi o zaposlitvi. Šteje se, da je vročitev opravljena, ko je pošiljka prevzeta oziroma če pošiljka ni prevzeta v roku za sprejem, ko poteče osem dni od dneva prvega poskusa vročitve.

Določba je sicer nelogična, saj je rok za sprejem pošte 15 dni, vročitev pa se v primeru neprevzema pošte šteje za opravljeno že po osmih dneh od dneva prvega poskusa vročitve (torej 8 dni od takrat, ko je poštar prvič želel vročiti pošto delodajalcu).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close