Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izredna odpoved

izredna odpoved

pozdravljeni

imam vpr glede izredne odpovedi.

izpolnjene mam pogoje po 111/1.4 clenu (mi delodajalec dvakrat zaporedoma ali v obdobju šestih mesecev ni izplačal plače ob zakonsko oziroma pogodbeno dogovorjenem roku),
placo sm dobila z zamudo tako v marcu, kot tudi v aprilu (placa 24.4. namesto 18.4).

klicala sem na inspektorat in so mi rekli, da lahko dam izredno odpoved in da izpolnjujem pogoje za njo, a prvo naj posljem priporoceno s povratnico posto delodajalcu in isto posto tudi inspekciji, s prijavo in potem pocakam 3 dni in potem imam 30 dni casa za dat samo odpoved..

ampak, kar berem zakon 111/2 clen, ima delodajalec 3 dni za odpravo krsitve. krsitev je aprila sicer odpravil brez mojega opozorila (oz.opozorilo je bilo po mailu, kar pa menda ne steje).

malo me je zbegalo, da mi je inspektor rekel, da krsitev ze obstaja in torej imam pravico do izredne odpovedi… ker potem ne razumem vloge 111/2.clena ZDR-1.

prosim za pomoc in navodila kako naj izpeljem zadevo, da bo prav.
lp

Delodajalca moraš po zakonu pozvati na odpravo krštev in hkrati podati prijavo na inšpektorat.
Delodajalec ima potem 3 delovne dni časa, da nepravilnos odpravi. Ampak ker ne more iti nazaj v čas in “ne-zamuditi” z izplačilom plače, nepravilnosti ne bo mogel odpraviti.
Tako da lahko po 3. delovnih dneh daš izredno odpoved. Tule je postopek opisan bolj podrobno https://www.informiran.si/portal.aspx?content=izredna-odpoved&showMenu=1&showRightFrame=1

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close