Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izredna odpoved

Izredna odpoved

Pozdrav!

Pri meni je tako da bom dobil izredno odpoved z možnostjo zagovora.
Izredna odpoved z razlogom neuspešnosti pri delu / neizpolnjevanja obveznosti.
Odpoved bi v vsakem primeru sprejel, ker tu ne nameravam ostat, plan je bil da dam izredno odpoved sam – ampak so me prehiteli. Gre za to da že leto dni ni rednih plač, ni regresa in nič. Tako je bilo tudi res manj opravljenega dela. Plače zamujajo po 2 ali 3 mesece, regresa v vseh letih ni bilo.
Gre se mi predvsem za to da se lahko prijavim na Zavodu za zaposlovanje in dobim denarno nadomestilo.
Kako ukrepat? Se moram obrnit na delovnega inšpektorja?

Lp Borut

Spoštovani!

Ob prejemu listine,torej odpovedi, mora biti v pravnem pouku le-te napisano, kakšne so vaše pravice iz naslova prijave na Zavodu za zaposlovanje RS. Glede na opis razloga za odpoved pogodbe o zaposlitvi ni jasno, ali gre morda za redno odpoved, torej odpoved, pri kateri se upošteva odpovedni rok- kajti v tem primeru bi imeli pravico prijaviti se na Zavodu ter bi tudi prejemali nadomestilo za čas brezposelnosti (razen, v kolikor gre za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga po 3. alineji 88. člena ZDR). V primeru izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi do nadomestila seveda niste upravičeni, prijavite pa se lahko ob vsakovrstnem prenehanju pogodbe o zaposlitvi.
Kar se tiče vaših denarnih zahtevkov iz naslova neizplačanih plač in regresov, predlagamo, da čimprej vložite tožbo, pri čemer morate vedeti, da je zastaralni rok za tovrstne zahtevke 5 let od zapadlosti posameznega zahtevka v plačilo.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni.

Hvala za nasvete, ki ste mi jih podali pred kratkim. Naknadno sem podal izredno odpoved zaradi neizplačanih plač in regresa. Prijavljen sem na Zavod in imam odobreno nadomestilo.
Delodajalcu je bil tudi poslan poziv k plačilu obveznosti. Ni bilo odgovora.
Sedaj je na vrsti tožba. Ne vem na koga naj se obrnem. Mi pripada brezplačna pravna pomoč? Živim pri upokojenih starših, nimam nobene lastnine razen avtomobila. Imam pa nekaj prihrankov v vezani vlogi (namen: nakup stanovanja, ko bo dovolj) – za zdaj še ne morem do njih. Kakšna je denarna meja za BPP? Nekje sem prebral, da v primeru brezposelnosti in prejemanja den. nadomestila pripada BPP ne glede na prihodke oz. finančno stanje celotne družine.
V zadnjih 4 mesecih nisem imel nobenega nakazila na računu. Kako naj se lotim te situacije? Vsekakor čim hitreje ker bo šlo podjetje verjetno v stečaj – blokiran račun že 3 mesece.
Hvala ponovno.

Lp

Spoštovani!

Najlažje v vašem primeru je, da se čim hitreje obrnete na službo za brezplačno pravno pomoč (podatke najdete na spletu – sicer pa se nahajajo na naslovu Miklošičeva c. 30 v Ljubljani). Oni vam bodo podali natančne podatke kakšen je cenzus in katere dokumente morate predložiti. V kolikor vam bo brezplačna pravna pomoč odobrena lahko izberete določenega odvetnika, ki se mora strinjati z opravljanjem BPP ali pa vam služba za BPP postavi odvetnika. Služba za BPP vam bo izdala napotnico s katero potem pristopite do izbranega odvetnika.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close