Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Izredna pomoc

Izredna pomoc

Zanima me če mogoče kdo ve, kolikšna je najvišja izredna pomoč?
Letos sem dobila za položnico v višini 220 e.
Zdaj bi pa rabila za vec
Hvala

5x višina tvoje DSP letno. Recimo če imaš stroškov za 1600eur, se dodeli za obdobje 4 mesecev, 400eur po mesecu. Ne dobiš 1600eur naenkrat.

Ne prejemam dsp

nova
Uredništvo priporoča

Višina

na mesec: največ 402,18 evrov za samsko, delovno neaktivno osebo (cenzus za samsko osebo) ali največ 1.106,00 evra za družino (na primer za štiričlansko družino z dvema šoloobveznima otrokoma in brez zaposlitve).

v koledarskem letu: največ 2.010,9 evra za samsko, delovno neaktivno osebo (5-kratnik cenzusa) ali največ 5.530,00 evra za družino (na primer za štiričlansko družino z dvema šoloobveznima otrokoma in brez zaposlitve), pri čemer se lahko 3-kratnik cenzusa dodeli le za namen potresa, poplave, ujme, drugih naravnih nesreč in višje sile, 2-kratnik cenzusa pa za npr. poračun elektrike, nakup pralnega stroja, štedilnika, drv (ogrevanje) in podobno (ne za poplačilo dolgov).

Po prejetju izredne socialne pomoči ste dolžni predložiti dokazilo o namenski porabi v roku 45 dni po prejetju izredne denarne socialne pomoči oziroma najkasneje ob vložitvi nove vloge za izredno denarno socialno pomoč, če novo vlogo vložite pred potekom roka 30 dni. Pomoč je treba porabiti v roku 30 dni od prejema.

Če dokazila o namenski porabi v postavljenem roku ne predložite ali pa se iz dokazil ugotovi, da pomoč ni bila namensko porabljena ali ni bila porabljena v roku 30 dni od prejema, ne morete uveljaviti nove izredne denarne socialne pomoči 14 mesecev po mesecu prejema pomoči, razen v primeru vložitve nove vloge za izredno denarno socialno pomoč zaradi naravne nesreče ali višje sile.

Če prejete pomoči ne porabite v celoti za namen, za katerega vam je bila dodeljena, morate ostanek sredstev vrniti v proračun v roku 15 dni po porabi sredstev, drugače se šteje da namenska poraba ni bila dokazana.

Zal to ne gre tako na pamet, koliko ti pripada.
Tista zgoraj, ki pise o petkratniku pomoci, je v to vkljucena tudi pomoc za primer visje sile. Brez visje sile je maksimum dvakratnik tvojega ponderja.
Se pa vsaka vloga za izredno pomoc obravnava zelo individualno z upostevanjem mnogih dejavnikov, ki potem vpliva na koncno odlocitev strokovnega delavca.

https://www.gov.si/teme/denarna-socialna-pomoc/


ŠOKANTNO: Kaj pa, če bi namesto razglabljanj o tem, kako dodatno parazitirati državo (in davkoplačevalce) zmigala rit in šla DELAT? Slišim, da povsod manjka kadra – gostinstvo, proizvodnja, trgovina … menda službo dobiš takoj, če se vsaj malo potrudiš.

Aja, šment, da zjutraj je treba vstati, točno priti v službo in potem DELATI? Namesto spati do 10h, potem pa cel dan kofetkati, kaditi cenene cigarete in jamrati, kako grozno je?


ŠOKANTNO: Kaj pa, če bi namesto razglabljanj o tem, kako dodatno parazitirati državo (in davkoplačevalce) zmigala rit in šla DELAT? Slišim, da povsod manjka kadra – gostinstvo, proizvodnja, trgovina … menda službo dobiš takoj, če se vsaj malo potrudiš.

Aja, šment, da zjutraj je treba vstati, točno priti v službo in potem DELATI? Namesto spati do 10h, potem pa cel dan kofetkati, kaditi cenene cigarete in jamrati, kako grozno je?
[/quote]

Eni ne morjo delat. Mogoč je trajno nezaposljiva ali druge okoliščine. Ne sodi ljudi če ne poznaš ozadja.

To pa je futer tema za usmrajena brezmožganska.

Si res maco banana
A ti nekaj šokantnega napišem
Imam službo in delam
Zdaj pa bejz na drevo pa jokat
Če ne znaš odg. Ne rabiš niti pametovat.
Ukvarjaj se z svojim lajfom rajsi

Aja? Imas sluzbo pa se fehtas?
Kaj ko bi dala prednost tistemu, ki nima službe?


Pri izredni pomoči dajo čim manj, ker je tako navodilo ministrstva. Tako da kaj dosti več kot 200 boš težko dobila. Za razliko od redne denarne pomoči je odvisno pri izredni zgolj od te, ki izdaja odločbo, tako rekoč kako se tej sprdne. Nikoli ne izdajajo najvišjega zneska,ki bi ga zakonsko lahko. Manj ko bo izdala denarja na leto, bolj jo bodo hvalili, kako sposobna in uspešna je.

Ja tako je gospa zajedalka
Imas kaj proti?
Prednost ne rabim nikomur dati, ker kdo je do nje upravičen je tudi dobi
Želiš se kaj?

Za položnice boš dvakrat težko dobila. Vloži za kaj drugega, pralni stroj, novo pecico, drva…

💶💶💶💶💶 😍

Položnice : vedno sem dobila za položnice ko sem dala brez problema.


Pa saj dobiš za položnice, ne rabiš pa napisat samo položnice, ampak naštej vse ostalo i opiši situacijo v kateri si se znašla. Odločbo boš dobila za nujne življenske stroške in v te gredo tudi položnice. Pri zneskih pa ne bodo radodarni, ker jim je tako ukazano.

New Report

Close