Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izredne razmere

Izredne razmere

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1290, 27.03.2025 ob 07:02

Anonimno 4358, 27.03.2025 ob 00:10

Ampak res me zanima, zakaj ravno 72 ur?

In še: Ko enkrat mine tistih 72 ur, v katerih naj bi bili skriti po kleteh in natepavali fižol in sardine iz konzerve, kakšen bi bil potem načrt? Ve kdo?

72 ur je zato če pride do kakšnega potresa, plazu, ali poplav pa da recimo v tem času pridejo do tebe. Če ne pridejo je vseeno če imaš kaj ali ne. Sicer je pa tako- če pride do česa itak nimaš časa bežat ne kraja kamor bi šel. Imaš nekoga ki ga panika grabi pa se boš z njim ukvarjal, ne pa z ruzakom- evo iz prve roke. Moje mnenje je da je tisti ruzak bolj za psiho, da se bolje počutiš, pa za prodajalce razne krame za preživetje. Več kot 10 kil itak ne moreš imet, če se češ vsaj približno premikat. Pa če res useka na polno, je bolje da greš v večna lovišča čim prej. Moje mnenje, tejk it or liv it.

Pripeavili se bomo tako sa bomo letos podvojili st kokosi koz zajcev in pujsov. Povecali bomo tudi vrt za vsaj 1x. SE in drva imamo. Smo v nakupu baterije in agregata.

Pridejo prav, 26.03.2025 ob 20:24

Nekaj zalog pride prav tudi, če kaj zboliš ali je par dni zelo slabo vreme in je težje iti v trgovino. Hrane imam nekaj, vode pa zaenkrat res ne veliko, ker je v stanovanju manj prostora. Za prvo silo imam nekaj toplih oblačil in ostalega tudi v ruzakih. Dobro je imeti doma tudi nekaj gotovine. Nimam pa tranzistorja, a bom za boljši občutek nabavila. To strašenje se me je dotaknilo, priznam.

Dosti modernih telefonov ima možnost poslušat radio, če v njih vtakneš slušalke. Preveri da ne kupuješ brezvezne krame.

Zakaj718, 27.03.2025 ob 11:40

Dosti modernih telefonov ima možnost poslušat radio, če v njih vtakneš slušalke. Preveri da ne kupuješ brezvezne krame.

Dosti modernih telefonov se popolnoma enostavno onesposobi na daljavo, če smo že paničarji.

Drugače pa brezveze, kakšne zaloge pa cunje po ruzakih? Kam boš pa šel, ko prileti ena jedrska recimo? Pa tudi če ni jedrska, kaj pa boš po 72 urah naredil, ko ti vsega zmanjka?

Jaz se pripravljam na izredne razmere, takole. Ne gledam TV. Razmišljam samo leoe musli. Ko me popade groza molim ali si ponavljam sonce sije. Ali si pa zavrtim heavy metall, takole kot zdele. Veš, komad predlagam. Niet Lep dan za Smrt. Ali: Depresija, tudi komad od Niet.

Poglej v vojno, pa se vprašaj, s čim so odoeketali iz svojih domov. Zgolj živi, če jim je ratalo. Žalostno, zaradi ljudi s polno ritjo pobitih.

No mad, 26.03.2025 ob 21:01

V nahrbtniku imam spalno vrečo, škatlo prva pomoč, kremo za rane in še nekaj zdravil.tranzistor,zobno ščetko,kalodont,spodnje perilo, nogavice, trdo milo, šampon za lase,prepečenec, študentsko hrano,vodo

Ja, pol tega kar si naštel, ni nujno in ti samo jemlje prostor. Kalodont, šampon za lase …vodo si vzameš na poti, ampak jeba je ker ne veš kaj z njo početi. Krema za rane? Pa tolk enih rastlin raste okoli, ki celijo rane .

m Ah, sveta pomagavka, večina vas bi itak zelo hitro konec vzela, ker ste popolnoma odtujeni od narave in v njen niti teden dni ne znate dostojno preživeti.

Vse je đabe nekaj na kup vlačiti in zbirati za hude dni, ko pa polovico le tega ne znate uporabljati. Bodite pošteni do sebe in se vprašajte: ALI ZNAM IN SEM SPOSOBEN V TEM TRENUTKU V GOZDU ZAKURITI OGENJ SAMO Z VŽIGALICAMI ???

In kam boš šel s polnim nahrbtnikom in spalno vrečo?

bežali bodo kot partizani v gozd

A ce bo kaka sila, si bos se lase prala 🫣

Jao jao. No, upajmo da do tega nikoli ne pride.

Pretirana panika – če mislite na vojne. Kar pametna zadeva, če se zgodi kakšen močan potres ali ste na poplavnem ali plazovitem področju.

Kakšne tri dni ponavadi potrebujejo rezervni sistemi, da zalaufajo – zato ta rok.

Sam imam precej, ampak zato ker rad kampiram, včasih sem ogromno. In ker sem rad neodvisen na potovanjih, tudi med potepanji na morju ali pa s kajakom po rekah za par dni. Vse naštete zadeve in več so doma, ker jih uporabljam – npr filtri za vodo, solarna plošča za polnjenje telefonov ali baterij, mini turbina, netilo, luči oz baterije, osnove za prehrano, mini ročni generator, itd.

Ne zdi se mi pa smiselno, da bi to kdo nabavljal kar za vsak slučaj. Tudi če bi potreboval… pol stvari sploh ne bi znal uporabiti.

Beovička je par let nazaj dajala nasvete za jod…

Takšno strašenje ljudi… to bi moralo biti prepovedano.

Imam vodo spravljeno v kleti in konzerv za 1 teden. A ni dosti?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=644076961817727&set=a.109023831989712

Kaj, če se bo zgodilo takole. Da bo groza drugje. Pri trbi bo o. K. 8n bodo begunci, prišli v tvoje stanovanje? Preberi knjigo: Življenje je Tvoje, Louis L Hay, Zravljenje z Aborigini. Zdaj Eckart Tolle in še k a j. Čiščenje nereda in Feng Šui.

New Report

Close