IZREDNI LIMIT
50€ mi trgajo vsaj mesec (NLB Vita Naložbeno življ.zav.) in tega denarja ne dobim nazaj, haloooo? Drug mesec grem na banko poravnat limit in da jim jeb…m…če so me res okol prinesli.
Mi pa sploh ni več jasno nič. V pogodbi za izredni limit piše da sem sklenil živ.zav.pri NLB Vita za čas trajanja limita z zav.vsoto v višini 1500€ (toliko so mi tud odobril limita).
V ponudbi NLB Vita pa piše da se zavarovanje sklepa za vse življenje. Drug mesec to vse ukinem in limit in to Vita Izbrana Naložbena življensko zavarovanje.
Zgleda, da si pismen, če pišeš tukaj gor … preberi si pogoje svojega zavarovanja, pa boš videl, kako in kaj.
Načeloma se pa take stvari preštudira prej. Teh 1500 boš preplačal kot žut. Naložbenega zavarovanja načeloma ne moreš kar prekiniti, ne da bi potem izgubil ves vložen denar. Ampak v pogojih imaš vse razloženo. 50 evrov na mesec????? In ti ne greš prebrat, kaj sploh plačuješ? A ti lahko dam svoj TRR, pa mi vsak mesec nakažeš mal denarja, kao za zavarovanje proti neumnosti?
Upam, da še kdo spremlja ta forum in mi bo znal odgovoriti. Lani, ko sem imela redne prihodke, sem pri NLB vzela limit v višini 1700 €, zraven sem morala odpreti varčevalni račun za 20€ mesečno, da bi s tem odplačevala limit. Po 6 mesecih, ko sem ga hotela podaljšati, nisem več imela tako visokih prihodkov kot včasih in mi limita skoraj niso hoteli podaljšati. Poleg tega, da so zmanjšali limit za vsoto, ki se je nabrala po 6. mesecih, sem morala plačati še 100€ plus seveda še stroške odobritve. Češ da naj bom srečna, da mi ga sploh podaljšujejo in da moram vsake pol leta znatno zmanjšati višino limita. Sedaj so mi naredili varčevanje na 50€ mesečno. Je dejansko kak zakon o tem ali pa droben tisk, da moram (tudi, če si pravočasno podaljšujem limit) vsake pol leta tako znatno nižati višino limita?
Ali ne moreš vzeti limit za 12 mesecev? Zakaj vzameš za 6 mesecev in vsakič plačuješ strošek odobritve?
Sama sem imela 2x limit po 2000 eur in nikoli varčevanja. Tako sem se zmenila na NLB banki. Nikoli niso komplicirali. Lani sem ga odplačala brez njihovega varčevanja. KO je potekel limit sem imela denar na računu v višini limita.
Če si vrnila 6 x 20 eur…tole niti ni neka visoka vsota.
1700 eur in vračanje po 20 eur…pa tega ne vrneš 8!!! let.
Ali bi bilo ugodnejši kredit in da nimaš vsaki 6 mesecev stroškov odobritve?
Ali ste sploh zaposleni, kakšno plačo imate? Ker ste napisali da se vam je dohodek zmanjšal…si ne predstavljam kaj konkretno to pomeni?
Dali so ti pogoj zavarovanja, da si potem dobil limit aka bp. V nasprotnem ti ga verjetno ne bi odobrili.
Glede zavarovanja pri zavarovalnici imaš navedene pogoje, kdaj pravzaprav lahko prekineš. In za koliko časa si pravzaprav sklenil zavarovanje. Se mi zdi, da je to po letu dni. Denarja pač ne dobiš povrnjenega. Banka je pač navedla za čas limita, ostalo ti piše na polici.
Bom kar direkten:
1. Limit ni pravica. Ker omenjate zakon, da – banko pri tem omejuje zakon o bančništvu. Še bolj pa je odvisna od lastnih pravil. Potrebujete podatek, koliko limita na tvojo plačo je max, kar vam po njihovih pravilih lahko odobrijo. Kar večini komitentov ni jasno – lahko pa vam to seveda zavrnejo. Podobno, kot vsak izmed nas lahko reče sosedu: “Ne bom ti posodil jurja, ker ne vem, če si sposoben vrnit ta denar.”
2. Če presegate to mejo, banka seveda začne postavljat dodatne zahteve. Na vas pa je če jih sprejmete ali zavrnete.
3. Ničesar ne morejo pogojevati (ne vem, kdo v SLO ti je izmislil ta izraz pri bankah). Povejo, pod kakšnimi kriteriji imate lahko kaj odobreno. Vsak od komitentov to podpiše PROSTOVOLJNO. Če mu ne paše, gre lahko kadarkoli ven brez odobrenega limita (ali h konkurenci).
4. Vse dokumente si preberite PRED podpisom. Ja, tudi če je teh dokumentov za 22 strani.
5. Če jih ne razumete, VPRAŠAJTE nekoga, ki jih razume.
Na ta način vam bo jasno, kaj podpisujete in v kaj se spuščate. In lahko boste reagirali, če vam kaj ne ustreza. Brez tega pa sam taka vprašanja štejem bolj za igranje žrtve.
Nekje odobrijo, če je bo do treh OD, Nlb, kot se spomnim, je imela največ do dveh Od max višine limita. Če so se ti zmanjšali prihodki, so ti posledično znižali limit.
Vsaka banka ima svojo notranjo politiko ali pogoje. Tebi so dali pogoj varčevalni račun. Na katerega bi nakazovala, dokler ne poplačaš limita. Čeprav, če se zalomi, ponavadi želijo, da ljudje hitro pokrijejo obveznosti.
Stroškovno pri odobritvi limita je ceneje, če poslušaš za eno leto. Če ti odobrijo.
Ko boš naslednjič oddala vlogo, jo daj za leto, znesek, kot ga imaš sedaj. Oni se bodo pa odločili naprej. Bančnik te je pač opomnil, da znižuje, verjetno zaradi zmanjšanja prilivov.
Nekje odobrijo, če je bo do treh OD, Nlb, kot se spomnim, je imela največ do dveh Od max višine limita. Če so se ti zmanjšali prihodki, so ti posledično znižali limit.
Vsaka banka ima svojo notranjo politiko ali pogoje. Tebi so dali pogoj varčevalni račun. Na katerega bi nakazovala, dokler ne poplačaš limita. Čeprav, če se zalomi, ponavadi želijo, da ljudje hitro pokrijejo obveznosti.
Stroškovno pri odobritvi limita je ceneje, če poslušaš za eno leto. Če ti odobrijo.
Ko boš naslednjič oddala vlogo, jo daj za leto, znesek, kot ga imaš sedaj. Oni se bodo pa odločili naprej. Bančnik te je pač opomnil, da znižuje, verjetno zaradi zmanjšanja prilivov.
[/quote]
Nlb do dveh in pol OD max odobritve
limiti so zlate jame za banke. sodelavcu banka vsake tri mesece zaračuna več kot 200 EUR za podaljšanje. ker ima roke zvezane, ker je totalno zapufan in v limitu za 4 mesečne plače, mu ne preostaja kaj drugega, da stisne zobe in plačuje. in nobena druga banka mu ne da kredita, ker je preveč zakreditiran.
znašel se je v podganji dirki. verjetno bo v par letih tako daleč, da mu bodo hišo rubili.
limit ni vaš denar. limit je denar, ki si ga sposodite od banke in banka pričakuje, da ga boste vrnili. ponavadi takrat, ko vam gre najslabše, pride še banka in reče hop lojza, daj mi denar nazaj….
in limit je najdražji možni kredit, kar ga lahko dobite. poleg dvigovanja gotovine na kreditne kartice in podobne mahinacije, kar se jih ljudje grejo, da pridejo do denarja.
No, mene je samo zanimalo ali lahko sama določim koliko vrnem vsakih 6 mesecev ali moram vračati po 300€ in če res rabim to varčevanje. Ker se dogaja, da včasih tisti dan nimam na računu toliko, da bi lahko vzeli za varčevanje in mi še dodatno zaračunajo opozorilo… in še to me je zmotilo, da si lahko direktor banke kar iz minute v minuto namišljuje ali mi bo podaljšal limit ali ne in pod kakšnimi pogoji….
pogoje ti določa banka in si lahko izmisli tudi, da moraš vrnit limit čez 1 mesec, če tako presodijo.
podaljšanje limita je nov kredit. in nov kredit ima lahko nove pogoje.
to ni tvoj denar. do limita nimaš posebnih pravic. od banke si si sposodila denar in banka ima vso pravico, da ti tudi zavrne podaljšanje, če postaneš kreditno nesposobna.
limit ni pravica, ki ti pripada z odprtjem računa. limit je kredit kot vsak drugi.
Draga LaLaLa, nečesa se moraš zavedati.. Limit je kredit. In to zelo drag kredit. Limit ni darilo, torej en dodaten znesek, ki ga dobimo, potem pa vedrimo v minusu. Limit je treba povrniti in priti na nulo, ničlo, stanje 0.
Banka od tebe pričakuje, da limit odplačuješ. Tako kot kredit. da ji torej vrneš sposojen denar. Ker so pogoji za limit podobni kot za kredit, ob podaljšanju seveda banka preveri tvojo boniteto, tvojo sposobnost odplačila tega limita. In tvoja sposobnost je nikakršna, saj nimaš prihodkov. Torej se banka odloči, da ti limita ne da, ne podaljša, in si kar naenkrat v nedovoljenem minusu. Za tega so pa obresti gromozanske. Torej te bo nelimit stal še dosti več kot limit, ki je že tako zelo drag.
Ti si mislila, da si dobila 1700 darila in da je to to. Vsi pozabljate, da tisti znesek je več za porabiti samo enkrat, prvič, in da ga je treba vrniti. Vsi bi bili v minusu, v limitu. Limit je namenjen občasnim izdatkom, ne pa da si ves čas v limitu. Ker s tem si delaš ogromne stroške.
Edina možnost je, da 1. prosiš nekoga od bližnjih, da ti posodi denar ali vzame kredit zate, ker ti ga ne moreš, saj si brezposelna. S tem zneskom nato takoj odplačaj ta limit. Nato pa tej osebi vračaj denar po obrokih. In 2. Takoj začni nekaj delati, da zaslužiš denar, ki ga rabiš za povračilo posojila/limita in da imaš nekaj zase. Zdaj je poletje, se najde marsikaj. Ne čakaj doma, da dobiš službo primerno svoji izobrazbi, ker očitno ne preživiš brez prihodkov. Torej se loti dela, kakršnega koli.
Pa naj ti bo to lekcija za naslednjič. Limit je zelo drag kredit. Vsak kredit je treba pa vrniti.
Pozdravljeni.. Upam da kdo se prebira portal… Prosila bi za mnenja in odgovore… Pri Nkbm imam odprt racun. Zaprosila bi za izredni limit, sedaj imam tisto kar pripada k racunu.. Sem redno zaposlena s priblizno 970e mesecnega dohodka.. Imam pa ze kredit pri isti banki.. Ali imam moznosti za izredni limit… Hvala in lp
Nlb do dveh in pol OD max odobritve
[/quote]
Pozdravljeni.. Upam da kdo se prebira portal… Prosila bi za mnenja in odgovore… Pri Nkbm imam odprt racun. Zaprosila bi za izredni limit, sedaj imam tisto kar pripada k racunu.. Sem redno zaposlena s priblizno 970e mesecnega dohodka.. Imam pa ze kredit pri isti banki.. Ali imam moznosti za izredni limit… Hvala in lp