Najdi forum

izris kopalnice

Pozdravljeni!

Upam, da se bo našel kdo, ki bi mi pomagal svetovati v katerem programu naj izrišem kopalnico, oprema in ploščice – problem so bordure in vzorec, da bo čim bolj enostavno?

Hvala!
M

Khm, da bo čim bolj enostavno? Na roke, če imaš kolikor toliko občutka za risanje. Če ti zastavim še par podvprašanj boš videla zakaj je temu tako.

Rabiš tloris, naris/pogled, aksonometrijo ali perspektivo?
Rabiš malo pofarbano tehnično risbo ali vizualizacijo?
Boš risala kar sama?
Imaš ustrezeno programsko opremo (cene spodaj naštetih lahko segajo tudi nad 1msit)?

Vsak uporabnik določenega programa ti bo odgovoril po svoje.

Peter: ACAD
Micka: Allplan
Andrej: CorelDraw
Janez: Phostoshop
Jožica: Cinema3D
Igor: ArchiCAD

Kakor je Sith povedal.

Nekateri, ki odpirate nove teme, enostavno ne podate dovolj podatkov na podlagi katerih bi vam lahko podajali konkretne in zadovoljive odgovore.

En mini programček, ki je v popolni funkcionalnosti 30 dni, je na voljo tukaj:

http://www.smartdraw.com/specials/floorplans.asp

V naprej pa: bodi specifična. 😉

puncas se lahko proba naučit še solidworks, pa pro engenir… ;p

Hehehe… pa s 3Ds Maxom, Mayo, Rhinocerosom ipd. :))

bom pa še jaz tukaj vprašala. jaz pa bi rabila program za risat omarce, kaj pa tukaj pride v poštev? sem že ful iskala, pa nisem nič pametnega najdla… a kater od teh programov, ki ste jih tukaj našteli?

Verjetno še najenostavnejši je 3D Home Architect.Kje ga dobit napišem na mail ;-)))

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Moj prijatelj je naredil “programček” za izračun vsega potrebnega za omarco. Ker je zastojn upam, da klemenxx ne bo hud če objavim link do njegove strani:

Zadeva je že stara, pa upam, da bo vseeno v pomoč

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Jaz se bom spet ponovil: če rabiš za svojo rabo, da si na hitro sestaviš kuhinjo, preveriš, kje v spalnici postaviti posteljo in omarice ali kaj podobnega, še vedno priporočam ročno delo. Na karo papir si narišeš tloris (v merilu), označiš odprtine (okna, vrata) in priključke (voda, odtoki, elektrika), ter si iz papirja izrežeš omarice (štedilnik, korito ipd), ki jih na hitro šibaš po tlorisu.

Se strinjam s tabo Sith. Programska orodja so večinoma okorna, knjižnice s simboli pa pogosto neuporabna za naše okolje. Povprečen uporabnik se težko znajde z njimi, vsaj na začetku.

Podobno je z načrti za kuhinje. Bolje je stopiti v 2, 3 prodajalne, kjer imajo ustrezen program, da si s skico ustvarimo sliko, kaj vse bomo uspeli stlačiti v našo novo kuhn’co. Potem pa v banko… in v nekaj dneh bo iz nje že zadišala slastna pečenka. Njam…:)

wega, najlepša hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close