izselitev izvenzakonskega partnerja
Pozdravljeni,
Pred tremi leti smo se z izvenzakonskim partnerjem in otrokom, zaradi slabe finančne situacije,preselili v stanovanje v hiši mojega očeta. Tam imamo tudi prijavljeno stalno bivališče, bivamo brezplačno, z očetom si na polovico delimo stroške (elektrika,ogrevanje, voda…).Zaradi nesporazumov sva se z partnerjem razšla, vendar se sedaj on noče izseliti iz stanovanja oz. zahteva, da mu poiščem drugo stanovanje in plačujem najemnino, ker naj ne bi imel dovolj denarja za plačilo najemnine. Ves čas najinega bivanja pri mojem očetu ni prispeval ničesar za pokritje stroškov, vrtec, hrano, poleg tega pa je sklenil en kup naročnin na revije, časopise, internet, za katere sedaj ne plačuje naročnine, tako da že prihajajo opomini. Na kakšen način lahko zahtevam izselitev in odjavo stalnega bivališča, oz. ali mora to storiti moj oče, ki je edini lastnik hiše. Ali lahko sama odpovem vsa naročniška razmerja, ki jih je sklenil, saj se bojim, da nam bodo zaradi neplačevanja zagrozili z rubežem.
Hvala in lep pozdrav
Spoštovani,
izselitev lahko zahteva le lastnik hiše.
Predlagamo vam, da se pri uredništvih posameznih revij pozanimate kako lahko uredite zadevo. Navadno lahko namreč naročnino prekine le tisti, ki se je zavezal, torej vaš bivši partner.
S spoštovanjem!
Najlepša hvala za odgovor.V zvezi z zahtevo po izselitvi vas prosim še za odgovor, ali mu oče najprej pošlje/izroči pisno zahtevo za izselitev (ne vem, koliki je odpovedni rok), ali pa mora vložiti tožbo-zahtevo na sodišče. Ustno je oče že zahteval, da se v roku enega meseca izseli, vendar je bil odgovor enak – torej naj mu poiščemo in plačamo najemniško stanovanje, pa se bo odselil. Ali je oče dolžan najeti stanovanje zanj in plačati najemnino(oče je upokojenec z zelo nizko pokojnino, sama pa imam tudi minimalen OD).
Hvala še enkrat in lep pozdrav
Spoštovani,
predlagamo, da ga pisno pozovete k izselitvi iz hiše. Vaš oče mu pri tem ni dolžan iskati drugega stanovanja.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.