izselitev-nujno
Nujno prosim za nasvet in pomoč in sicer izvenzakonski partener je lani decembra brez vsakih pojasnil končal najino razmerje, ki je trajlo cca 14.5 let, s tem da sva živela 12,5 let skupaj.Živela sva v mansardi hiše moje mame, kjer sva si s skupnimi napori uredila stanovanje.Zadeva pa je sledeča, da se še vedno ni izselil in je tako življenje nevzdržno, zahteva takoj na roko 50.000€ (najprej je hotel 100.000€), za sredstva ki jih je on (kao) vložil v to stanovanje. Mojega dela, tega da je živel in še živi v stanovanju zanj ni nič Naj povem da je lastnica hiše moja mama, partner pa že več kot 5 let ni praijavljen na tem naslovu, temveč na drugem naslovu kjer ne živi in je lastnik stanovanja (prijavljen naj bi bil v primeru prodaje stanovanja glede davka).Ker pač zahteva to vsoto brez kakršnihkoli argumentov, ker se je sam odločil da z mano ne želi bit več in ker je po 11mes. tako življenje nevzdržno, bo verjetno morala moja mama vložit tožbo za izselitev (deložacija).Prosim če mi lahko pomagate in mi poveste kako naj ukrepamo, ker tako resnično ne gre več.Kako to poteka, koliko časa traja, kakšni so stroški, ker dokler ne bo dobil zahtevan denar se ne misli izselit. Pač obnaša se kot da ni nič (prihaja in odhaja kakor in kadar se mu zdi, velikokrat v vinjenem stanju, se pa bojimo tudi da bi nastopil s fizičnim nasiljem), za stroške komaj da kak€,
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem, sem pa res v veliki stiski in z živci na koncu.
Če se vaš bivši partner ne želi prostovoljno izseliti, je potrebno vložiti tožbo na izselitev.
Za navedeno boste potrebovali pomoč odvetnika.
Glede zahtevanega izplačila sredstev skupnega vlaganja:
ker je lastnica hiše vaša mama, bi vaš bivši partner moral zahtevati povračilo vlaganj od nje.
Vlaganja bo moral dokazati.
V izogib dolgim sodnim postopkom, vam predlagam,
da se s partnerjem poskušata dogovoriti tako glede izselitve,
kot glede izplačila deleža njegovih vlaganj.
Skupaj pripravita seznam vloženih sredstev in določite delež vsakega od vaju.
Mogoče se bo partner, ko bo videl, da na vaši strani obstaja neka pripravljenost na rešitev
zadeve in na izplačilo, umiril in se boste tako lažje dogovoriti.
Forum je zaprt za komentiranje.