Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izstavitev računa – nujno

Izstavitev računa – nujno

Pozdravljeni

nujno potrebujem pravno pomoč oz. nasvet.
Imam sp. Z zaposlenim iz nekega podjetja sem se dogovoril da opravijo dela na nepremičnini, ki je last izključno moje žene. Dela so bila opravljena (v bistveno daljšem roku – ustno dogovorjen rok 2 dni, dejanski rok izvedbe 7 dni), ker so delali le po 2 uri na dan. Zdaj pa sta nastali 2 težavi in sicer.

– izvajalec del (podjetje) je račun izstavilo meni kot S.P.- ju (čeprav smatram da bi ga morali izstaviti fizični osebi, to je ženi). Kar menim da so izkoristili saj so oni moji dolžniki in bi zadevo radi kompenzirali. Račun sem zavrnil priporočeno s povratnico pa ga niso hoteli sprejeti. Prav tako sem zavrnil tudi predlog kompenzacije in podal vlogo za izvršbo svojega dolga do njih.

račun je v 3 višjem znesku kot je bilo ustno dogovorjeno! Kaj lahko storim? Priznavamo dolg s strani fizične osebe to je žene, vendar le v ustno dogovorjenem znesku, saj je bilo izvajalcu povedano, da dobi delo (beljenja) le za ta denar.

Lepo prosim za nasvet, kako pravilno ukrepati?

Pozdravljeni,

splošna pravila obligacijskega prava o neupravičeni pridobitvi dajejo osebi, ki meni, da mu je druga pogodbena stranka določeno storitev neupravičeno zaračunala oz. izstavila račun v višjem znesku od dogovorjenega, na voljo možnost, da zavrne plačilo računa, kar ste tudi storili. Izvajalec del bo moral plačilo izterjati po sodni poti.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close