Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev iztek pogodbe za določen čas

iztek pogodbe za določen čas

ker se mi izteka pogodba za določen čas, podaljšanja pogodbe ne bo, kajti na mail sem ze dobila obvestilo, da zaradi zmanjsevanja zaposlenih….ali je posiljanje na mail enakovredno pisnemu, kjer se moram jaz podpisati? kaj če tega obvestila ne podpisem? to kaj spremeni zadevo ali ne?
poleg tega me zanima se sledece, nek znanec odvetnik, mi je ob nastopu dela omenil, da mora v pogodbi pisati razlog zakaj je sklenjena samo za 6 mesecev, vendar le-tega ni nikjer navedenega.

hvala za odgovor.
metka

Zdravo.
samo obvestilo o tem, da se pogodba za določen čas ne bo podaljšala ni obvezno, in tudi ni pomembno v kakšni obliki je (mail, pisno, ustno,…), tako da ga v bistvu delodajalcu sploh ni potrebno dati. Tudi vam ga ni potrebno podpisovat, ker gre za (neobvezno) obvestilo.

Kar se tiče pogodbe za določen čas, mora pisati razlog zakaj je za določen čas, sicer se v skladu z 2 odstavkom 12. člena ZDR-1 domneva, da gre za pogodbo za nedoločen čas.

lp.
B.

…v skladu s 56. členom, in ne 12.

lp.
B.

B., najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Koliko časa pred iztekom enoletne pogodbe o zaposlitvi mora podjetje obvestiti svojega delavca o tem, da mu ne nameravajo podaljšati pogodbe in ali je podjetje sploh dolžno poslati obvestilo o tem?

LP, Marina

Podjetje te ni dolžno obvestiti, da ti pogodbe ne bodo podaljšali.

lp.
b

Pozdravljeni
Bila sem zaposlena za določen čas 15 mesecev…
Podjetje v katerem sem bila zaposlena je dobilo za mene tudi subvencijo ker sem imela pogodbo tudi z zavodom “prvi izziv” in me sedaj zanima ali mi vseeno pripada odpravnina ali ne??
hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close