Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine izterjava- prodaja hiše na dražbi

izterjava- prodaja hiše na dražbi

Sem lastnik hiše v celoti in bi jo rad prodal, ker živim drugje in v kraj kjer je hiša ne hodim več in tudi v prihodnosti ne bom hodil zaradi določenih zasebnih zadev, vendar zaradi diločenih omejitev, ki so vpisane tudi v zemljiško knjigo lastnik hiše določeno obdobje (še nekaj let) ne more prodati.

Pa me zanima, če bi namenoma sprožil izvržbo nad to hišo (naprimer nebi plačeval davka na nepremičnine) ali bi na koncu postopka kot 100% lastnik hiše prejel kakšen delež kupnine, če bi hišo prodali na dražbi.

Se pravi, če bi dolg znašal le nekaj odstotkov vrednosti hiše ali bi potem preostanek kupnine pribadal lastniku, seveda bi moral vzeti v zakup, da cena hiše na dražbi ponavadi doseže komaj polovico tržne.

Vendar ali bi DURS sprožil postopek že prvo leto za nekaj 100€ dolga ali pa bi se to zgodilo šele po nekaj letih, ko bi se dolga nabralo več?

Če kdo neposredno pozna te postopke, bi bil vesel kakšne informacije.

Če se le da, ti bo DURS naredil izvršbo na plačo in drugo lažje vnovčljivo imetje, njim ni interes prodajati hiše.

Vzemi hipoteko na hišo, kolikor je še mogoče in potem ne plačuj obrokov.

odgovor je ne, ni možno in ne bi se to zgodilo, če le imaš plačo in ostale vredne stvari.
Drugače pa, kaj če bi to hišo prodal in se s kupcem zmenil, da mu jo prepišeš, samo da uradno se je še ne more prodat in da bi vse liste uredila pri notarju in vse to, pa da tudi daš pod ceno, zihr bi se najdu kak kupec…
kak norec, ki bi pristal na to 🙂

V kateri zoni stoji tale vasa nepremicnina, ce smem vprasat.. , namrec sama se odlocam za nakup nepremicnine vendar je pomembno kej se le -ta nahaja.
lp.

never give up:) Good night, Good night! Parting is such a sorrow That I shall say good night till it be morrow W.Sh.

Kaj pa ob predpostavki, da zapreš TR in da nimaš prav nobenga drugega premoženja, tudi nebi prodajali hiše?

Naj ti nekdo posodi denar ter kot zavarovanje vpiše hipoteko. Posojilo naj zapade takoj ter gre posojilodajalec v vnočitev hipoteke. Ne vem pa kakšni so zadržki so vpisani v ZK, da bi bil prepričan o uspehu zgornjega predloga.

Dobra ideja, vendar za kakšen namen vzeti hipoteko.

Potem bi verjetno zasegli tudi to stvar, ki si jo kupil iz tega naslova?

Jaz vidim problem predvsem v tem, da v prvi krog dražbe gre hiša po uradni cenitvi. To naredi sodni cenilec. V tem krogu navadno ni nobenega ponudnika. V drugi krog pa sodnik določi ceno do 50% nižjo. Si pripravljen hišo prodat za ceno polovice njene vrednosti?
Ni tako preprosto kot si si ti to zastavil.

Sem pripravljen dati hišo za polovično ceno, saj sem že zgoraj to napisal.

50% je še zmeraj več kot 0%, ki jih imam sedaj.

Tudi s 30% bi bil zadovoljen.

To da so stvari preproste pa ne trdim.

Če tako razmišljaš, je bolje, da danes prodaš hišo po polovični ceni. Na dražbi se hiše prodajajo veliko pod ceno. Pa še to, če boš vzel 100.000 kredita (ali pa boš imel dolga), ga boš moral plačati cca 140.000. Če hiša ne bo dovolj vredna (po njihovi oceni), te bodo še vedno lovili za razliko.

A poznaš konkretno koga, ki bi se bil pripravljen spustiti v to?

Nisem jasno napisal, da trenutno hiše “ne smem” prodati?

Jaz bi jo z veseljem prodal takoj.

Zakaj pa je ne smeš prodati?

Dvomim, da bo dobil hipoteko na bajto, če je gor kaka plomba…

No, ce ti jaz posodim denar in narediva pogodbo(izvrsilno) jo bom dobil 50% cenejse? resno mislim.

Misliš pogodbo preko banke, preko kakšnega d.o.o. ali v zasebni režiji kot fizična oseba?

Kaj pa če bi hišo oddal za 99 let ?

********** http://trgovina.over.net

A poznaš konkretno koga, ki bi se bil pripravljen spustiti v to?[/quote]

Najbolje je da je nekdo ki mu zaupaš in on tebi.

Misljeno je , kot fizicna oseba. Ce bo zadeva zanimiva , sem za to. Lahko mi pises na :[email protected].

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close