Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izterjevalci

Izterjevalci

Spoštovani!
Imam težavo, na katero odgovor bom težko pričakovala….
Namreč….sin doma ne živi več. Na drugem naslovu se ni prijavil.
Jaz pa imam za vratom izterjevalce, saj želijo rubiti, čeprav ni nič v hiši njegovega, kar lahko dokažem z računi. Pravijo, da bodo vzeli kar je vrednega, da bomo lastništvo že kasneje na sodišču dokazovali?!?

Na mojem naslovu je res pijavljen, ampak v izogib težavam sem ga hotela z domačega naslova odjavit a je to mogoče le ob prijavi novega prebivališča. Potem so me odpravili s tem, da bodo le sprožili postopek.

Kakšen??? Kaj to pomeni????
Ker sem bila v prevelikem šoku in mi je bila to edina pot iz težav-počutila sem se kot da se ga odpovedujem….me zanima kakšne posledice lahko on nosi in kaj pomeni ta-postopek.

Ker se z gospodi takrat ni dalo nič zmenit- kar nekaj so tumbali- sem to storila.
Sama sem pripravljena na dogovor o mesečni poravnavi dolga, a oni hočejo polovico dolga takoj, kar pa je zame prevelik zalogaj. Zdaj mi grozijo z rubežem, če ne plačam polovice dolga. Ker je to nemogoče, me zanima ali imajo to pravico in ali se lahko na kogarkoli obrnem po pomoč?

Sina bi prijavila nazaj na domači naslov in preklicala ta….”postopek” kar koli to že je.

Kaj pravite-je to možno?

Vem, malce zmedeno vse skupaj, ampak ob tolikih vprašanjih ki se porajajo v meni-še prav zgledno!

Vnaprej hvala za odgovor

Pozdravljeni,

gre za t.im. postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča, ki se ga sproži v primeru, ko pristojni organ podvomi, da posameznik stalno prebiva v naselju oziroma na naslovu, kjer je prijavil stalno prebivališče, oziroma je obveščen, da tam ne prebiva stalno. V postopku se bo ugotovil njegov dejanski naslov, kjer se ga bo nato tudi stalno prijavilo.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Pozdravljeni imam en problem,ki ga ne vem rešiti bivša delodajalka mi skoraj 2 leti že dolguje 9 plač in iz tedna v teden obljublja,da bo denar nakazala pa seveda nič od nje šla sem tudi v tožbo tožbo dobila od denarja pa še vedno ne duha in ne sluha – mi lahko vi kako pomagate ??

Spoštovani,

kolikor še niste, je potrebno izpeljati izvršilni postopek v katerem se predlaga ustrezno sredstvo izvršbe.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani

Zasledil sem to spletno stran in pišem vam o svojem problemu:

Meni moj dolžnik dolguje 160.000€ od 2007 le imam vse pravnomočne izvršilne sodbe, v času postopka pri sodišču je uspel prepisati nekretnine, ločiti se o žene, stanovanje je prodal Hipolizingu in ga nazaj odkupil za posojilo 15 let, trenutno nima nič ampak je bogat.
Toliko o meni če mi želite svetovat ali posredovat vaše izkušnje bil bi vam hvaležen.
Lep pozdrav in hvala.
Slobodan Šćekić
Celovška cesta 140
1107 Ljubljana
GSM: 041 773140
E-mail: [email protected]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close