Izvoz demokracije očitno ni uspel
Še en pokazatelj, da je nerazvitim kulturam (razen morda s totalno vojno, kot je bila npr. 2. svetovna, ko so nekater države izgubile pol prebivalstva) nemogoče vsiliti demokracijo in spoštovanje temeljnih človekovih pravic :
http://www.guardian.co.uk/world/2008/may/11/iraq.humanrights
Na kratko : v Basri (mesto v južnem Iraku) je oče poteptal in zadavil lastno 17-letno hči, ker se je zaljubila v britanskega vojaka. Policija ga je izpustila na prostost po dveh urah pridržanja. Sam je dejal, da so policaji kot pravi moški takoj spoznali, kaj je zagrešila in svojega dejanja ne obžaluje. Še več, ponos je to zahteval, kajti ni bilo moč živeti s sramoto, ko se je zaljubila v tujca, osvajalca in celo kristjana. Omeniti velja, da v resnici to dekle ni imelo z angleškim vojakom nič posebnega, razen občasnih kratkih pogovorov in pač njene najstniške zaljubljenosti.
Potrebno je brati in razmišljati, kaj smo prebrali. Torej, spoštovanje človekovih pravic “vsiljuje” država – policija, sodstvo. Bistvo članka je v tem, da je človeka policija pustila na prostost, ker se z njim strinja !!!!! Torej, da se na splošno/sistematsko krši človekove pravice na vseh nivojih – ljudskem in državnem/institucionalnem. V Avstriji pa je tisti človek … za zapahi in ga čaka sojenje.
A je tako težko malce razmišljati ?
Država (policija, sodstvo) je v Avstriji odpovedala na celi črti, če so tistemu tipu pustili posvojiti 3 otroke, kljub temu, da je bil njihov izvor skrajno sumljiv in da je bil že obsojen zaradi posilstva.
Drugič, država, ki je v nerazvito kulturo Iraka poskusila izvoziti demokracijo, je to storila tako, da je v zadnjih 4 letih pobila kakšnih 120 000 Iračanov, kar je precej več, kot jih je imel v podobnih obdobjih na grbi Sadam. Zato, prosim, če se misliš sklicevati na zahodno civilizacijo in njene dosežke na področju človekovih pravic, prihrani sebi napore, meni pa kozlanje.
Berem in tudi razmišljam.
Ampak v Avstriji je bil tisti človek 24 let na svobodi, ljudje so si pa zatiskali oči!!
Demokracija 1-A, a ne?
Tudi Hitler je počel, kaj že??? Kršil človekove pravice, a ne!?
Samo nekateri, ki so bližje njemu, tega ne vidijo!!
Vidijo pač samo Huseina in Tita. Tukaj v linku, pa ni Huseina, nadomešča ga Hitler.:-))
http://www.triera.net/novica.php?id=A1168528
Pa lep pozdrav, če me slučajno ne bo več. V demokraciji so tudi grožnje! Skrite!
Če prav razumem, prababi in code5 trdita, da je izvoz demokracije uspel ?
Temu, da so v Avstriji ljudje tipa Fritzl anomalija, v Iraku pa ljudje tipa Abdel-Qader pravilo ?
Ali čemu ?
Bolj trhlo bo tole … projiciranje teh trhlih mnenj na Huseina, Tita ali ameriško invazijo pa je itak razred zase, ki ga niti nima smisla posebej komentirati.
No`Tonček,
pozno sem prišla, ups zgodaj, a ne?:-)) Nisem “ološ”, tudi nikogar s tem ne nazivam. Žal, nekateri to počno.
Bom kar tukaj začela, dosti ne bom pisala, ker bom morala nekaj “urc” tudi spat, čaka me delo, vsak dan.
No, le čuvaj me.:-)) In nič ne jezi me!:-)) Razburila, hahaha, “en mal” se pa tudi ne bom! Ti bom raje “LEPO” misel poslala, da boš lažje spal, pa kaj lepega sanjal in zgodaj vstal, kot vedno.
Misli so proste, lete v daljavo, zanje ni ovir!
“Svoj dan zaključim s hvaležnostjo do sebe in drugih, ki so mi naklonili nasmeh, dobro voljo in pogovor”
S tem stavkom si mi izvabil nasmeh, HVALA!
Res sem se nasmejala.:-)))
No`Tonček, “ma daj prosim” povej, zakaj ti primerjaš Tita s Sadam H.?
In zakaj se poteguješ za Avstrijo in mene karaš? A, zakaj?
Ti že veš, da so Angleži in Amerikanci delali škodo v 2. svetovni vojni tudi v Nemčiji in Avstriji. Jih mogoče zato ne obrajtaš?:-))
Kje si pa dobil ta podatek, da je 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} “ološa”-izmečka”? V statistiki mogoče, kateri? Ali kar od “oka”?
O “izmečkih” ne bom, ker je bilo zaradi tega že preveč gorja na svetu. Največ pa je bilo gorja od tistih, ki so mislili, da so “BOGIBATINA” in so pokončavali nedolžne ljudi, ki so jih imeli za “izmečke”.
Med te izmečke, sem spadala med drugo svetovno vojno v Sloveniji tudi jaz! Pa veliko nas je bilo, več kot 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Kdo je izvajal teror na Slovenskem tudi veš, Italijani, Nemci z Avstrijci in Madžari.
Naj omenim samo enega Avstrijca, ko je po koncu vojne popihal čez lužo, pa še dobro se je znašel tam, na koncu je bil še predsednik Avstrije, dobro veš, kdo je to bil, kam ciljam!
Ti jih pa kar zagovarjaj, pa še Hajderja daj, je zelo prijazen do Slovencev.:-))
Ja, izmečkov se ne da rešiti, mene, pa še mnogo drugih je rešil Tito z Angleži in Amerikanci.:-))
P.s.
06.05.2008 ob 10:15, tam pri Titu:-), prosiš za razčlenitev-pojasnitev 7. kolena in korenin, to pride še na vrsto. Pa tudi na ZS, 05.05.08, te še gleda “NE”, sem firbčna, kot je zapisal “svetnikf”, ampak bo še mal počakal, ker sem tukaj.:-))
Zdaj pa spat 100 na uro! Ura, pa res hiti!:-)
Pa dobro jutro in lep dan!
Ti že veš, da so Angleži in Amerikanci delali škodo v 2. svetovni vojni tudi v Nemčiji in Avstriji. Jih mogoče zato ne obrajtaš?:-))
Kje si pa dobil ta podatek, da je 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} “ološa”-izmečka”? V statistiki mogoče, kateri? Ali kar od “oka”?
O “izmečkih” ne bom, ker je bilo zaradi tega že preveč gorja na svetu. Največ pa je bilo gorja od tistih, ki so mislili, da so “BOGIBATINA” in so pokončavali nedolžne ljudi, ki so jih imeli za “izmečke”.
Med te izmečke, sem spadala med drugo svetovno vojno v Sloveniji tudi jaz! Pa veliko nas je bilo, več kot 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Kdo je izvajal teror na Slovenskem tudi veš, Italijani, Nemci z Avstrijci in Madžari.
Naj omenim samo enega Avstrijca, ko je po koncu vojne popihal čez lužo, pa še dobro se je znašel tam, na koncu je bil še predsednik Avstrije, dobro veš, kdo je to bil, kam ciljam!
Ti jih pa kar zagovarjaj, pa še Hajderja daj, je zelo prijazen do Slovencev.:-))
Ja, izmečkov se ne da rešiti, mene, pa še mnogo drugih je rešil Tito z Angleži in Amerikanci.:-))
P.s.
06.05.2008 ob 10:15, tam pri Titu:-), prosiš za razčlenitev-pojasnitev 7. kolena in korenin, to pride še na vrsto. Pa tudi na ZS, 05.05.08, te še gleda “NE”, sem firbčna, kot je zapisal “svetnikf”, ampak bo še mal počakal, ker sem tukaj.:-))
Pa dobro jutro in lep dan![/quote]
vse kaj pišeš, pišeš po svojih občutkih, videnju in znanju in jasno mi je, da je je pač to tako in drugače ne more biti in niti ne želim, da se spreminjaš, še dolgo ostani takšna.
Avstrija je lahko nam Slovencem vzorna država in verjetno nas večina strmi k doseganju takšnega nivoja, pri vsem pa mi ne omenjaj, da sem jaz kdajkoli simpatiziral z njihovim meni zoprnim naci-politikom Hajderjem, meni je vsak nacionalizem tuj, tudi slovenski. jaz ne simpatiziram z nobenim politikom, nobenemu nisem do sedaj in ne bom nikoli ploskal.
zame sta v tem našem prostoru kakšne dve politične avtoritete, če in nekaj sposobnih ekonomistov in volilm lahko le takšno vlado, ki bo imela sposobnega ministra za gospodarstvo in ministra za finance, drugo mi je pa en “vuršt”.
P.s.
Pa dobro jutro in lep dan![/quote]
vse kaj pišeš, pišeš po svojih občutkih, videnju in znanju in jasno mi je, da je je pač to tako in drugače ne more biti in niti ne želim, da se spreminjaš, še dolgo ostani takšna.
Avstrija je lahko nam Slovencem vzorna država in verjetno nas večina strmi k doseganju takšnega nivoja, pri vsem pa mi ne omenjaj, da sem jaz kdajkoli simpatiziral z njihovim meni zoprnim naci-politikom Hajderjem, meni je vsak nacionalizem tuj, tudi slovenski. jaz ne simpatiziram z nobenim politikom, nobenemu nisem do sedaj in ne bom nikoli ploskal.
zame sta v tem našem prostoru kakšne dve politične avtoritete, če in nekaj sposobnih ekonomistov in volilm lahko le takšno vlado, ki bo imela sposobnega ministra za gospodarstvo in ministra za finance, drugo mi je pa en “vuršt”.[/quote]
No`Tonček!
Dober dan, čeprav sem šla pozno spat, sem že pokonci. Tudi že nekaj koristnega naredila, nekaj položnic plačala, za enkrat jih še lahko.
Ja, pišem po svojem občutku, mojem videnju in znanju in tako je, sprememb ne bo! Te bom ubogala in taka bom ostala.:-)
Sem Te ujezila? Ti si pa mene s primerjavo! Je pač tako, da ne odobravam medvojnega početja nekaterih, niti kar se je zgodilo po vojni.
Ampak, nekateri vidijo samo dogodke po vojni. Ne vidijo pa, ali pa nočejo videti, ne vedeti, da je “reakcija”, ki je bila čez lužo, delovala 100 na uro! Pa še deluje! Z veliko močjo, liderji so ji omogočili.
Sem marsikaj prebrala, ko sem se upokojila.
Veš, jaz ne pozabim, če mi kdo kaj dobrega naredi, mnogim sem hvaležna, da sem preživela.
Te razumem, vojne nisi doživel, jaz sem jo. Nisem pa bila v nobeni stranki. Ja, tudi Ti si me nazval s komunistko.:) Pa nisi edini.
Tudi jaz nikomur ne ploskam. Kaj je politika veš! Jaz se z njo nisem ukvarjala, jo pa spremljam sedaj, če mi čas dopušča.
Mi je pa še danes hudo za nekaterimi, ki so bili žrtve, na eni in drugi strani, da se razumeva!
Ha, tam, si mi napisal koga naj voliš, kogar hočeš.:-) Še nikomur nisem priporočala koga naj, tudi tebi ne. Vsak naj presodi sam, kdo je bolj sposoben! Da ni pokvarjen! To velja in nič drugega, teh pa je malo!
Sem sinoči dolgo brala komentarje pri “Ančki”, kar zanimivi so.:-)
Tudi danes sem že nekaj prelistala, tudi “Nedeljca”, zanimivo nadaljevanje.:-)
Ma, časa mi primanjkuje, zgleda, da nad oblake še ne morem, “mam” še preveč dela.
Če bo kaj več časa Ti bom še kaj napisala. Pa ne jezi se,:-) škodi, raje s kom ali s katero poklepetaj!:-) saj znaš! Pa ne o politiki!
Midva, si bi imela še veliko povedat! Še na marsikaj ti nisem odgovorila, mogoče bom? Še o čem drugem.
Delo me že priganja, mene, ne bo potrebno prevzgojiti.:-)
Mogoče bom še tam k Ančki kaj prilimala.:-)
Bodi dobro in dober! Lep in uspešen dan Ti želim!
L.p.